Vajon mi lehet a megoldás?
Ez nem valós iskolai házi feladat, sokkal inkább ez ilyen itteni házi feladat.
Elkezdtem rajta gondolkodni, hogy a kérdés csak a körpályát érinti, vagy a teljes körön belül érdekli a kérdezőt a válasz? Nekem utóbbi lenne a logikus, bár biztos vannak tőlem logikusabbak, akik másképp látják a helyzetet.
Idézem a feladatot, amely nem tőlem származik:
Attila egy 5 méter sugarú kör közepén áll. Körbeveszik jó barátok és rosszak. Egy jó barátja átlagosan 0.8 méter széles, míg a rosszak csak 0.6 méter szélesek. Attilának 21 jó barátja van, a többi rossz. Legfeljebb hány rossz állhat körülötte, hogy odébb állhasson, hogy rá többé ne találhassanak rosszak?
Attila 1,2 méter magas, és kopasz.
Kérem, hogy a megoldás során vonatkoztassunk el a politikától! Itt most nem erről szól a kérdés.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mik lettek a megoldások?
5-öst lehet kapni, ha jól van megoldva, ezért szeretnék biztosra menni. Jól oldottam meg ezeket?
Kaptam egy jó kis másodfokú egyenlet beadandót. Alapvetően könnyű, én szeretem, mert 99% meg tudom oldani, de most egy zárójeles esetről lenne szó ami még mérnök apámon is kifogott és ő is töri a fejét rajta.Csatolom a képet az egyenletről: A zárójelfelbontásban...
Megpróbáltam egy emelt matek érettségit itthon, gyakorlásnak. Mikor ellenőriztem akkor a megoldó kulcsban teljesen más megoldás volt mint amit én használtam. (Geometria feladatot szögekkel oldotta meg a megoldókulcs, míg én koordináta rendszerben ábrázoltam és...
Három ponttöltés helyezzük el az x-tengely következő pontjaiba: x1= 0 Cm -nél, Q_1 = -4 *10^{-6} C; x2=50 -cm -nél, Q_2 = 5 *10^{-6} C és x3= 120 cm -nél; Q_3=-4 *10^{-6} C. Határozza meg a Q_2 töltésre ható erő nagyságát mN mértékegységben.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!