2026. Matek oktv 2. Forduló kinek hogy ment? Mik lettek a megoldások?

válasza:En felirtam hogy mik jottek ki.
1.268/1815 ez kb 15%
2.
x1=2, y1=58, z1=1,
x2=6, y2=14, z2=7
3. én a koregyenletbe az y=1/x et behelyettesitettem es onnan negyed foku egyenletre viete formulaval konnyen kijott.
4. Ezt már nem tudtam megcsinálni.
Sziasztok!
Csak kivancsisagbol kerdezem, mert raneznek a feladatokra, valaki valamilyen formaban meg tudna esetleg osztani a feladatsort?
Nagyon koszonom!

válasza:#5 Valami hiba van az OH rendszerében, de elméletben már fel kellett volna kerülniük, és a megoldókulcsoknak is. A matektanárom szerint 1-2 napon belül már fel kell kerülniük, mert az elmúlt évek alapján sose kellett a verseny után 2 hétnél többet várni.
Ezen a linken lesznek elérhetőek:
Így emlékezetből csak 1 feladatot tudok teljesen a 4-ből:
4-es feladat: Van ABC háromszög, BC oldalának felezőpontja D, AB oldalának B-hez közelebbi harmadolópontja E, AC oldalának C-hez kötelebbi harmadolópontja F. Az ABD éa ADC háromszögekre kört illesztünk, az ABD-re illesztetten a DE egyenes távolabbi metszéspontja H, az ADC-re illesztetten a DF távolabbi metszáspontja G. Bizonyítsd, hogy EFGH húrnégyszög!
Kapcsolódó kérdések:
Megpróbáltam egy emelt matek érettségit itthon, gyakorlásnak. Mikor ellenőriztem akkor a megoldó kulcsban teljesen más megoldás volt mint amit én használtam. (Geometria feladatot szögekkel oldotta meg a megoldókulcs, míg én koordináta rendszerben ábrázoltam és...
nagyon szépen megköszönöm, ha valaki segit! Kh. 19°-án 12 óra van hány óra van helyiidő szerint a következő helyeken: . Kh. 146° 2. Kh. 2° 3. Kh. 46° 4. Nyh. 22° 5. Kh. 88°
ha megvan legyzsi linkeld ide
Ha valakinek megvan elküldené nekem a linket? Nagyon örülnék neki mert én sehol sem találom.
Feladat linkje: Megoldás linkje: Itt az első megoldás miert az amit a megoldokeplet mutat?Miért kell oda a 8 alatt a 2?Hiszen a sorrend nem számít.Illetve azt sem értem hogy miert 0,04^2*0,96^6 szerepel?Hiszen ha egy kedvezo embert választunk, akkor utána már 4% az...
Elèg a kèplet is, vagy egy hasznos magyarázat is. Van egy verseny. A versen 100 fővel indul. A fersen 22% a fiú, a többi lány. A versenyre kijelölnek egy ponthatárt. A verseny vègère, a fiúk közül 3 an èrik el ezt a ponthatárt. Kèrdès: ha csak a fiú versenyzőket...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!