Ha jéggel hűtünk fagylaltot, hova kell tenni a jeget?
Víz, vagy tej alapú fagylalt? Mert nem mindegy!
Alapjában véve a fagylaltot nem fagyasztjuk. (tehát fagylaltról beszélünk, nem jégkrémről). A fagylalt cukrászati technológiával, speciális fagyasztással, jellemzően a fogyasztás helyszínén készülő, vendéglátó-ipari termék. A lényeg a speciális fagyasztáson van. Ezt otthon NEM tudod megcsinálni. Jégkrémet készíthetsz, de ha víz alapút készítesz, az akkor szó szerint jégkrém lesz, a tej alapút enyhén fagyasztva viszont lágyabb állag kapható.
Fagylaltot -8 fok körül, jégkrémet -18 fokon tárolunk. Fagylaltban ha jégdarab van, az akkor kuka, mert az újrafagyasztott fagylalt.
Ha most jégkrémről beszélünk, akkor impulzus jégkrémben gondolkozol (azaz egyedileg csomagolt és fogyasztható, vagy take home-ban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!