A matematikai tudásnak mièrt nincs nagyobb becsülete?
Amikor az emberek èrtelmisègi dolgokról beszèlnek, mindig csak a humán/bölcsèsz dolgokat èrtik rajta.
Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek, sőt, sőt: egyesek hencegnek is vele, hogy világ èletèben hülye volt matematikából.
Ha megfelvetnèm, hogy szerintem ah alalműveltsèghez hozzátartozik egy másodfokú egyenlet levezetèse, akkor vitába szállnak, hogy ez nem is igaz, sőt: egyesek indulatba is jöhetnek.
Mièrt?

válasza:"Amikor az emberek èrtelmisègi dolgokról beszèlnek, mindig csak a humán/bölcsèsz dolgokat èrtik rajta."
Ez nem igaz.
"Azt mindenki termèszetesnek veszi, hogy nem megy a matek"
Ez sem igaz.
"sőt: egyesek indulatba is jöhetnek."
Ld. feljebb.
Tucatszor kitárgyalt téma, ráadásul Te valótlan állításokra alapozod a kérdést. Minek?

válasza:Sajnos vannak emberek, akik csak a bölcsészeti, vagy természettudományos területen boldogulnak, a másik területet pedig lenézik, élesen elkülönítenék a kettőt, és a saját területüket tartanák csak műveltségnek.
De ez csak egy kisebbség, a többség nem ilyen.
"Ez nem igaz."
De igaz. Az emberek többsège mèg írásbeli osztást sem tud elvègezni, pl. 3034:4 azt is számológèppel számolja.
De ha nem hiszel nekem, akkor nèzz be a felnőtt párkapcsolatok rovatba, ès kèrdezd meg azt, hogy az èrtelmisègiek a párválasztásban igènylik-e azt, hogy a párjuk tudja használni a koszinusz tètelt. Elsöprő többsèg fogja azt mondani, hogy nem (bezzeg azt igen, hogy tudjám ki Petőfi). Ha meg a nőkre hegyezed ki a kèrdèst, akkor mèg nagyobb vita lesz.
Mèg valami:
"Mégis a matematika még mindig az egyik legnépszerűtlenebb tantárgy a diákok körében"
Tehát már diák korban is sokan ellene vannak.

válasza:"De igaz. Az emberek többsège mèg írásbeli osztást sem tud elvègezni, pl. 3034:4 azt is számológèppel számolja."
Még ha lenne is bizonyítékod arra, hogy legalább 50%+1 ember ne lenne képes erre, az sem jelentene semmit.
Az emberek többségének nincs nagy vagyona, de az emberek mégis megbecsülik a pénzt.
"De ha nem hiszel nekem, akkor nèzz be a felnőtt párkapcsolatok rovatba"
Ja, mert az aztán k..ra reprezentatív. Ha annyira sokra tartaod a matematikát, akkor tudhatnád, hogy az ilyen statisztikai következtetés erősen torzít.
De én mér egy kérdés alatt nem láttam, hogy elvárná valaki, hogy tudja a másik Petőfit. Ha találsz is egy ilyen kérdést, tény, hogy a többségnél mégsem lesz ez.
#4: megint nem tudom mit szeretnél ezzel. Elolvastad a cikket? Láttad, mi alapján állítja a szerző a címben írt dolgot?
És ha népszerűtlen is, hol van a többi tárgy népszerűséi mutatója?
Tényleg gondold már át az érveidet, mert csak egyre jobban felmagasztaljuk a logikai gondolkodást ezzel.
Teljesen mindegy, mit mondasz 6-os.
Az emberek többsège nem szereti a matematikát, ès nem is tudja.
Nem hiába szórakoztam azzal, hogy randira matek feladványokat vittem, mert azzal szórakoztam, hogy nehèz helyzetbe hozom a másikat.
Tudtam, meg fog küzdeni a feladvánnyal a csajszi.
"Ja, mert az aztán k..ra reprezentatív."
Az.
De le lehet ellenőrizni egyèb helyeken is.
Mert az emberek többsège eleve el sem jut a matekèrettsègiig, vagy ha eljut, akkor onnantól fogva nem használja többet.
nekem van igazam.
"Az emberek többségének nincs nagy vagyona, de az emberek mégis megbecsülik a pénzt"
Nem becsülik meg, ezèrt nincs sokaknak megtakarítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!