Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki tanárnak tanul, mennyire...

Aki tanárnak tanul, mennyire szereti? Főleg DE, NYE érdekelne

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni, de még most sem vagyok biztos benne hova szeretnék menni és mit szeretnék tanulni. Lehet kicsit hülyén tettem fel a kérdést. Az érdekelne, hogy aki tanárnak ment/még tanul nem bánta meg? Mennyire nehéz? Én fizika-angolra vagy fizika-matekra szeretnék. Nyíregy vagy Debrecen jöhet szóba, sajnos Nyíregyen csak matek-fizika van a matekot meg nem igazán szeretem, bár megy. Aki DE-n vagy NYE-n tanul, milyen? És a kollégiumok?

jan. 11. 13:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A pedagógiás tárgyaktól ne várj sokat, az fölösleges időpocsékolás, mert borzasztóan inkompetens módokon tudják tartani. De ha őszintén tanár szeretnél lenni, akár megéri megküzdeni.
febr. 5. 03:14
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy vannak pozitívabb válaszok is. Sokszor megkapom, hogy minek megyek tanárnak, főleg kitűnővel, meg miért csak Nyíregy...
febr. 5. 09:20
 13/13 anonim ***** válasza:

#10 " Ahol látom, hogy történik a szétválasztás, az úgy néz ki, hogy az előadást meghirdetik közösen az alapszakosnak és a tanárisnak, van X darabbal kevesebb vizsgatétel a tanárisnak, aztán ha a tárgyra épül valami, akkor full mindegy, mert a ráépülő onnan folytatja, ahol a bsc-s anyag véget ért. Gyakorlati óráknál meg megáll annyiban, hogy akkor nem két időponton vagytok vegyesen, hanem van 1-1 időpont ugyanannál az oktatónál, de ha tanáris vagy, és óraütközés miatt nem jó az az 1 időpont, akkor nagyon cuki megkérded az oktatót, hogy lécci-lécci had járjak a bsc-s időpontra, leokézza, minden héten bepipálja, hogy ott voltál, aztán órákon, meg zh-n meg látod, hogy ugyanaz volt a követelmény, mert nem állít össze külön ZH-t. "

A DE-t konkrétan nem ismerem, de az ELTE-t és az SZTE-t igen. Mindkét helyen ma már teljesen külön van választva a matektanári és alapszakos képzés és egyik helyen se okoz ez gondot. Kevesebb kötvál tárgyat hirdetnek a matek szakosoknak, egyes oktatóknak több órája van és ennyi. Bármilyen hihetetlen, de egy nagyobb egyetem képes arra, hogy 4-5 év alatt eljusson oda hogy mondjuk 50 kredittel több matek tárgyat indítson. Nyilván ezt nem lehet egyik évről a másikra. De pl egyre több helyen visszafoglalkoztatják a PhD-zott tanárokat és most szakmai (nem módszertani!) tárgyakat tartanak a tanárjelölteknek.

febr. 5. 14:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!