Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gondolkoztam a Károli Gáspár...

Gondolkoztam a Károli Gáspár Egyetem pszichológia szakán, viszont tudom, hogy az egyetem református én pedig egyáltalán nem vagyok vallásos. Mennyire nehéz így ott tanulni vagy egyáltalán befolyásolja a vallási irányultságom az ott tanulást?

Figyelt kérdés

jan. 9. 10:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az égvilágon senkit sem érdekel, és semmilyen formában nem vagy köteles vallásosnak lenni. Csak nem gondolod, hogy minden odajáró ember hithű református? Például Zimány Linda közismert prostituált is rendkívül vallásos, minden napot a templomban kezd.
jan. 9. 10:45
 2/11 A kérdező kommentje:
És van olyan tárgy ami a hittel/vallással kapcsolatos?
jan. 9. 11:02
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Vannak kötelező vallási tárgyak, meg időnként templomokban vannak események, és ezért a misét is meg kell hallgatnod.

Alapvetően nem várják el, hogy vallásos legyél, csak azt, hogy tartsd tiszteletben, hogy az oktatók többsége az, és az intézmény egy református egyetem.

Egyébként a hallgatók többsége nem vallásos, habár más egyetemekhez (pl. ELTE) képest sokkal többen vannak.

jan. 9. 17:29
 4/11 anonim ***** válasza:
34%

3. ostobaságot írsz. A reformátusoknál nincs mise, hanem istentisztelet van. Nincs több vallásos, mint más egyetemen, kivéve a teológiát és a hitoktató szakot.

Van 1 db. kötelező tárgy, Egyházismeret, ezt szaktól függetlenül el kell végezni. Az egyetemi évek alatt nem voltam semmilyen egyházi eseményen.

jan. 9. 19:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"A reformátusoknál nincs mise, hanem istentisztelet van." Bocs, én hibám.

"Nincs több vallásos, mint más egyetemen, kivéve a teológiát és a hitoktató szakot."

De, mivel akinek eleve fontos a vallás, inkább egy ilyen intézményt fog választani, és az sem mellékes, hogy a hittan érettségiért és hitéleti tevékenységért plusz pontokat adnak, ami egy olyan rendkívül magas ponthatárú szakon, mint a pszichológia, kifejezetten előny.

"Van 1 db. kötelező tárgy, Egyházismeret, ezt szaktól függetlenül el kell végezni."

A Károlis részleteket nem ismerem, de tény, hogy minden egyházi egyetemen vannak kötelező vallási tárgyak.

jan. 9. 20:51
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem ismered a részleteket, ne írj semmit. Konkrét egyetemre vonatkozott ugyanis a kérdés. Gyakorold az értő olvasást.
jan. 9. 20:56
 7/11 anonim ***** válasza:
#6 Ismerek Károlisokat, korábbi barátnőm is oda járt, így viszonylag jól ismerem, mi van ott. De ez nem jelenti, hogy tudnám, hogy pontosan mi a tárgyak neve, meg melyik félévben mi van, és a református vallást se ismerem túlzottan, mert nem vagyok református, és nem is képzi az érdeklődésem tárgyát.
jan. 9. 21:07
 8/11 anonim ***** válasza:
26%
7.Akkor meg ne kommentelj, csak azért, mert ismered a betűket.
jan. 10. 10:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8 ".Akkor meg ne kommentelj, csak azért, mert ismered a betűket."

Nem azért kommentelek, mert ismerem a betűket, hanem azért, mert ismerek egy csomó Károlist, és a tapasztalataikat, ami a kérdező számára hasznos lehet.

jan. 10. 13:29
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem volt hasznos.
jan. 10. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!