A szakdolgozatot pontosan ki fogja értékelni? Csak a konzulens?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#6
Nekem a konzulensem 3-ast adott, az opponensem 5-öst. Ez kontextus nélkül valóban gonoszul hangzik, de íme a kontextus:
Későn kezdtem el a szakdogát írni, egy félkész, saját mércém szerint is igénytelen, összecsapott munka lett, mert mindenképp le akartam tudni a záróvizsgát abban a félévben. A konzulensem rengeteget segített annak ellenére, hogy a leadási határidő előtt 2 héttel kerestem fel először, de mondta, hogy erre 3-asnál jobbat nem tud adni. Inkább csússzak fél évet, és akkor ötös is lehet. Ezt nem akartam, úgyhogy kiegyeztem a hármassal. Az opponensem meg a bevezetőn kívül egy betűt nem olvasott el az egészből, évfolyamtásammal azon röhögtünk, hogy szó szerint ugyanazt az oppenensi véleményt kaptuk tőle két teljesen más témájú szakdolgozatra. Mindenkinek ötöst adott.
Kapcsolódó kérdések:
Nálunk a szakdolgozat úgy van, hogy 3 részre van szedve, vagyis három külön álló tárgy van belőle (Szakdolgozat I, erre épül a Szakdolgozat II, majd erre pedig a szakdolgozat III). A szakdolgozat III már maga a védés, míg most a szakdolgozat I pedig azt várja el, hogy...
Nem tudom hogy a mostani konzulensem le fogja e futatni leadás előtt a turnitinbe ezért érdekelne.
Sajnos nem biztos,hogy a "rendes" határidőre kész leszek a szakdolgozatommal.Ha megkapom az engedélyt a hosszabbításra és le is adom akkor,az befolyásolhatja az értékelését? Tehát adhat emiatt a konzulens/opponens rosszabb értékelést a bírálatra? Vagy a védéskor rosszabb jegyet? (ELTE)
Ma írt az (Elte) egyetemi konzulensem, hogy még sem tud engem vállalni. Április 15-én kell leadni a végleges szakdolgozatot. TO nem válaszol és nagyon tanácstalan vagyok. Segítsetek kérlek!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!