Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológia angol nyelven...

Pszichológia angol nyelven jelenleg B2-es nyelvtudással? El tudom végezni?

Figyelt kérdés

febr. 6. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem benne van a kovetelmenyek kozott hogy milyen nyelvtudassal kell rendelkezned. A B2 szerintem erre nem eleg, szakirodalmat kell megertened es nem a tv-musort vagy ujsagcikkeket.
febr. 6. 22:31
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Az oda kevés lesz.
febr. 6. 23:21
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Na most ez sok mindentől függ. Pl, hogy mikor jelentkezel / kezdenél, tervezel-e angol órákat venni vagy teszel-e aktívan azért, hogy fejleszd az angolod? Nem tudom jelenleg mik a követelmények, szóval nézz ennek utána.

Szerintem ne ásd el magad ezen, nem Te lennél az első, aki egy közepes angollal fut neki. Az biztos, hogy kihívás lesz, sok szótárazás, több időt töltesz majd tanulással, vizsgákra készüléssel / beadandók írásával, stb. Ettől függetlenül nem lehetetlen, viszont folyamatosan fejlesztened kell majd a tudásod ahhoz, hogy jól teljesíts.

febr. 7. 00:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mármint Magyarországon mennél angol nyelvű pszichológia szakra?

Tudom, hogy alapvetően nem ez a kérdés, csak egy meglátás saját tapasztalataim alapján: ugye az angol nyelvű képzésekért fizetni kell, akkor is, ha államira vesznek fel, én ELTE-re járok, itt idén indult először magyaroknak angol nyelven is a szak (itt egyébként C1-es nyelvvizsga elvárt, ha valaki erre akar jelentkezni), mindezért 900 ezer forintot kell félévente fizetni, Károlin is azt hiszem ilyen 800 ezer körül van, máshol nem tudom, de ez rengeteg és szerintem abszolút nem éri meg, mivel ezen a szakon a magyar nyelvű képzésen is nagyon kell tudni angolul, erős középfokon minimum, de inkább felsőfokon, a tanárok is teljesen alapnak veszik, hogy tudsz angolul. Nem egy olyan órám volt már, ahol angolul volt a kötelező irodalom, a szakirodalom túlnyomó többsége angolul van, rengeteget kell angol nyelvű szövegekkel foglalkoznunk. Amikor prezentációkat, beadandókat készítek, azokhoz 99%-ban angol nyelvű forrásokat használok fel, és ezzel a szaktársaim is így vannak. Ezen kívül vannak angol nyelvű szabadon/kötelezően választható tárgyak is, egyes vizsgáknál X db kérdés angolul van (magyar nyelvű kurzusnál, magyar hallgatók esetében). Mármint ezt most az ELTE-ről írtam, de az biztos, hogy mindegyik egyetemen kelleni fog rendesen az angol, a magyar nyelvű képzésen is.

febr. 7. 17:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem erre a szakra járok, hanem fizikus-mérnökire, a BME-re. B2 angollal érkeztem, de nem volt más választásom, mert csak angolul indul a képzés. Nem volt belőle problémám és a műszaki, fizikai szakirodalmi nyelvet C1 nyelvtudással se ismertem volna.
febr. 8. 13:26
 6/6 anonim ***** válasza:
80%
Azért azt ne felejtsük el, hogy az egyetemen rengeteg olyan dolgot tanul az ember, amit elsőre az anyanyelvén sem ért. Ha mindezt idegen nyelven kell megtenni, az nyilván hatványozottan nehezebb. Kemény munkával nem lehetetlen (és szeptemberig nagyon sokat lehet még fejlődni, ha komolyan veszed), de gondold át, hogy biztosan elegendő-e ehhez a motivációd.
febr. 8. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!