Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Foszfor-diészter kötés és...

Foszfor-diészter kötés és foszátészterkötés ugyanaz?

Figyelt kérdés
A NAT-os tankönyvben és a saját órai jegyzeteimben találtam ezt az ellentmondást. A nukleotidok között kialakuló kötésről van szó. Ez a két kötés igazából ugyanaz, csak két neve van? Vagy ha nem, akkor melyik a helyes?

jan. 18. 20:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Technikailag egy foszfor-diészter kötés két foszfátészter kötésből áll, amelyek ugyanazon a foszfátcsoporton keresztül kapcsolódnak.
jan. 18. 20:25
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Még egy fennmaradó kérdésem maradt csak a témával kapcsolatban, a nukleotidok kapcsolódásánál akkor melyik áll fenn?

jan. 19. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Az értékkészlet és a megoldáshalmaz ugyanaz a halmaz?

Az értékkészlet fogalma: az a halmaz, aminek elemeit egy függvény eredményül adhatja megoldáshalmaz: Az alaphalmaz azon elemeinek halmaza, amelyekre az egyenlet igaz A kettő tehát egyenlő?

Ha egy kovalens vegyületben mindkét elem elektronegativitása ugyanaz, akkor a molekula apoláros?

Például a foszfor és hidrogén elektronegativitása is 2,1. A P-H kötések polárosak, a molekula pedig nem szimmetrikus, viszont a két elem elektronegativitása ugyanaz. Akkor a molekula apoláros vagy poláros?

Az x^0,5-en miért ugyanaz mint az x^2?

Nem értem, miért ugyanaz? Miért gyökvonással tudom eltüntetni a 0,5 hatványkivetőt?

Difinialni kell mikor lesz 2 kódolás ugyanaz (izomorf), es be kell bizonyítani, hogy ez teljesül a jobb/bal asszociativsag eseten?

Egy másik feladat, amiben segítség kéne: R^T-tR^C-t (ezt kell felirni keplettel) Köszi ha bárki bármelyikben tud segíteni:)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!