A BGE-n miért mentek le ennyire a ponthatárok?
Írtam máshol is, de bemásolom ide is szívesen.
A válasz egyszerű. Az idei év ponthatárait nem lehet összevetni a korábbi év ponthatárival, mert teljesen megváltozott a pontszámítási rendszer. Persze, hogy "beszakadtak", hiszen a normál érettségik súlya csökkent, és az egyetemek teljesen máshogy osztogatják a pluszpontokat is.
Ne feledjük, hogy mostantól az egyetemeket egymáshoz sem lehet mérni, mert pl. ha X egyetem mindenre pluszpontokat szór a jelentkezőknek - arra is ha kék a szemük vagy nagy a fülük - akkor X egyetemen automatikusan felmegy a ponthatár, míg Y egyetem, ami a pluszpontokat sokkal szűkmarkúbban méri, látványosan alacsonyabbak lesznek. Vagyis pont a szigorúbb egyetemen lesz LÁTSZÓLAG könnyebb bejutni, hiszen alacsonyabb a ponthatár. Na igen, de azt az alacsonyabb ponthatárt sokkal nehezebb elérni, megugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!