Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű biológia és...

Emelt szintű biológia és kémia érettségihez elég a tankönyv?

Figyelt kérdés
hogy csak azt használnám a felkèszülèshez
2016. jún. 29. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Gondolom, azért emeltezel belőlük, mert érdekel és ezzel akarsz továbbtanulni - ergo a jövőben mindenképp szükséged lesz rá, ezekre alapozódik minden. Szóval én lehet, hogy nem elégednék meg az 'eléggel'. Elvileg elég, ami egy emeltszintű érettségire felkészítő könyvben van, gyakorlatilag szerintem sokszor nem. Érdemes utánaolvasgatni, minél több információt begyűjteni, mert sosem tudni, mikor kérdeznek rá (és hogy a sok százból épp melyik könyvet veszik alapnak).
2016. jún. 29. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp járj magán tanárhoz akivel feladatokat oldasz meg, különben esélytelen. Különösen kémiából.
2016. jún. 29. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Ismerőseim közül akik kémia és biosz emelt érettségit tesznek, mind járnak különtanárhoz és sokat készülnek otthon is. Én biztosra mennék, és nem elégednék meg a tankönyvvel, ami csak a törzsanyagot tartalmazza (minimális kiegészítésekkel).
2016. jún. 29. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Sokan írtunk 90% feletti emelt bioszt és kémiát különtanár nélkül. A képességeidtől függ, hogy van-e rá szükséged. Többnyire elég a könyv, de muszáj érteni, anélkül nem lehet jól megírni. Az összefüggéseket át kell látni. Ha egyedül nem megy, jól jöhet a tanár, de a jól kiválasztott könyvekkel is meg lehet lenni.
2016. jún. 29. 22:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, melyik tankönyv.

Pl. a Mozaikos elég mindkettő elméleti részéből.

Én ezek mellett használtam (többek között):

- Berend-féle biológiakönyv egyes részeit (de nem lett volna muszáj, ez nagyon részletes)

- Villányi-féle elméleti felkészítőt (nagyon jó rendszerező)

- Ötösöm lesz kémiából példatárat (remekül be lehet gyakorolni vele a számításokat, és vannak hozzá levezetések is, nem csak eredmények)

+ Elmentem megcsinálni az összes elvégzendő kísérletet.

Abban egyetértek az előttem szólóval, hogy a képességeidtől függ, kell-e tanár hozzá. Én egy csoportos előkészítőre jelentkeztem, tulajdonképpen jó volt még egyszer hallani az anyagot, és segített, hogy az ember tartsa az ütemtervet, de az utolsó hónapokban már nemigen jártam be az órákra - helyesebben csak néhányra, ha épp olyan témakör került szóba.

2016. jún. 30. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, miért lettem lepontozva, de igazából mindegy is, felesleges itt normális válaszokat írni.
2016. júl. 1. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os: 5-ös vagyok - mert semmi szín alatt nem akarják nekünk elhinni, hogy nem tanár kell, hanem szorgalom:))

Persze, akinek nem megy a MATEK, annak kell tanár a számításokhoz, de különben TÉNYLEG TANULNI kell.

De jobb azt hinni, hogy ha beiratkozol egy méregdrága kurzusra, akkor jegyet váltottál a felvettek táborába.

Nem egy ismerősöm 60-80 ezer forintokat költött a felkészülésre havonta, mégis én leszek az, akit fel fognak venni, aki a legolcsóbb kurzusra iratkoztam be... Csak hát ezt nem jó hallani:S Egy másik kérdésnél is azt pontozták fel, aki azt írta, hogy 4 évébe és fél millió forintjába került, hogy felvegyék. Azt írták, ő legalább meg merte írni az igazat:))) Az, hogy ha valaki fél évig igazán odateszi magát, és felveszik, az nem "hír"...

(Félreértés ne essék, nagyon becsülöm azt, aki háromszor-négyszer nekivág a felvételinek, és pénzt és energiát nem sajnálva végül bejut álmai szakjára! Belőlem az a fajta kitartás hiányzik, hogy többszöri sikertelen felvételi után még újra próbálkozzak.)

De nem csak egy út létezik - a képességek is mások, a ráfordítható idő mennyisége is más, az alapok is mások, és az is eltér, hogy kinek milyen eredmény kell a bejutáshoz.

2016. júl. 1. 13:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm az eddigi valaszokat.Mindenkinek ment a zöld kéz :) Én igazából attól félek hogy élmények külön tanárhoz egy valag penzt kiadok és semmit nem fog érni :(
2016. júl. 1. 19:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem elég a tankönyv, mert egyikben sincs benne minden ami kell érettségire. Van mindkettő tárgyból követelmény rendszer! Én először egyedül tanultam és mentem el érettségire sajnos akkor nem sikerült a felvételim. Idén tanárral készültem most felvettek. :)))) Tényleg nagyon egyén függő, hogy kell-e tanár vagy nem.. Nekem a gondolkodás kialakításához kellett a tanár, így már mentek a számolások. Valamint ne úgy képeld el az Ötösöm lesz példatárat, hogy még életedben nem foglalkoztál komolyan a kémiával és akkor elkezded megoldogatni, mert kell hozzá elméleti tudás!! Én a tanárommal előtte egy jó pár elméleti órán vettük át a dolgokat, hogy mi micsoda egyáltalán mit jelent az, hogy molekula, vegyület, képlet stb. Biológiából tudsz önállóan is készülni, az interneten is sok anyag van, viszont szerintem kémiából érdemesebb tanárral készülni, aki átlátja, mi mire épül, mert a követelményrendszerben nem minden úgy követi egymást, ahogy az érthető! Ha gondolod szívesen megadom a tanárom elérhetőségét, csak írj üzentet!
2016. aug. 3. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!