Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Osztatlan jogász levelezőn...

Osztatlan jogász levelezőn vagy jogi asszisztens távoktatásba?

Figyelt kérdés
Van már egy diplomám, amiben dolgozom is, gondolkoztam hogy mellé jó lenne egy jogi diploma, vagy valami, viszont munka mellett nem tudom mennyire bírnám a jogász szakot, illetve 5 éves, ezért bizonytalan vagyok, láttam hogy van jogi asszisztens képzés is ami 2 év, alapjába tudom hogy nem sokat ér, de mégis lenne egy kis jogi rá látásom a dolgokra, + ha jól néztem beszámolják a jogász szakra ha mégis úgy döntök hogy szeretném megcsinálni, nem tudom hogy mennyit számolnak, azt se biztos hogy utánna elvégezném a jogász szakot, szerintetek mit csináljak? Inkább válasszam az egyszerűbbet, aztán meglátom mennyire fekszik nekem a jog, vagy vágjak bele a nehezebbe?
júl. 24. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a FOSZK-ot végeztem el előbb, mert nem volt elég pontom jogászra. A FOSZK nálunk rohadt nehéz volt, félévente 12 vizsga, irtózatos tempó, stb. De összességében túléltem, és jó átlagom is lett, az államvizsgámon pedig minden részvizsga jeles lett, így bejutottam jogász szakra.

Ha van elég pontod jogászra, akkor a helyedben mindenképp azt próbálnám meg, mert a FOSZK önmagában nem sokat ér. Viszont az 100% távoktatásban sehol nincs tudtommal, viszont FOSZK az van a PTE-n, mert én is jelentkeztem oda is, mikor felvételiztem, csak végül felvettek az első helyre, így nem oda mentem.

De csak akkor kezdd el, ha ebben is akarsz dolgozni, és valóban érdekel, mert ha annyira nem izgat, akkor nem fogsz boldogulni. A kettes diplomának meg nincs nagyon értelme, mert summa cum laude diplomával is nehezen helyezkednek el a pályakezdő jogászok, mert egy ügyvéd asztalán minimum 40-50 név van, telefonszámmal akik azonnal ugranának neki ügyvédjelöltnek, és a 40-50 fő között olyan is van, akinek milliomos az apja, és nem fizetést kérne a lányának/fiának, hanem ő fizetne az ügyvédnek, hogy felvegye a gyerekét jelöltnek, mert a szakvizsgához kell minimum 3 év gyakorlat a diploma után, és rendes jogász csak szakvizsga után lehetsz.

Javaslom, hogy mérlegeld, hogy téged mennyire érdekel valójában a jog, és neked megérne-e ennyit az egész. Én egész életemben olyan területen dolgoztam, ahová kellett a jog, így én nem is képzeltem el mást magamnak.

júl. 25. 16:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, írtam privátban!
júl. 25. 18:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, csak akkor vágj bele, ha érdekel a jog, viszont akkor jobban megérné a diploma
júl. 25. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

PTE foksz jogi asszisztens távoktatás képzés mennyire nehéz munka mellett?

Érdekelne a gyakorlat is hogyan működik. Egyszerre kell letudni a gyakorlatot vagy lehet szakaszosan is?(pl. Egyik héten dolgoznék a következő héten nem?vagy 4-6 órát gyakorlatoznék naponta.Mennyire rugalmasak?) Bármi tapasztalatot meghallgatnék a szakkal kapcsolatban.

Levelezőn hogy nézett ki a távoktatás? Mire számítotok levelezős hallgatók a következő félévvel kapcsolatban?

Levelezőn fogom a jogi asszisztens szakot megkezdeni. Munka mellett mennyire lesz nehéz, ha távoktatás lesz? Sokat hallom, hogy van ahol meg sem valósult levelezőn a távoktatás. Ez mit takar? Milyen tapasztalataitok voltak? És tényleg biztos hogy mindenhol távoktatásban kezdődik a levelező?

Van valaki, aki a fogászati asszisztens okj-s képzést távoktatásban csinálta?

Hány óra gyakorlatot kell teljesíteni? Nehezebb így elhelyezkedni? Elég alapos az online tananyag? minden info érdekel! (kapos 2007-re jelentkeztem)

Ajanlanatok egeszsegugyi asszisztens tanfolyamot tavoktatasban?

Olyat, ami nem Kapos altal hirdetett, mert az nem ad oklvelet se. Olyan kellene ami OKJ-es es er valamit

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!