Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elfog múlni ez az egész...

Elfog múlni ez az egész miután felvesznek?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évem borzasztóan stresszes volt. Iszonyat mennyiséget tanultam, mivel 2 évig kb semmit nem csináltam viszont év elején rájöttem arra hogy én tovább szeretnék tanulni.

Minden nap tanultam több órát. Volt hogy éjfélkor még a novellaelemzést írtam,hogy másnap betudjam mutatni a tanárnőnek. Az utobbi időszak viszont nagyon megviselt testileg lelkileg.

Írásbeli érettségi előtt hatalmas pánikrohamom volt,kórházban kötöttem ki mert nem tudtam mi ez.

Kaptam infis nyugtatót. Azóta egyszerűen állandóan stresszelek.

Májust végig tanultam. Minden nap 5-6 órákat és nagyon görcsöltem.

Szóbeli érettségin ki kellett mennem mert éreztem hogy kerülget a pánikroham, kalapált a szívem. Viszont meglett az eredménye igazából mert jól sikerültek az érettségijeim :)

Viszont a szívem azóta sem nyugszik meg. Nyugodt, normális hangulatomban mérve is 100-as a pulzusom.

Elmentem orvoshoz, csináltak EKG-t 106-os volt ott a pulzus.

Kardiológiára mentem magán orvoshoz még aznap ahol csináltak szívultrahangot, EKG-t, vérnyomásmérést.

Sinus Tachycardiát állapítottak meg, de a doktor úr szerint teljesen normális, egészséges szívem van. Sportolást és fogyást javasolt. Azt mondta tudna adni rá gyógyszert viszont ilyen fiatalon nem ajánlja mert könnyen rászokhatok és utána már nem lehet abbahagyni.

Szerintetek rendbe jövök ha felvesznek? Mit tegyek?

Annyira rohadtul tanácstalan vagyok. Minden nap félek a szívrohamtól, a pániktól, halálfélelmem van.

Menjek pszichológushoz vagy mi legyen? :/

20/l

2016. jún. 26. 13:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Most is pl már dolgozom szerda óta.

Egy hetet pihentem és nekiálltam diákmelózni mert kell a pénz nagyon.

Viszont kb semmit nem tudok pihenni mert minden nap megyek.

Ma is éjjeles vagyok a gyárban.

Nem akarok nyafogni, gondolom sokan csinálják még ugyanezt viszont nekem valamiért ez kezd sok lenni, de tudom hogy nem hagyhatom abba.

2016. jún. 26. 13:33
 2/14 anonim ***** válasza:

Más munkát nem tudsz találni? Nehogy valami bajod legyen!

Ha felvételi után sem oldódik meg én elmennék a helyedben pszichológushoz.

Továbbá mennyi esély van rá hogy felvegyenek?

2016. jún. 26. 13:43
 3/14 A kérdező kommentje:

1 hónapig szeretném csak csinálni. Nem akarom itt hagyni mert nagyon jól fizet

120.000 forint kb és az nagyon jól jön ha felvesznek

Új ruhák, gólyatábor, első hónapban legalább a kolit kitudjam fizetni.

Hát ahova jelentkeztem ott tavaly 292 volt a ponthatár.

Nekem 320 van :)

2016. jún. 26. 13:46
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Csúnya lesz nagyon amit írok, de az egészséged érdekében remélem, hogy nem vesznek fel. Ez nem normális, hogy ennyire túlizgultál egy könnyű megmérettetést. Az egyetem a középiskolához képest 100-szor stresszesebb (ha nem többször)... Az érettségi tényleg sokkal könnyebb mint egyetlen egyetemi vizsga. Tudom-tudom, ez már a gimisek könyökén jön ki, de ez valóban így van, én sem hittem el anno. Ha már az érettségi ennyire tönkretett, akkor egyetemen rögtön az első vizsgaidőszakban szívrohamod lesz. Szóval én azt javaslom erősen gondold át ezt a továbbtanulás dolgot.

Pszichológust is felkereshetsz, ha szeretnél, hátha ő meg tuja fejteni, hogy miért volt ez a pánik egész évben. Elképzelhetőnek tartom, hogy valakinek bizonyítani akarod a tudásodat (ez a valaki akár te magad is lehetsz, nem tudom). De ez tényleg nem egészséges.

Próbáld valahogyan levezetni a benned lévő feszültséget (sport, jóga, egy olyan hobbi ami teljesen lefoglalja az agyadat, akár olvass motivációs könyveket, stb.). Ha megtaláltad a belső egyensúlyt, akkor biztos nem lesz baj egyetemen izgulás terén. De amíg ennyire túlparázod, addig tényleg nem érdemes továbbtanulni (új város, új lakótársak, új környezet, új tanárok, új emberek, rengeteg tanulnivaló).

Ha felvettek az csak időlegesen fog megnyugtatni, utána fél év múlva az első vizsgaidőszakban ugyanúgy pánikolni fogsz. Mondom, próbálkozz a stressz levezetésével különböző módokon, és ha egyik sem válik be, akkor fogadd el a gyógyszeres kezelést, máskülönben nem működne a továbbtanulás dolog az olvasottak alapján.

Egyik volt osztálytársam is úgy járt, mint te, de őt már 12.-ben végig gyógyszerrel kezelték, olyan volt mint egy zombi a nyugtatóktól. Ez így ment érettségiig, utána szép fokozatosan lecsökkentették, majd megszüntették a gyógyszeres kezelést. Eközben ez a lány elkezdett egészségesen étkezni, futni, sportolni (ugyanis elég duci volt), és amellett, hogy lefogyott a lelki egyensúlya is helyreállt, ami szerintem jórészt a sportnak, mint stresszlevezetőnek volt köszönhető.

Sok sikert kívánok, ne add fel az álmod, tegyél meg mindent a cél érdekében, még akkor is, ha ehhez az szükséges, hogy először helyreállítsd a belső rendet!

2016. jún. 26. 13:54
 5/14 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nincs időm.Próbálkoztunk most szerdán és csütörtökön hogy munka után elmegyünk edzeni de semmi erőnk nem volt. Hazajöttem és el is aludtam úgy ahogy voltam. Ruhában.

Nem tudom hogy csináljam :/

Itthoni torna is elég?

2016. jún. 26. 13:59
 6/14 anonim ***** válasza:

Annyiban nem értek egyet az előttem szólóval, hogy ha korábban tényleg nem tanultál semmit, akkor most nagy hajrára lehetett szükséged.

Én egyszerűen pihennék... Tudom, most egy hónapig dolgozol, de utána lesz alkalmad pihenni, és rád is fér majd!

Én csak akkor mennék orvoshoz, ha még október táján is megvannak a problémáid. Akkor viszont elmennék, mert ha megvárod a december elejét, akkor lehet, hogy oda lesz a féléved...

2016. jún. 26. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez így nem jó, pszichiáter alap lenne, szerintem.

Azt nem írtad, hová mész mert lényeges. Ha egy jogi/orvosit választottál, akkor 99%-ig biztos vagyok, hogy nem tudnád elvégezni, és nem azért mert hülye lennél, hanem a lelki problémád akadályozna. Ha pedig elvégeznéd, 99% hogy a diliházban kötnél ki, vagy valami súlyos szervi probléma, betegség alakulna ki.

Egyébként általánosságban az egyetem nehezebb, durvább, ezért nem valószínű, hogy elmúlna -e. Persze ez szakfüggő.

2016. jún. 26. 16:22
 8/14 anonim ***** válasza:

7-es: 300 alatti ponthatár nem arra utal, hogy valami kiemelkedően nehezen elvégezhető szakot célzott meg a kérdező.

Első naptól tanulni kell, nehogy újra a mostanihoz hasonló hajrára legyen szükség. Ne bonyolítsd túl, egyszerűen tanulj az esetből!

2016. jún. 26. 16:27
 9/14 A kérdező kommentje:

Hát hasonló a jogihoz.

Igazságügyire megyek, utána pedig kriminológia fele szeretnék menni, vagy pedig jogásznak.

2016. jún. 26. 16:34
 10/14 anonim ***** válasza:

Hm... ha jogasz akarsz lenni, akkor jogra kellett vna menned, Ipigy ez mar kilove.

De, nem ez a lenyeg. Mindenkepp elmennek pszichiaterhez, bar nehez jot talalni, de ha sikerul, az nagyon sokat segithet. Masreszt pszichiatert inkabb talalsz ingyen mint oszichologust.

Egyebkent en a helyedben kihagynek egy evet. Max csinalnek vmi OKJ t, vagy dolgoznek.

2016. jún. 26. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!