Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matematikai tudásnak mièrt...

A matematikai tudásnak mièrt nincs nagyobb becsülete?

Figyelt kérdés

Amikor az emberek èrtelmisègi dolgokról beszèlnek, mindig csak a humán/bölcsèsz dolgokat èrtik rajta.

Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek, sőt, sőt: egyesek hencegnek is vele, hogy világ èletèben hülye volt matematikából.

Ha megfelvetnèm, hogy szerintem ah alalműveltsèghez hozzátartozik egy másodfokú egyenlet levezetèse, akkor vitába szállnak, hogy ez nem is igaz, sőt: egyesek indulatba is jöhetnek.

Mièrt?

nov. 2. 15:00
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Így van, pl excel numerikus módszer, akar integrálasnál szépen működik, persze van némi papírmunka ebben az esetben is, kell a primitív fgv.
nov. 2. 20:08
 22/23 anonim ***** válasza:

Ami használhatatlan tudás arra rámondják, hogy alapműveltség, mert semmi mással nem tudják megmagyarázni, miért jó ha tudod, hogy XY kép milyen stílusban lett festve.

Szar könyveket is alapműveltségképpen jellemzik, hogy azért kell elolvasni mert alapműveltség. Jó könyveknél senki nem hozza fel érvnek, hogy alapműveltség része, hanem azt, hogy jó.

Ami használható tudás a valóságban, azt a használhatóságával fogják megindokolni. Ami semmire nem jó, arra kitalálnak valami lózungot, minthogy alapműveltség és ezzel lezárták a vitát.

Amúgy a komoly matektól valószínűleg messze vagy és a közgazdász matek is elég gyenge, pláne az amit használnak belőle nap mint nap, de egyetemen se kifejezetten nehéz a ttk-khoz viszonyítva.

nov. 2. 21:48
 23/23 XXXBalazs ***** válasza:

"Nem hiába szórakoztam azzal, hogy randira matek feladványokat vittem, mert azzal szórakoztam, hogy nehèz helyzetbe hozom a másikat."

Igazi főnyeremény lehetsz.

nov. 3. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!