Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha látszerész és optikai...

Ha látszerész és optikai árucikk kereskedő szeretnék lenni, akkor Budapesten melyik kollégiumba vennének fel?

Figyelt kérdés

Gimnáziumban most kezdem a 10.osztályt és eddig egyáltalán nem tudtam mit akarok kezdeni magammal. Most találtam meg a "látszerész és optikai árucikk kereskedő" és "Optikus" szakmát de ahogy láttam csak budapesten van ilyen képzés.

Ezt a két iskolát találtam (remélem nem ugyanaz a kettő)

[link]

[link]

20 éves leszek mire megszerzem az éretségit és nem tudom, hogy ennyi idősen van-e esélyem budapestten kollégiumot találni ezekhez az intézményekhez. A független kollégiumokat mint kiderült nem fogom tudni megfizetni, szóval olyat keresek amik hónaponként max 40-60ezer között vannak. Most még a szüleim fizetik a kollégiumi dolgaimat és nem beszélnek, hogy mennyi lehet az annyi, de már szakképzésben magamnak akarom intézni a dolgaimat.

szept. 1. 22:27
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Látszerész OKJ szerintetek megér kb.500. 000Ft tandíjat?

Sziasztok! Idén fogok végezni az egyetemen, viszont közvetlenül utána szeretném elvégezni a látszerész képzést, mert nagyon érdekel a szemészet, az optika. A képzés díja 450.000Ft + 50.000Ft a vizsga. Szerintetek érdemes ebbe belefektetni? El lehet vele helyezkedni? Köszönöm előre is!

Tudna válaszolni egy látszerész?

Mik egy látszerész feladatai? Például a kontaktlencse illesztés, illetve a betanítás az ő feladata? Mi a véleményed a szakmáról? Mekkora keresetre lehet számítani?

Optometristák! Válaszolnátok egy pár kérdésre a szakmával kapcsolatban?

1. Hogyan telik egy munkanapotok? Milyen gyakori feladatokat kell elvégeznetek, ami mindennapos? (ezt minél részletesebben, regényt is írhattok :)) 2. Mennyire stresszes a munka? Mondjuk 1-10-ig, ahol 1-egyáltalán nem stresszes, 10-nagyon stresszes... 3. Hol tudtok...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!