Hol találok olyat, aki esetleg vállal vállalati pénzügy korrepetálást?

válasza:

válasza:

válasza:nemtom mennyit segíthet,de eszembe jutott: középiskolákban is van pénzügy (közgazdaságiban), ozt lehet,hogy nekik is van középiskolai magyarázós tankönyvük létezhet pl akár boltban [minket sulikezdés előtt mindig elhajtottak egy kifejezetten tankönyvboltba,mikor középsulisok voltunk].
Másik: sulid könyvtárában is pl lehet vannak, vagy pl másik könyvtárakban
(nem biztos hogy végig el kell olvasni a könyveket, csak azon fejezeteket, amikben van homályos rész.]
3.: Szoktak lenni ilyen egyetemi tanárod által ajánlott könyvek.
pl tematikát nemtom kiadják-e, annak az alján ajánlott irodalom. vagy személyesen is kérdezheted a tanárt,hogy ő mit ajánl.
Én nem értek hozzá

válasza:Kedves 4!
A középiskolai és az egyetemi pénzügy ég és föld. Itt már nem az a legfontosabb kérdés, mire használjuk a pénzt és a bankok mivel foglalkoznak.
A CAPM-et nagyon kevesen ismerik. Egy béta kiszámítása, főleg egy részvény/kötvény/értékpapír portfolió összeállítása adott szigma és X mellett már fehér holló kategória.
Deriválás, egyenletmegoldás stb.
Középiskolában nem hogy deriválni nem tudnak a legtöbben, de talán egyenletet sem tudnak megoldani (tapasztalat). Szóvel egy középsulis tankönyv nem fog ilyesmit taglalni.
Abból maximum a diszkontálást, esetleg annuitást lehetne megérteni, hisz az érintőlegesen a matek érettségi anyaga is egyben (mértani sorozat).
Azt gondolom, mindenképp célszerű lenne pénzt, energiát, időt nem sajnálva magántanárt keresni. Szerintem online is vannak lehetőségek arra, hogy találj tanárt. Ha felveszed vele a kapcsolatot, majd elmondja, milyen formában tudtok együttműködni.
Persze nem mindegy, melyik suliban tanulsz, hisz mondjuk egy BCE feltehetően mélyebben belemegy a dolgokba, semmint mondjuk KJE.
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Kicsit bizonytalan vagyok két egyetemi szakkal kapcsolatban. A pénzügy és számvitel, illetve az emberi erőforrások is érdekel, viszont nem tudom, hogy melyiket érné meg inkább tanulni. Illetve még az érdekelne, hogy melyikkel lehet jobban elhelyezkedni a...
Pénzügy és számvitel bsc-m van. Nehézségben hogy lehet őket rangsorolni? Mennyire megugorható ilyen alappal? Azt hallottam, hogy a BPM nagyon nehéz, elméleti. A pénzügy kézenfekvő lenne, de félek, hogy sok lenne az ismétlés az alapszakhoz képest. Meg igazából...
Melyikre érdemesebb menni?
3 műszakos munka mellett jelentkeznék, van, hogy hétvégén is muszáj bemennem. Gondolom az Oktatási napok szombaton esetleg pénteken vannak?Mennyire nézik el, ha mondjuk éjszakás műszak után nem tudok az első egy két órára bemenni, vagy egyáltalán nem tudok épp...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!