Politikai szak elvégzése után el lehet helyezkedni a rendőrségen?
Figyelt kérdés
2014. máj. 16. 20:47
1/10 A kérdező kommentje:
Politológiára gondoltam, bocs..máshol járok.
2014. máj. 16. 20:48
2/10 anonim válasza:
Nem. Mégis milyen munkakört képzelnél el?
3/10 A kérdező kommentje:
Valaki mondta.
Te értesz hozzá is hozzá vagy csak úgy gondolod, hogy nem?
2014. máj. 16. 21:09
4/10 anonim válasza:
Én azt tudom, hogy rendőrségen rendőrök dolgoznak, papírmunkát jogászok szoktak végezni.
A politológia nem is kapcsolódik a rendőrségi munkához.
De ha azt mondták mások, akik nálam biztosan jobban értenek hozzá, akkor talán tényleg úgy van.
5/10 A kérdező kommentje:
A jogászokat is átveszik rendőrnek..nyomozónak például kis átképzéssel. Meg a pszichológusokat is. Ezért lehetséges, hogy a politológusokat is.
2014. máj. 16. 21:12
6/10 anonim válasza:
Teljes tévedésben vagy, kérdező!
7/10 A kérdező kommentje:
Akkor lécci világosítson fel valaki, mert sehol nem írják le, hogy mi hogy megy.
2014. máj. 16. 21:23
8/10 anonim válasza:
A rendőrségen aktakukacként dolgozó emberek is a rendőrképzést végezték el, csak ilyen-olyan előléptetésben részesültek. van rendőrismerősöm, járőr (tehát a kocsival körőzős rendőr ő), és a társa politológia szakon végzett, de nem tudott elhelyezkedni, ezért elment rendőrképzésre, ami egy sima szakmai végzettség, és kevesebb, mint egy év múlva már kapod is a fizut. Mondjuk konkrétumokat nem nagyon írsz, szóval hogy Te mifélét akarnál a rendőrségen csinálni, szóval így sok értelmeset én se tudok mondani, meg amúgy se vagyok ebben otthon, de a politológiáról és a rendőrségről erre tudtam asszociálni.
9/10 SimkoL válasza:
Sok évig dolgoztam egy nagy főkapitányságon, volt ott még furulya szakon végzett zenetanár is, de mindenkinek meg kellett szerezni a rendőri végzettséget is - mármint a hivatásos állományúaknak -. Polgári alkalmazottként pedig mi szükségünk lett volna egy politikusra - volt így elég ember aki osztotta az észt - Esetleg sajtós lehetne belőled de általában ők is hívatásos állományúak ezért marad az előző pont. - beszélni gondolom jól tudsz :)
10/10 anonim válasza:
Tudod kérdező egyáltalán mit is takar a politológia szak?
Ha rendőrségre akarsz menni, végezz el egy rendőrképzést, ha meg a politika elemzőjévé szeretnél válni, akkor legyél politológus. Itt hangsúlyoznám, hogy a politológus nem politikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!