Házifeladat dokumentációban (egyetemi mérnöki téma) szabad olyat írni hogy pl "xy katalógusból választottam ki" vagy inkább a helyes hogy "xy katalógusból került kiválasztása"?
Figyelt kérdés
Én mindig próbálom kerülni azt hogy úgy írjak le valamit hogy én ezt meg azt csináltam, viszont néha kicsit nehéz nem így fogalmazni, nyakatekert lesz a mondat.2025. ápr. 5. 14:57
1/2 anonim 

válasza:

válasza:Az utóbbi megfogalmazás tautológia (felesleges szóismétlés), ráadásul magyartalan is. Inkább kerüld.
2/2 anonim 

válasza:

válasza:Legyél következetes, ez a lényeg. Mondjuk ha belegondolsz, akkor elég fura egy dokumentációban E/1 mondatokat olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Mi a helyes válasz erre a matek feladatra?
A „Van olyan természetes szám, amelyre igaz, hogy …” tagadása. „Létezik olyan természetes szám, amelyre igaz, hogy…” „Létezik olyan természetes szám, hogy nem …” „Minden természetes számra igaz, hogy…” „Minden természetes számra igaz, hogy nem…”
A betűrendbe sorolás szabályai szerint mi a helyes sorrendje a következő szavaknak?
felé, feledkezett
Indoklást is szeretnék kérni. Köszönöm.
Hol találkoztatok a pedagógusok számára kötelezően előírt NAT-képzés kérdéseinek helyes válaszaival?
Hallottam, hogy ide-oda már fel van töltve. Kéne a link, mert dolgozatokat kéne javítanom inkább...
Newton 3 törvényét kell leírni, de sehol nem találom a jelüket, mértékegységüket és képletüket. leírná valaki?
Illetve a 3. törvénye úgy van megnevezve, hogy erő-ellenerő, de én úgy tudom, hogy hatás-ellenhatás a helyes. melyik?
1,2-metilciklohexan,
1,2-metilbenzol,
1,2-metilhexan
molekulák közül mi helyes, mi nem létezik, minek rossz a elnevezése?
Sziasztok, Egyszerűen nem értem a feladatot.. Lennie kell 1 rossznak, 1 jónak, 1 nem létezőnek. Segítségeteket kérném, ha van időtök, indoklással is! Köszönöm
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!