Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 2026. Matek oktv 2. Forduló...

2026. Matek oktv 2. Forduló kinek hogy ment? Mik lettek a megoldások?

Figyelt kérdés

jan. 28. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen kategória?
jan. 28. 22:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Második kategória
jan. 29. 08:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Az első feladatnál olyan 10% körüli eredmény jött ki, a 4. feladatban Ceva-tétellel bizonyítottam. A 2. feladatot nem tudtam megoldani (pedig marha sok időm elment rá), a 3. feladatot pedig csak arra az esetre, ha az abszcissza és ordináta abszolútértéke egyenlő.
febr. 1. 14:00
 4/7 A kérdező kommentje:

En felirtam hogy mik jottek ki.

1.268/1815 ez kb 15%

2.

x1=2, y1=58, z1=1,

x2=6, y2=14, z2=7

3. én a koregyenletbe az y=1/x et behelyettesitettem es onnan negyed foku egyenletre viete formulaval konnyen kijott.

4. Ezt már nem tudtam megcsinálni.

febr. 1. 21:22
 5/7 anonim válasza:

Sziasztok!

Csak kivancsisagbol kerdezem, mert raneznek a feladatokra, valaki valamilyen formaban meg tudna esetleg osztani a feladatsort?

Nagyon koszonom!

febr. 2. 19:59
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Valami hiba van az OH rendszerében, de elméletben már fel kellett volna kerülniük, és a megoldókulcsoknak is. A matektanárom szerint 1-2 napon belül már fel kell kerülniük, mert az elmúlt évek alapján sose kellett a verseny után 2 hétnél többet várni.

Ezen a linken lesznek elérhetőek:

[link]

Így emlékezetből csak 1 feladatot tudok teljesen a 4-ből:

4-es feladat: Van ABC háromszög, BC oldalának felezőpontja D, AB oldalának B-hez közelebbi harmadolópontja E, AC oldalának C-hez kötelebbi harmadolópontja F. Az ABD éa ADC háromszögekre kört illesztünk, az ABD-re illesztetten a DE egyenes távolabbi metszéspontja H, az ADC-re illesztetten a DF távolabbi metszáspontja G. Bizonyítsd, hogy EFGH húrnégyszög!

febr. 2. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Sztem most már sose kerülnek fel...😂
márc. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Különbözik a megoldásom az érettségi megoldókulcstól. Max pont jár?

Megpróbáltam egy emelt matek érettségit itthon, gyakorlásnak. Mikor ellenőriztem akkor a megoldó kulcsban teljesen más megoldás volt mint amit én használtam. (Geometria feladatot szögekkel oldotta meg a megoldókulcs, míg én koordináta rendszerben ábrázoltam és...

Hogy kell megoldani a földrajz leckét? mik a megoldasok? pls

nagyon szépen megköszönöm, ha valaki segit! Kh. 19°-án 12 óra van hány óra van helyiidő szerint a következő helyeken: . Kh. 146° 2. Kh. 2° 3. Kh. 46° 4. Nyh. 22° 5. Kh. 88°

Meg vannak valakinek a OH-NEM06M Pass auf!2 Neu Német munkafüzet és tankönyv megoldások?

Ha valakinek megvan elküldené nekem a linket? Nagyon örülnék neki mert én sehol sem találom.

Miért ezek a megoldások?

Feladat linkje: Megoldás linkje: Itt az első megoldás miert az amit a megoldokeplet mutat?Miért kell oda a 8 alatt a 2?Hiszen a sorrend nem számít.Illetve azt sem értem hogy miert 0,04^2*0,96^6 szerepel?Hiszen ha egy kedvezo embert választunk, akkor utána már 4% az...

Hogyan kell kiszámolni? Jó úton gondolkozom? Esetleg jó a megoldásom?

Elèg a kèplet is, vagy egy hasznos magyarázat is. Van egy verseny. A versen 100 fővel indul. A fersen 22% a fiú, a többi lány. A versenyre kijelölnek egy ponthatárt. A verseny vègère, a fiúk közül 3 an èrik el ezt a ponthatárt. Kèrdès: ha csak a fiú versenyzőket...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!