Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matematikai tudásnak mièrt...

A matematikai tudásnak mièrt nincs nagyobb becsülete?

Figyelt kérdés

Amikor az emberek èrtelmisègi dolgokról beszèlnek, mindig csak a humán/bölcsèsz dolgokat èrtik rajta.

Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek, sőt, sőt: egyesek hencegnek is vele, hogy világ èletèben hülye volt matematikából.

Ha megfelvetnèm, hogy szerintem ah alalműveltsèghez hozzátartozik egy másodfokú egyenlet levezetèse, akkor vitába szállnak, hogy ez nem is igaz, sőt: egyesek indulatba is jöhetnek.

Mièrt?

nov. 2. 15:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

"Teljesen mindegy, mit mondasz 6-os."

Na, ezért megkérte kiírnod kérdést.

A többi megjegyzésed meg végképp azt támasztja alá, hogy a kérdésed marhaság, "jobb" esedben szándékos trollkodás.

nov. 2. 17:18
 12/23 A kérdező kommentje:

Azt mindenki tudja, hogy ki Petőfi, de az emberek többsège nem tudja levezetni a másodfokút.

Vagy nem is tanulta, vagy ha tanulta már règ elfelejtette, vagy iskolás korában sem tanulta meg.

nov. 2. 17:18
 13/23 A kérdező kommentje:

A kèrdèst azèrt írtam ki, mert a valóságot írtam le benne, ès arra vonatkozik a kèrdèsem.

Aki azt állítja, hogy a teljesen átlagos, hètköznapi ember, aki reggel 6-kor felkel ès elmegy dolgozni, le tudja vezetni a másodfokút, az nem mond igazat

Nem tudja levezetni, mert vagy nem tanulta, vagy elfelejtette, vagy sosem èrtette meg, ezèrt már a gimnáziumi matematikai tudás is kiemeltnek számít.

A kèrdèsem erre vonatkozott volna, hogy mièrt ilyenek az emberek, mièrt nem fejlesztik felnött korban is a matematikai kèpessègeiket, ès mièrt hencegnek azzal, hogy ő sík volt mindig matekból???

Erre kerestem volna a választ, de nem kaptam, mert olyanok írnak, akik tagadják a valóságot.

nov. 2. 17:23
 14/23 anonim ***** válasza:

,,Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek, sőt, sőt: egyesek hencegnek is vele, hogy világ èletèben hülye volt matematikából."

Ez nem igaz, rengeteg területen alapból feltételeznek egy bizonyos szintű matek tudást. Az hogy a matek népszerűtlen tárgy az iskolákban semmit nem mond el a megbecsléséről.

,,Nem hiába szórakoztam azzal, hogy randira matek feladványokat vittem, mert azzal szórakoztam, hogy nehèz helyzetbe hozom a másikat.

Tudtam, meg fog küzdeni a feladvánnyal a csajszi."

Ha ilyet kiírsz kétlem hogy eljutnál bármilyen randira.

nov. 2. 17:24
 15/23 A kérdező kommentje:

"Ez nem igaz, rengeteg területen alapból feltételeznek egy bizonyos szintű matek tudást."

Ja, bizonyos szintű matektudás...

Tudod a tesco kasszás nèni a 8 általánosával biztos ki tudja számolni, hogy mennyi 3400 Ft meg 990 Ft.

Ez azonban NEM valódi tudás!

A kasszás nèni nem tud egyenleteket levezetni

nov. 2. 17:29
 16/23 A kérdező kommentje:

A kasszás nèni nem ismeri az exponenciális egyenleteket, a szögfüggvènyeket stb.

Ha ismernè, nem ott ülne, hanem pl. közgazdász, ahova kell VALÓDI matektudás :))

nov. 2. 17:32
 17/23 A kérdező kommentje:
*hanem pl. közgazdász lenne
nov. 2. 17:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Mert neked milyen tudásod van matematikából? Nekem van némi, alkalmazott matematika nem idegen tőlem okleveles gépészmérnökként, valószínűleg több a tudásom mint neked, szóval ne gondold hogy te vagy itt az oldalon az ász.
nov. 2. 17:37
 19/23 anonim ***** válasza:

#16 A közgazdászok többségének sincs valódi matektudása, ahogy az "egyenletek levezetése" sem valódi matektudás, de ma már a deriválás, integrálás is a matematika alapjaihoz tartozik.

Aki komolyabban tanult matematikát (matematika, fizika, informatikus, műszaki szakokon) azoknak ez kb. olyan, mint összeadni két egyjegyű számot.

nov. 2. 17:40
 20/23 anonim ***** válasza:
#19 válaszához annyit fűznék hogy ahova tényleg komoly matek tudás kell ott nem fognak papírra egyenleteket levezetgetni mert vagy analitikusan lehetetlen kiszámolni vagy időigényes és a bonyolultság miatt rengeteg a hibázási lehetőség benne, vagyis nem praktikus.
nov. 2. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!