Biológia-érettségiken (előző évek) törvénytelenül kérdeztek bizonyos dolgokat? Ilyenkor fel kell lebbezni?
Figyelt kérdés
Elvileg csak azt nem lehet számon kérni, amit tartalmaz a hatályos követelményrendszer. Én ez alapján tanultam, ismerem az egész követetelményrendszert ( [link] mégis sokszor olyat kérdeznek, ami nincs benne ebben. Ezt most tapasztaltam, ahogy érettségire készülvén az esszé-feladatokat nézegettem... (pl. 2008 május: Liebig-féle minimumtörvény)#biológia #érettségi #érettségi vizsga #emelt szintű érettségi #biológia érettségi #írásbeli érettségi #emelt szintű biológia érettségi
2014. máj. 10. 12:43
1/7 A kérdező kommentje:
JAVÍTÁS: "... elvileg csak azt lehet számon kérni..."
2014. máj. 10. 12:55
2/7 anonim válasza:
Én is észrevettem ezt.
Nem kell fellebbezni, de ha úgy gondolod, kaphatnál rá valahogy pontot... Ha középszinten érettségiztél, akkor nem javaslom, emeltszinten esetleg.
Írásbeli miatt tudsz reklamálni, szóbeli miatt nem. És tőlem szerintem szóbelin kérdeztek olyat, ami biztos, hogy nem volt benne a követelményrendszerben, így én nem tudtam semmit sem csinálni. (Két éve érettségiztem.)
Amúgy "Ilyenkor kell fellebbezni?" a kérdésed. A "fel"-t nem tudod elválasztani, mert nem igekötő...
3/7 anonim válasza:
Lehet az apróbetűs részben volt valahol benne (tankönyvben)
4/7 anonim válasza:
Iqaz, van többféle tankönyv is, melyik a mérvadó?
5/7 A kérdező kommentje:
Szerdán megyek emeltszintűre. Majd akkor figyelek, hátha fellebbezhetek.
Nem a tankönyvek a mérvadók, hanem a követelményrendszer:
2014. máj. 10. 16:45
6/7 anonim válasza:
A #2 válasz majdnem jó. Ha a szóbeli vizsgán szabálytalanság történt, az eredményhirdetés után 5 napon belül az igazgatónak benyújtva, de a kormányhivatalnak címezve törvényességi kérelmet lehet benyújtani, és ezt az elnök el is fogja mondani az eredményhirdetésen.
7/7 anonim válasza:
(Ha az észrevételt elfogadják, akkor a szóbelit megismételtetik.)
Előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!