Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért az egyetemista hallgatók...

Miért az egyetemista hallgatók bírálják el az ösztöndíj pályázatot?

Figyelt kérdés

A BGE-PSZK-ról van szó.

A hök és a djb elnöke dönt, meg még van egy harmadik döntő, de ő már mindegy, mivel 2/3 többség kell.

Fellebbezni nem lehet, ami szerintem nem jogos. Pedig már a mai napon benyújtanám, ha lehetne, de még reklamálni se lehet. Nem mutatják meg a rangsort (ami a legtöbb pályázatra igaz a sulin belül, de pl. a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjnál szerencsére megmutatják). Nincs értékelő lap. Nincs megadva mire hány pont jár, ezt ők maguk döntik el, ami szubjektív.

Most ők nagyobb eséllyel ismerik név szerint a pályázókat. Ha ott van pl. a barátnőjük, a haverjuk, a szeretőjük, a testvérük, a rokonuk 100%, hogy érzelmi alapon döntenek. Korrupt az egész ösztöndíj pályázatuk úgy, ahogy van. Csak azt nem értem, hogy ezt, hogy hagyhatja az egyetem. Főleg, hogy 100 ezer forintot lehet nyerni egy félévre. Tehát annyira nem is kis összeg.

Sokan mondják, hogy ezt el kell fogadni, mindenhol ez van, a magyarok a kiskaput szeretik, de én akkor sem fogadom el és nagyon dühít ez az igazságtalanság (is), mert tudom jól, hogy megérdemeltem volna és sokat tanultam az ötösért. Most a közéleti ösztöndíj elutasítása nem hatna meg, mert tudom jól, hogy nem tettem ezért az összegért semmit és nem érdemlem meg, de ez viszont a magas tanulmányi eredményről szólt. A magas igazságérzetemből nem adok le soha.

Na mindegy, legalább ebből tanultam, a mesterképzést tuti, hogy nem a pénzéhes BGE-n fogom végezni és nem is fogom ajánlani senkinek se az ostobábbnál ostobább hallgatói gárdájával együtt. Láttam épp eleget.

Tökéletesen egyetértek Viszkok Fruzsi írásával meg videójával. Főleg ezzel a résszel: Azért ne kapjon már valaki jobb jegyet nálam, mert okosabb a telefonja..vagy a tanárnak szolgáltatásokat nyújt vagy valakinek a valakije vagy beküld valakit maga helyett vizsgázni vagy gazdag csemete üres fejjel..

Az okostelefont nyomja, lehet látni, hogy puskázik, a tanár is látja, de hagyja, max. szól, hogy jöjjön előre. Sőt van olyan, hogy a vizsgáztató tanár előtt csoportosan beszélik meg a vizsgakérdéseket és együtt puskáznak a vizsgán. Volt egy padtársam, aki annyira buta volt, hogy nem tudott bejelentkezni a fiókjába, majd a vizsgán nem tudott alapvető excel ismereteket (pl. A beállítás hol van?). Errefel utána hasonló pontszámot kapott, mint én. Amikor már az elején elbukott az első feladatnál, de mégis sikerült 'valahogy' neki és 'valahogy' mégis lesz diplomája.

Komolyan mondom, csodálkozom, hogy ezen az egyetemen, hogy lehetnek olyan emberek, akik nem tudnak szöveget értelmezni, alapvető számításokat elvégezni, gondolkozni, de az egyetemen vannak a tanfolyam helyett. Min. 240-280 pontot nem nézek ki belőlük, de mégis bejutottak. Van olyan oktató, aki azért imád bejárni erre a karra, mert azon szórakozik, hogy milyen hülyék járnak ide és, hogy mennyi könnyen kapható csaj van. Direkt általános iskolai szövegértelmezési feladatokat ad, utána meg alig bírja nevetés nélkül végig tartani az órát, mert még arra sem tudnak jól válaszolni.

Ez más egyetemre is jellemző?

Terjedelmes lett, de jobb lett így, hogy kiírtam magamból.

Meg biztos valaki kíváncsi lehet, hogy milyen a BGE-PSZK. Ő örülhet a bennfentes információimnak. Van mit olvasni, de azt jó tudni, hogy rengeteg diákot felvesznek. Így lehet (sőt biztos), hogy pár embernek nem fog jutni szék, pad, számítógép az első évben (utána már bőven lesz hely, általában a felére lecsökken a létszám). Volt olyan, aki laptopot vitt be, mert nem kapott gépet vagy a lábára tette a füzetét és, úgy jegyzetelt vagy írta a dogát, mivel nem volt padja, csak ülni tudott. Annyi embert beraktak egy kicsi helyre, ezért érdemes időben érkezni gólyaként minden órára. Pedig ezt amúgy a szerződésben rögzítik, ezért is kérnek elvileg tandíjat az egyetemek. Jó, fukároknak is lenni kell meg gazdasági egyetem. Ott spórol, ahol tud, csak nem fair, mert ez mindenkinek járna, aki oda jár. Az épület modern, könnyen megközelíthető a hely, könnyen teljesíthető a képzés, a tanárok nagy része rendes, a vizsgán nem kérdeznek olyat, amit nem adtak le, vannak tehetséges diákok is, sok kedves ember jár oda, hogy legyen valami jó is a végére. 😅#ösztöndíj #hallgató #PSZK #BGE #Terjedelmes szöveg #Egyetemi tapasztalatok
2020. okt. 6. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Jézus', te aztán jól bemagyaráztad magadnak ezt az összeesküvés-elméletet!


Természetesen nem a hallgatói szervezetek döntenek az ösztöndíj kiosztásáról, ők csak az adminisztrációt végzik és a végén aki megfelel a szabályoknak, az megkapja az ösztöndíjat.

2020. okt. 6. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

BGE-PSZK-n tanulsz?

Nem vagyok Jézus.

Biztos jó helyre írtad a kommented? Itt nincs szó az illuminátusokról, itt a protekcióról van szó.

Ennél az egynél ők döntenek, ha érdekel menj fel a pszfonline oldalára, a kiemelt tanulmányi ösztöndíj pályázatról van szó.

Haveri alapon megy, mivel kíváncsi ember vagyok és utána nyomoztam. Több olyan diák kapta meg, aki valamelyik hallgatói szervezetnek a tagja és ismerik egymást.

2020. okt. 7. 14:38
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]


Szerintem minden érthetően le van írva. Az is, hogy nem mindenki kapja meg az ösztöndíjat. Tehát mi a kérdés? Az ösztöndíjat számolják, majd a legfelül lévő emberkék kapják meg, ebbe semmilyen, de semmilyen protekció nincsen. Adatokat azért nem tehetnek közzé, mert az enyhén szólva problémás lenne az adatvédelmi jogszabályok szempontjából.


"Több olyan diák kapta meg, aki valamelyik hallgatói szervezetnek a tagja és ismerik egymást."

Te miért nem végzel munkát a hallgató szervezetben? Máris több pontot kapnál és előrébb kerülnél a listában. Ez kb. olyan kifogás, mintha egy versenyzőnek azt mondanád, hogy azért lett dobogós helyen, mert előtte évekig edzett.

2020. okt. 7. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Különben nem értem, hogy miért nem a HÖK-nél érdeklődsz, szerintem beavatnak az elbírálás részleteibe, ha megkérdezed őket. Szegényeket úgy kiteregetted ezen az oldalon, mintha az ellenségeid lennének.
2020. okt. 7. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!