Szakdolgozatban hivatkozhatok nem csak szakirodalmi cikkekre, pl.: HVG, telex, Portfolio?
Figyelt kérdés
Vagy csak olyat amit Jstor-on vagy Matarkán stb. találok?okt. 31. 17:27
1/7 anonim 

válasza:

válasza:Nincs kizárva, ha szakmailag indokolt az ilyen források figyelembevétele.
2/7 anonim 

válasza:

válasza:Előfordulhat, hogy igen, de miért nem a témavezetődet/konzulensedet kérdezed, aki még azt is tudhatja, hogy van-e értelme ilyet csinálnod? (Például én természettudományos/mérnöki témában nem tudom elképzelni, hogy bármi miatt ilyet hivatkozzak.)
3/7 A kérdező kommentje:
Hát külön nem kérdeztem rá, de elküldtem neki email-ben az eddig írtakat már egy párszor, azt gondoltam felhívja rá a figyelmet ha téves, vagy nem jók a hivatkozások. Gazdasági témában írom egyébként a szakdolgozatot és kellett volna pár adat, amiket csak ezek az újságok írtak meg.
okt. 31. 17:59
4/7 anonim 

válasza:

válasza:Bármire lehet hivatkozni, illetve kell is hivatkozni, ha onnan a gondolat.
Amúgy ezek az újságok sem maguk végeznek kutatást, nyilván van valami elsődleges forrás. Ha ez nem vezethető vissza, illetve nem világos, ők mi alapján vonják le a következtetést, akkor óvatosan kell kezelni ezeket.
5/7 A kérdező kommentje:
Itt olyanra gondolok, hogy pl a BMW gyár megnyitott Debrecenben és azzal kapcsolatban írtak róla, hogy hány ember fog ott dolgozni, illetve milyen új típusú autókat fognak gyártani ott. Ezzel kapcsolatban nem találtam semmilyen szakfolyóiratot
okt. 31. 18:11
6/7 anonim 

válasza:

válasza:Lehet, hogy ezt az adatot valamilyen közhiteles nyilvántartásból, pályázati anyagból veszik, nem tudom.
Nem probléma hivatkozni rájuk, de meg kell jegyezni, hogy akkor XY cikke, közlése alapján írod ezt.
7/7 anonim 

válasza:

válasza:Minden le kell hivatkozni ami nem saját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!