Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek létezik, hogy...

Szerintetek létezik, hogy vidéken 445 fölé megy a ponthatár orvosin?

Figyelt kérdés

Nagyon félek :D

Erős gimibe jártam, és ott is nagyon jók lettek a pontok. Tudom, hogy elég könnyűek voltak az érettségik és rettegek, hogy iszonyatosan magasak lesznek a ponthatárok. Itt is olvasom, hogy a legtöbb ember ilyen 470-et ír.

Nekem kicsit több van mint 445 szóval kérlek nyugtassatok meg, hogy ha a sote-ra nem is, de Szegedre vagy Pécsre csak elég lesz.

2016. júl. 1. 11:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
ország egyik legjobb gimije bocsi ;) és igen csak egyedül én megyek gyógyszerésznek pedig enyém lett a legjobb 98 mindkét emelt :) És 3 fakt is volt az évfolyamon annyian mennek orvosnak szóval ne lepődj meg :) De nem mind mennek áok-ra vannak akik fokra állatorvosnak. Ha nem hiszed írj rám és küldök képet a bizimről és a 494 pontomról =D A biosz emelt átlag 87% lett a kémia meg 89% egyébként az osztályban :)
2016. júl. 2. 21:07
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Kutyát se érdekli a "bizid", a lényeg, hogy nem ennyi az átlag.
2016. júl. 2. 21:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Bocsi én csak arra reagáltam, hogy az egyik hozzászóló írta, hogy az ő tanáránál nem lett jó és biztos sokan kamuznak én meg gondoltam megvédem őket, hogy azért vannak akinek tényleg jól sikerült és mivel erre kaptam egy kételkedő választ gondoltam bebizonyítom ha ez kell hogy elhiggyék rólam ne mondja senki hogy kamu :) Bocsi de nem én kezdtem az off topicot én már csak reagáltam arra a hozzászólásra. Egyébként kívánom mindenkinek hogy teljesüljön az álma és én se hiszem hogy sokat emelkedne a ponthatár mivel a jelentkezők száma kevesebb, ezért is fog inkább stagnálni. De egyébként a kérdező írta, hogy skaktól hallja hogy 470et írtak gondoltam csak elmondom, amit én tudok erről bocsi ha nem erre voltál kíváncsi :)
2016. júl. 2. 22:23
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

Én is egy elég jó gimibe jártam, akik orvosira készültek, azoknak bioszból 90%-a minimum lett, sokuknak pedig kémiából is meglett több, mint 90 (a fizikáról nem tudok nyilatkozni, mert azt csak én választottam).

Kedves kérdező, szerintem a Sote sem elérhetetlen ennyi ponttal, de Szegeddel vagy Péccsel sem érne semmilyen hátrány. :)

2016. júl. 4. 16:38
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

Csatlakozom az előttem szóló két válaszolóhoz. Én is egy erős gimiben végeztem idén, ahol szintén sok 90% feletti biosz lett, és az osztályunk kb egynegyede az orvosi egyetemet választotta. Mellé legtöbben kémiát választottak, abból kb. 5-6 90% feletti eredménnyel,viszont ezek közül csak 2-en megyünk orvosira, a többiek vegyésznek, kémikusnak stb.

A bioszból érettségizők közül is sokan elmennek biológusnak, tanárnak,sőt van egy-két mérnök is, tehát nyilván nem minden jó érettségi eredményt elért megy orvosira függetlenül az eredményétől.

Ezekkel a szép számokkal nem dicsekedni szeretnék(direkt ezért is nem írok %-okat, csupán két dolgot:

1.) NEM mindenki megy orvosira, noha szép érettségi eredménye van,

2.) az ország összes érettségizőjéhez képest nyilván nem sokan, de azért vannak olyanok, akiknek kiemelkedő érettségi eredményeik születtek, és nekik így vagy úgy, de a természettudományokkal való munkájukat nem kellene egy kedves kommentelőnek sem meghazudtolnia.

Le lehet pontozni, nem az érdekel, csupán szeretnék kiállni azok mellett, akik letettek valamit az asztalra.

2016. júl. 4. 21:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia! Az elmúlt évek statisztikáit figyelemmel követve a vidéki egyetemeken kizártnak tartom. Esetleg a SOTE-n lehet több, de azt sem hiszem. Ha jól sejtem SOTE, SZTE, PTE a sorrended, igaz?

Sok sikert kívánok a felvételidhez!

Egy SZTE hallgató.

2016. júl. 7. 17:23
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem is értem az ilyen kérdéseket. Ne haragudj, de szerintem még a soten sem lesz 440-445 fölötti ponthatár.

1. Sokkal kevesebben érettségiztek idén.

2. Lehet, hogy könnyebb volt az érettségi, de átlagban (mind biosz, mind kémia) kb. ugyanannyi lett az átlag, mint tavaly. Lehet, hogy nagyon sokan jót írtak, pláne akik ida kommentelnek (én is olvastam sok kérdés alatt), de sokan nem írnak, akiknek kevesebb lett, vagy akiknek épp meghaladja a tavalyi pontokat. Szerintem biztos, hogy kb. 5 pontos emelkedés lesz, de 7-nél többre biztos nem tippelnék. (Még a SOTEn sem)

2016. júl. 10. 16:47
 18/19 anonim ***** válasza:

(előző vagyok)

Egyébként, nagyon gratulálok neked. Ez gyönyörű eredmény, és ne izgulj :) tuti felvesznek

2016. júl. 10. 16:48
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én a magam részéről hanyattesnék a meglepődéstől, ha így megugrana.

Igaz, a 2013-as ponthatárokon is hanyattestem. :D

De két érvre hívnám fel a figyelmet, mint a felvételizésen már túlesett ember: ilyen internetes fórumokra, oldalakra általában a jobb pontszámúak írják ki az eredményeiket. Felülprezentáltak a valós arányukhoz képest, az hogy itt 10 beíróból 8 450 felett van, messze nem jelenti, hogy az összes oda jelentkező 80%-a is ilyen jót írt.

Kettő: vannak nagyon jó gimik az országban, nem is egy, ahol simán írhatnak sokan 90+ feletti emeltet. De ez megintcsak a gimik kis százaléka. A többségben nem ezek az eredmények születtek. De mivel ezekben nagyobb arányban írtak jót, az ottani tanulók nagyobb arányban magas pontszámúak, azaz lsd. 1 pont, nagyobb arányban írják ki interneten is a szép eredményeket. :)

A te pontszámod is nagyon szép, és a SOTE is igen sanszos vele, a vidék meg pláne.

2016. júl. 18. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!