Foszfor-diészter kötés és foszátészterkötés ugyanaz?
Figyelt kérdés
A NAT-os tankönyvben és a saját órai jegyzeteimben találtam ezt az ellentmondást. A nukleotidok között kialakuló kötésről van szó. Ez a két kötés igazából ugyanaz, csak két neve van? Vagy ha nem, akkor melyik a helyes?jan. 18. 20:16
1/2 anonim 

válasza:

válasza:Nem. Technikailag egy foszfor-diészter kötés két foszfátészter kötésből áll, amelyek ugyanazon a foszfátcsoporton keresztül kapcsolódnak.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Még egy fennmaradó kérdésem maradt csak a témával kapcsolatban, a nukleotidok kapcsolódásánál akkor melyik áll fenn?
jan. 19. 06:25
Kapcsolódó kérdések:
Az értékkészlet és a megoldáshalmaz ugyanaz a halmaz?
Az értékkészlet fogalma: az a halmaz, aminek elemeit egy függvény eredményül adhatja megoldáshalmaz: Az alaphalmaz azon elemeinek halmaza, amelyekre az egyenlet igaz A kettő tehát egyenlő?
Ha egy kovalens vegyületben mindkét elem elektronegativitása ugyanaz, akkor a molekula apoláros?
Például a foszfor és hidrogén elektronegativitása is 2,1. A P-H kötések polárosak, a molekula pedig nem szimmetrikus, viszont a két elem elektronegativitása ugyanaz. Akkor a molekula apoláros vagy poláros?
Az x^0,5-en miért ugyanaz mint az x^2?
Nem értem, miért ugyanaz? Miért gyökvonással tudom eltüntetni a 0,5 hatványkivetőt?
Difinialni kell mikor lesz 2 kódolás ugyanaz (izomorf), es be kell bizonyítani, hogy ez teljesül a jobb/bal asszociativsag eseten?
Egy másik feladat, amiben segítség kéne: R^T-tR^C-t (ezt kell felirni keplettel) Köszi ha bárki bármelyikben tud segíteni:)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!