Nem tanultam semmit szóbeli érettségire és holnap kezdődik. Mit tegyek?
Jórészt szerencse kérdése ez érettségi. Nálunk is volt olyan, aki csak az első tételt tanulta meg, és azt húzta. Én meg mindet megtanultam, kivéve egyet. Na melyiket húztam? Hát persze, hogy azt az egyet. De az a vicc benne, hogy hibátlanul leadtam.
A lényeg a magabiztosság, hogy ne lássák rajrad, hogy nem tudod, és beszélj folysmstosan, mindenről, aminek kicsit köze van a témához.
Én sem tanultam rá, és bár az eredményeim sem lettek túl jók, de felvételi pontok miatt fontos tárgyak jók lettek!
Próbáld meg at nézni azokat a dolgokat, amiről egyáltalán nem vagy képben, aztán lesz ami lesz!
Az a baj, hogy én 5 évig semmit nem tanultam. Kb minden dogánál puskáztam. 😂😂
Írásbeli matekból pont kettes, töri majdnem 4-es lett (év vége előtt 1,5 héttel még 1,2-re álltam) magyar 1 ponton múlott a 3-mas. Bízok benne, hogy ha a szóbelire sem tanultam, meg lesz a kettes. Csak az a baj, hogy így nézem át a tételeket, és kb a 70%-nál azt sem tudom, hogy mi az. Talán ha 3-4x elolvasom a kidolgozott tételeket csütörtökig, akkor meg lesz a kettes.
Zanza TV!
Én szerdán érettségizek, most álltam neki és nagyon sokat segített. :)
Bár a 4 (12) év alatt bejártam, figyeltem órákon, de magolni sosem magoltam.
Töriböl az összefüggésekre figyelj, következtess a forrásból, használd az atlaszt intenzíven, de már a tanulásnál is! Sok-sok hasznos info van a hátuljába és a térképeken. :)
A nyelvtanból minden tételt nézz meg/hallgass meg.
Ha belegondolsz 60-80%-ig négyest kapsz és a 60 az csak egy kicsivel több, mint a tétel fele!!
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!