Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Én is bajba kerülhetek, ha...

Én is bajba kerülhetek, ha kiderül, hogy én javítottam néhány általános iskolai matek dolgozatot?

Figyelt kérdés
Az exem vidéki általános iskolában matekot tanít 5-8 osztályosoknak. A diákok dolgozatait otthon szokta kiértékelni, és a tavalyi tanévben egyszer beteg volt, és titkon rámbízta, hogy javítsak ki kb 20 dolgozatot. (vegyész vagyok, szóval az általános iskolai matek nekem lófütty) Én csak pirossal kijavítottam, majd ő a hibák mértékétől függően osztályozta, szóval én jegyet egyáltalán nem adtam rá, csak megspróltam neki az ellenőrzéssel járó melót. Végül túlságosan megszokta a kényelmet és a későbbiekben is rámlőcsölte, a tanév végéig 3 alkalommal, kb 60 dolgozatot javítottam.
nov. 5. 05:30
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Ha kiderül talán, de akkor sem biztos. De 99,9% hogy nem fog kiderülni.
nov. 5. 06:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt fontolgatom, hogy én magam tálalok ki a munkahelyén. Aljas hazugságokat terjeszt rólam, amivel a munkahelyemen is kellemetlen helyzetbe hozott. Én legalább olyasmit állítanék, ami valóban megtörtént.
nov. 5. 06:14
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Hát figyi, az én sulimban nem egyszer volt már, hogy az osztálytársaimmal a segítettünk a töri tanáromnak hetedikes dolgozatokat javítani. Nyilván, töri faktosként megvan hozzá a tudásunk. Szóval szerintem ez egyáltalán nem ennyire erősen szabályozott, nyilván, a tanárnak kéne kijavítani a dolgozatokat, de ha esetleg megtörténik egy olyan amit én vagy te írtunk, akkor sem valószínű, hogy kirúgják, vagy hogy lesz bármi következménye. (Arról nem beszélve, hogy tanárhiány van, én tudok olyanról, hogy még olyan tanár is tanít, aki sokkal súlyosabb dolgot követett el mint az amit írtál.)
nov. 5. 06:47
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk éppen azt bizonyítod, hogy nem véletlenül tud rólad rosszat mesélni... Lejáratod te saját magad.
nov. 5. 07:43
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Ezzel akkor lenne csak baj, ha ezáltal az értékelés szubjektívvé válna. Ez viszont könnyen ellenőrizhető a kijavított dolgozatok áttekintésével.

Azonban ha alaposan értékelted a dolgozatokat, ráadásul a végső osztályozást nem is te tetted meg, jó eséllyel nem sérült az objektív értékelés, akkor a kispista is javíthatja a dolgozatot. Ráadásul egy matekdogáról beszélünk, ahol elég egzakt értékelési eljárások vannak (esetleg ami gond lehet egy "nem pedagógusnak" az a következményhibák figyelése és értékelése), egy magyar esszénél már "lehetnek gondok" más által tett értékeléssel és az objektivitással. De így...

Általános iskolától kezdve, középiskolán át, egyetemig mindenhol javítottunk "saját" dolgozatokat is. Sőt, középsuliig bevált gyakorlat volt egy-egy dolgozat után, hogy elő a piros tollat, cseréld ki a padtársaddal, és végigmegyünk a dolgozaton, mindenki javítsa a szomszédét. Még "központi" témazárókat is javítottunk így!

Az amire készülsz az kicsinyes bosszú újracsomagolva.

Ettől neked jobb nem lesz, így már a relevanciája is kérdés.

nov. 5. 09:23
 6/8 anonim ***** válasza:
38%

Elöször is, ezzel nem tett a párod semmi kifogásolható dolgot, hiába árulkodnál.

Másodszor milyen ember vagy, hogy le akarod járatni ok nélkül?

nov. 5. 09:36
 7/8 anonim ***** válasza:
31%
Lehet bajod, jogosulatlanul fértél hozza és ismerted meg gyerekek személyes adatait (ha rajta volt a gyerekek neve), lehet bűncselekmény is, szerintem ne bolygasd. Mindkettőtök részéről etikátlan volt.
nov. 5. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
79%
7, a gyerek neve szinte minden iskolában fent van a honlapon is.
nov. 5. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!