Emelt szintű biológia és kémia érettségihez elég a tankönyv?
Attól függ, melyik tankönyv.
Pl. a Mozaikos elég mindkettő elméleti részéből.
Én ezek mellett használtam (többek között):
- Berend-féle biológiakönyv egyes részeit (de nem lett volna muszáj, ez nagyon részletes)
- Villányi-féle elméleti felkészítőt (nagyon jó rendszerező)
- Ötösöm lesz kémiából példatárat (remekül be lehet gyakorolni vele a számításokat, és vannak hozzá levezetések is, nem csak eredmények)
+ Elmentem megcsinálni az összes elvégzendő kísérletet.
Abban egyetértek az előttem szólóval, hogy a képességeidtől függ, kell-e tanár hozzá. Én egy csoportos előkészítőre jelentkeztem, tulajdonképpen jó volt még egyszer hallani az anyagot, és segített, hogy az ember tartsa az ütemtervet, de az utolsó hónapokban már nemigen jártam be az órákra - helyesebben csak néhányra, ha épp olyan témakör került szóba.
6-os: 5-ös vagyok - mert semmi szín alatt nem akarják nekünk elhinni, hogy nem tanár kell, hanem szorgalom:))
Persze, akinek nem megy a MATEK, annak kell tanár a számításokhoz, de különben TÉNYLEG TANULNI kell.
De jobb azt hinni, hogy ha beiratkozol egy méregdrága kurzusra, akkor jegyet váltottál a felvettek táborába.
Nem egy ismerősöm 60-80 ezer forintokat költött a felkészülésre havonta, mégis én leszek az, akit fel fognak venni, aki a legolcsóbb kurzusra iratkoztam be... Csak hát ezt nem jó hallani:S Egy másik kérdésnél is azt pontozták fel, aki azt írta, hogy 4 évébe és fél millió forintjába került, hogy felvegyék. Azt írták, ő legalább meg merte írni az igazat:))) Az, hogy ha valaki fél évig igazán odateszi magát, és felveszik, az nem "hír"...
(Félreértés ne essék, nagyon becsülöm azt, aki háromszor-négyszer nekivág a felvételinek, és pénzt és energiát nem sajnálva végül bejut álmai szakjára! Belőlem az a fajta kitartás hiányzik, hogy többszöri sikertelen felvételi után még újra próbálkozzak.)
De nem csak egy út létezik - a képességek is mások, a ráfordítható idő mennyisége is más, az alapok is mások, és az is eltér, hogy kinek milyen eredmény kell a bejutáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!