Cselovszki Őzike kérdése:
Biró szeretnék lenni, de hogyan?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Bíró szeretnék lenni, de nem tudom milyen érettségi kell hozzá,miből kell emelt stb. Valaki tudna nekem segíteni? Nagyon nehéz a jogi szak? Milyen tanuló kell legyen hozzá? Válaszokat előre is köszönöm.2014. máj. 17. 11:22
1/2 bumbi02 válasza:
A bírói állás ennél azért nagyobb önállóságot igényel.. Ha az ember még annak se tud utána nézni az internet világában, hogy mi kell a jogi egyetemre, akkor hogy akar ítéleteket hozni?: )
Amúgy emelt töri ami jól jöhet érettséginél,és igen, nehéz a jogi szak. 5 év joghallgatás után jön a bojtárkodás, aztán az igazi munka. No meg bírónak elég nehézkes bejutni, amennyire én tudom többnyire kihalásos alapon megy, vagy protekcióval.
2/2 anonim válasza:
Jogi egyetem után bírói szakvizsga kell. Jelenleg központilag van meghatározva a felvételi pontszám és a keretszám is. Két 90%-os emelt érettségi minimum kell ahhoz, hogy államilag finanszírozott helyre bejuss. Történelem és magyar kell, de ezt pontosan a felvi.hu-n meg tudod nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!