A matematikai tudásnak mièrt nincs nagyobb becsülete?
Amikor az emberek èrtelmisègi dolgokról beszèlnek, mindig csak a humán/bölcsèsz dolgokat èrtik rajta.
Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek, sőt, sőt: egyesek hencegnek is vele, hogy világ èletèben hülye volt matematikából.
Ha megfelvetnèm, hogy szerintem ah alalműveltsèghez hozzátartozik egy másodfokú egyenlet levezetèse, akkor vitába szállnak, hogy ez nem is igaz, sőt: egyesek indulatba is jöhetnek.
Mièrt?

válasza:"Teljesen mindegy, mit mondasz 6-os."
Na, ezért megkérte kiírnod kérdést.
A többi megjegyzésed meg végképp azt támasztja alá, hogy a kérdésed marhaság, "jobb" esedben szándékos trollkodás.
Azt mindenki tudja, hogy ki Petőfi, de az emberek többsège nem tudja levezetni a másodfokút.
Vagy nem is tanulta, vagy ha tanulta már règ elfelejtette, vagy iskolás korában sem tanulta meg.
A kèrdèst azèrt írtam ki, mert a valóságot írtam le benne, ès arra vonatkozik a kèrdèsem.
Aki azt állítja, hogy a teljesen átlagos, hètköznapi ember, aki reggel 6-kor felkel ès elmegy dolgozni, le tudja vezetni a másodfokút, az nem mond igazat
Nem tudja levezetni, mert vagy nem tanulta, vagy elfelejtette, vagy sosem èrtette meg, ezèrt már a gimnáziumi matematikai tudás is kiemeltnek számít.
A kèrdèsem erre vonatkozott volna, hogy mièrt ilyenek az emberek, mièrt nem fejlesztik felnött korban is a matematikai kèpessègeiket, ès mièrt hencegnek azzal, hogy ő sík volt mindig matekból???
Erre kerestem volna a választ, de nem kaptam, mert olyanok írnak, akik tagadják a valóságot.

válasza:,,Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek, sőt, sőt: egyesek hencegnek is vele, hogy világ èletèben hülye volt matematikából."
Ez nem igaz, rengeteg területen alapból feltételeznek egy bizonyos szintű matek tudást. Az hogy a matek népszerűtlen tárgy az iskolákban semmit nem mond el a megbecsléséről.
,,Nem hiába szórakoztam azzal, hogy randira matek feladványokat vittem, mert azzal szórakoztam, hogy nehèz helyzetbe hozom a másikat.
Tudtam, meg fog küzdeni a feladvánnyal a csajszi."
Ha ilyet kiírsz kétlem hogy eljutnál bármilyen randira.
"Ez nem igaz, rengeteg területen alapból feltételeznek egy bizonyos szintű matek tudást."
Ja, bizonyos szintű matektudás...
Tudod a tesco kasszás nèni a 8 általánosával biztos ki tudja számolni, hogy mennyi 3400 Ft meg 990 Ft.
Ez azonban NEM valódi tudás!
A kasszás nèni nem tud egyenleteket levezetni
A kasszás nèni nem ismeri az exponenciális egyenleteket, a szögfüggvènyeket stb.
Ha ismernè, nem ott ülne, hanem pl. közgazdász, ahova kell VALÓDI matektudás :))

válasza:

válasza:#16 A közgazdászok többségének sincs valódi matektudása, ahogy az "egyenletek levezetése" sem valódi matektudás, de ma már a deriválás, integrálás is a matematika alapjaihoz tartozik.
Aki komolyabban tanult matematikát (matematika, fizika, informatikus, műszaki szakokon) azoknak ez kb. olyan, mint összeadni két egyjegyű számot.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!