Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések

A kérdés
1999Marci nevű felhasználó kérdése:

Valaki megtudná érthetően fogalmazni az alábbi feladatokra a helyes választ?

-Ismertesd az atom mazsolás puding modeljét!

-Mi a foto-effektus(elektromos hatás)? ki adta meg a magyarázatát?

-Mitől függ egy foton energiája?

-Ismertesd a Rutherford-féle Alfa szórási kísérletet!

-Hogyan változik alfa bomlás során az atom tömegszáma?

-Sorolj fel legalább 3feladatot amit a szabályozott -Láncreakciókhoz meg kell oldani!Az egyik feladatnál -Magyarázd meg,hogy miért van rá szükség!Keress kérdéseket hasonló témákban: fizika, dolgozat, feladat, tudomány, kihívás, teszt, vizsga, tétel, Physics, Einstein

 2018. máj. 16. 20:15  Privát üzenet  

A válaszok
google

A válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 49%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont 2018. máj. 16. 20:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A mazsolás puding-modell vagy más néven Thomson modell egy olyan elképzelés volt melyben az elektronok egy pozitív töltésű kocsonyás anyagában rezegtek.

A fényelektromos hatás magyarázatát A. Einstein adta meg és maga a jelenség annyit takar hogy ha fémeket bizonyos frekvencia feletti fénnyel világítjuk meg a fémből elektronok fognak kilépni. Minden fémre van egy jellemző (úgynevezett kilépési munka) és ha megvilágító fény energiája ezt nem éri el akkor nem lépnek ki elektronok. Ennek a jelenségeknek az elvén működnek a fotocellás ajtók.

A foton energiáját az E=h*f képlettel lehet megkapni ahol a h a Planck-állandó az f a fény frekvenciája. Tehát a foton energiája kizárólag a frekvenciájától függ.

Rutherford alfa részecskékkel (He atommagokkal) bombázott egy aranylemezt mely köré egy fluoreszkáló lapot helyezett. Azt várta hogy az alfa részecskék szépen áthaladnak az anyagon és a fluoreszkáló lap az aranylemez mögött jelezni fogja ezt, de ehelyett nem csak ott jelzett becsapódást hanem mindenhol. Ebből a kísérletből jósolták meg az atommag létezését.

Alfa bomlás hatásara az atom tömegszáma 4-gyel csökkel.

Szabályozott láncreakció létrehozásához az egyik legfontosabb feladat a gyors neutronok lassítása. Erre azért van szükség mert a gyors neutronokat a 238-as urán hasadás nélkül befogná, a lassú neutronok viszont a 235-ös uránt jól hasítják. A láncreakció során arra is ügyelni kell hogy a hasadáskor keletkezett neutronok ne tudjanak kiszökni az uránból, ezért elegendően nagy tömegű uránra van szűkség, ezt úgynevezett kritikus tömegnek hívják. A reakció fenntartásához lényeges az is hogy megfelelő legyen az izotóp arány kellően nagy mennyiségű 235-ös uránra van szükség.A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont 2018. máj. 17. 03:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Utolsónak nagyon köszönöm! ment a zöld pacsi

# 3/7Időpont 2018. máj. 17. 19:36 Privát üzenet

2.#: Azt már tudjuk, hogy te tudod a kérdésekre a választ! A kérdező viszont ezután sem tud semmit, csak szolgai módon bemásolja a te válaszaidat. Így az életben is a könnyebbik végén fogja a munkát. Te fogsz legjobban csodálkozni, hogy mennyi életképtelen fiatal van, aki semmihez se ért!

A villogás HELYETT ajánlhattad volna te is a googlet! Abból talán tanulna...A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont 2018. máj. 18. 11:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Először is, kérdezett valamit én válaszoltam... Tudtommal erre való az oldal. A kérdezőnek valószínűleg nem a fizika a kedvenc tárgya és ezzel nincs semmi probléma nem kell mindenkinek mindenből jónak lennie... Feltételezem hogy valami másból kiemelkedő tehát semmi szüksége nem lesz erre a tudására később és ami érdekli annak úgyis utána fog nézni. Másodszor te is felhasználója vagy az oldalnak és szerintem te sem örülnél ha hasonló válaszokat kapnál...

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/7Időpont 2018. máj. 18. 16:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja és szerintem ha van egy ilyen lehetőségünk hogy kérdéseket tehetünk fel és esetlegesen hozzá értő emberektől kaphatunk választ akkor miért ne éljünk vele? Szerintem ez egyáltalán nem azt jelenti hogy a könnyebbik végén fogjuk a munkát, pusztán csak élünk egy lehetőséggel, ha nem kapunk érdemi választ úgyis arra kényszerülünk hogy utána nézzünk... Ja és ha villogni akartam volna legalább a felhasználó nevem felvállaltam volna...

A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont 2018. máj. 18. 16:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ez házi feladattal kapcsolatos kérdés volt, tehát fenntartom a véleményemet. Valóban lehet kérdezni, sajnos, sokan ki is használják a leckéjük megíratásában.

A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont 2018. máj. 18. 22:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Melyik a helyes válasz?
Mi a helyes sorrend az alábbi mondatokba?
Ennek 2 angol mondatnak a nyelvtanja helyes? SÜRGŐS!
Helyes kerekítés?
Mi a helyes válasz a következő kémiai feladatokra?
Mi a helyes válasz ezekre a kémiai feladatokra?

Kérdések a Közoktatás, tanfolyamok rovatbólKérdések a Házifeladat kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!