Vajon mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Ez nem valós iskolai házi feladat, sokkal inkább ez ilyen itteni házi feladat.

Elkezdtem rajta gondolkodni, hogy a kérdés csak a körpályát érinti, vagy a teljes körön belül érdekli a kérdezőt a válasz? Nekem utóbbi lenne a logikus, bár biztos vannak tőlem logikusabbak, akik másképp látják a helyzetet.

Idézem a feladatot, amely nem tőlem származik:

Attila egy 5 méter sugarú kör közepén áll. Körbeveszik jó barátok és rosszak. Egy jó barátja átlagosan 0.8 méter széles, míg a rosszak csak 0.6 méter szélesek. Attilának 21 jó barátja van, a többi rossz. Legfeljebb hány rossz állhat körülötte, hogy odébb állhasson, hogy rá többé ne találhassanak rosszak?

Attila 1,2 méter magas, és kopasz.

Kérem, hogy a megoldás során vonatkoztassunk el a politikától! Itt most nem erről szól a kérdés.

ápr. 19. 06:24
 1/8 anonim válasza:
Ilyen formában értelmezhetetlen a kérdés, mert csak Attila pozíciója van megadva, azt nem tudjuk, hogy hol helyezkedik el a többi ember. Ahogy te is írtad, a körön belül, kitöltve azt, vagy a körpályán? Ugyanis ez nem derül ki.
ápr. 19. 06:45
 2/8 krwkco ***** válasza:
Ennek a példának csak akkor lenne némi értelme, ha tudnánk, hogy mekkora Attila legkisebb szélessége. A legkisebb alatt azt értem, hogy pl. amikor oldalazva próbál átfurakodni a kör mentén álló jók és rosszak között.
ápr. 19. 06:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Edda
ápr. 19. 07:11
 4/8 anonim ***** válasza:
A kör területére kíváncsi. Szerintem. Csak a baj, hogy Attila szélességét nem tudjuk.
ápr. 19. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
...ja, egyébként imádom a feladatot :D Edda❤
ápr. 19. 08:58
 6/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
68%
Az eredmény: gyenge próbálkozás egy szar viccel.
ápr. 19. 09:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Amúgy srácok megvan a megoldás, elvileg 22.
ápr. 19. 18:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Gabonakör közepén állok, körbevesznek jó földönkívüliek és rosszak :D
ápr. 20. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Emelt matek házi (függvények, sorozatok) megoldásaimat ellenőriznétek?

5-öst lehet kapni, ha jól van megoldva, ezért szeretnék biztosra menni. Jól oldottam meg ezeket?

Ennek a másodfokú egyenletnek mi a megoldása? 2 napja töröm a fejem.

Kaptam egy jó kis másodfokú egyenlet beadandót. Alapvetően könnyű, én szeretem, mert 99% meg tudom oldani, de most egy zárójeles esetről lenne szó ami még mérnök apámon is kifogott és ő is töri a fejét rajta.Csatolom a képet az egyenletről: A zárójelfelbontásban...

Különbözik a megoldásom az érettségi megoldókulcstól. Max pont jár?

Megpróbáltam egy emelt matek érettségit itthon, gyakorlásnak. Mikor ellenőriztem akkor a megoldó kulcsban teljesen más megoldás volt mint amit én használtam. (Geometria feladatot szögekkel oldotta meg a megoldókulcs, míg én koordináta rendszerben ábrázoltam és...

Ebben az elektrosztatika feladatban szeretnék segítséget kérni és egy kis magyarázatot. Ez szerintetek hibás vagy megoldható, és ha igen mi a...

Három ponttöltés helyezzük el az x-tengely következő pontjaiba: x1= 0 Cm -nél, Q_1 = -4 *10^{-6} C; x2=50 -cm -nél, Q_2 = 5 *10^{-6} C és x3= 120 cm -nél; Q_3=-4 *10^{-6} C. Határozza meg a Q_2 töltésre ható erő nagyságát mN mértékegységben.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!