Gondolkoztam a Károli Gáspár Egyetem pszichológia szakán, viszont tudom, hogy az egyetem református én pedig egyáltalán nem vagyok vallásos. Mennyire nehéz így ott tanulni vagy egyáltalán befolyásolja a vallási irányultságom az ott tanulást?

válasza:

válasza:Vannak kötelező vallási tárgyak, meg időnként templomokban vannak események, és ezért a misét is meg kell hallgatnod.
Alapvetően nem várják el, hogy vallásos legyél, csak azt, hogy tartsd tiszteletben, hogy az oktatók többsége az, és az intézmény egy református egyetem.
Egyébként a hallgatók többsége nem vallásos, habár más egyetemekhez (pl. ELTE) képest sokkal többen vannak.

válasza:3. ostobaságot írsz. A reformátusoknál nincs mise, hanem istentisztelet van. Nincs több vallásos, mint más egyetemen, kivéve a teológiát és a hitoktató szakot.
Van 1 db. kötelező tárgy, Egyházismeret, ezt szaktól függetlenül el kell végezni. Az egyetemi évek alatt nem voltam semmilyen egyházi eseményen.

válasza:#4
"A reformátusoknál nincs mise, hanem istentisztelet van." Bocs, én hibám.
"Nincs több vallásos, mint más egyetemen, kivéve a teológiát és a hitoktató szakot."
De, mivel akinek eleve fontos a vallás, inkább egy ilyen intézményt fog választani, és az sem mellékes, hogy a hittan érettségiért és hitéleti tevékenységért plusz pontokat adnak, ami egy olyan rendkívül magas ponthatárú szakon, mint a pszichológia, kifejezetten előny.
"Van 1 db. kötelező tárgy, Egyházismeret, ezt szaktól függetlenül el kell végezni."
A Károlis részleteket nem ismerem, de tény, hogy minden egyházi egyetemen vannak kötelező vallási tárgyak.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#8 ".Akkor meg ne kommentelj, csak azért, mert ismered a betűket."
Nem azért kommentelek, mert ismerem a betűket, hanem azért, mert ismerek egy csomó Károlist, és a tapasztalataikat, ami a kérdező számára hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!