Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem akarok az orvosi...

Ha nem akarok az orvosi vizsgálaton részt venni, akkor nem kell? vagy hogyan "ússzam meg"?

Figyelt kérdés

persze ha az anyukám is ír a tanáromnak, hogy nem szeretnénk.

(magasság, testsúly, nőgyógyászati vizsgálat)


2010. nov. 12. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
ha anyukád ír a tanárnak akkor talán megúszod
2010. nov. 12. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
Miféle vizsgálat ez? Én még olyanról nem hallottam, hogy egy iskolában kötelező nőgyógyászati vizsgálat lenne. A többi meg ha kötelező, akkor kötelező.
2010. nov. 12. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Semmiféle iskolaorvosi vizsgálat NEM kötelező!

Megtagadhatod vagy választhatsz másik orvost akit akarsz!


Itt minden le van írva a témáról! Több mint 500 beírás!

2010. nov. 12. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
2010. nov. 12. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

NŐGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATOT NEM VÉGEZ AZ ISKOLAORVOS!!!

Nem tudom, honnan vetted ezt a baromságot! Ha meg az ellen kifogásod van, hogy megmérjék a súlyodat és magasságodat, meghallgassák a szívedet, hát akkor az iskolaorvos után rögtön egy pszichológushoz kellene fordulnod. Az iskolaorvosi vizsgálat nem az ellenség keze, aki direkt tönkre akarja tenni az életedet, hanem egy szűrővizsgálat, amelyben egy szakember megnézi, hogy rendben fejlődsz-e. Az állam ugyanis felelős a kiskorú állampolgáraiért, a gyerek nem a szülő tulajdona. Szerintem olyan a világon nem volt még, hogy valaki megtagadja az iskolaorvosi szűrővizsgálatot! Semmi okot nem látok rá.

2010. nov. 12. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

19:40-es! Te bizony nagyon el vagy tévedve! Igenis SOKAN megtagadták már az iskolaorvosi vizsgálatokat!

Megnézted azt a linket amit adtam? Gyanítom, hogy nem.....Hát akkor javasolnám, hogy NÉZD meg és majd meglátod MI MIATT tagadták meg sokan a vizsgálatot.(sok esetmásolás is van ott ahol általános és középiskolás lányok és fiúk mesélnek a MEGALÁZÓ iskolaorvosi vizsgálatokról)


Nem amiatt mert magát a vizsgálatot kifogásolták hanem annak MEGALÁZÓ körülményeit!

Pl egymás előtt vizsgálás, meztelenre vetkőztetés, nemiszerv vizsgálat .....és mindezt úgy, hogy előtte senki nem világosította őket fel arról, hogy ez nem egy sima belgyógyászati rutin lesz hanem attól sokkal több.....


2:Ilyen nincs, hogy valakit nem világosítanak fel ELŐRE, hogy miféle vizsgálatot akarnak elvégezni.


3:Természetesen senki nem mondta, hogy a "gyerek a szülő tulajdona" de kiskorú (14 éven aluli) gyereket csak úgy vizsgálhat meg BÁRMILYEN orvos, ha a szülőket ELŐRE tájékoztatták a vizsgálatról és a szülők beleegyeztek.

Ha a szülő nem egyezik bele akkor az iskolaorvos NEM vizsgálhatja meg a gyereket.

A szülőnek joga van úgy nyilatkozni, hogy SEMMIFÉLE vizsgálatot nem végezhet el a gyerekén az iskolaorvos, de ezesetben köteles bemutani a háziorvos (vagy más általa választott orvos) által elvégzett vizsgálatok eredményeit ami igazolja, hogy a gyermek egészséges és járhat közösségbe.


3:Aki 14 éves elmúlt az önmaga is megtagadhat minden vizsgálatot. Akarata ellenére senkit nem lehet semmiféle vizsgálatra kötelezni.


4:A vizsgálatot bárkinek JOGA van megtagadni. Ennek oka többnyire, hogy a diákok azt sérelmezik, hogy egymás előtt vizsgálják őket, ami többségnek nagyon kínos.

Mindenkinek JOGA van ahhoz, hogy EGYEDÜL vizsgálják (ne mások előtt)

De még ha egyedül is hívják be , akkor is joga van megtagadni ha ő más orvossal szeretné a vizsgálatokat elvégeztetni. A szabad orvos választáshoz MINDENKINEK joga van. Senkinek NEM kötelessége elfogadni egy kijelölt iskolaorvost ha az neki nem szimpatikus.


5:Iskolaorvosi vizsgálaton valóban NEM végeznek nőgyógyászati vizsgálatot, vagyis nincs kenetvétel, hüvelyi ultrahang stb.....Ezt azért gondolják csak sokan mert nyílván sokaktól hallották (akik már voltak vizsgálaton) hogy az iskolaorvos a bugyit is levetette velük. Ezt pedig azzal indokolták, hogy "nemi szervek kornak megfelelő fejlettségét ellenőrzik". Vagyis azt nézik, hogy a nagyajkak, kisajkak, csikló ki van-e fejlődve rendesen.De ez nem minden iskolában van. Iskolánként változó. Van ahol a cipőn kívül semmit se vetettek le a diákokkal....


A lényeg, hogy ez NEM kötelező vagyis bárkinek JOGA van megtagadni!

Senkinek nem kötelessége eltűrni, hogy megalázza őt az iskolaorvos.

Nem tudom te mit szólnál ha téged meztelenül vizsgálnák MÁSOK ELŐTT, vagyis 5-10 osztálytársad VÉGIG nézi ahogy a doki nyomkorássza a melledet és a nemiszervedet.

Ha téged ez nem zavar az a te dolgod. Akit viszont zavar annak JOGA van megtagadni.Az emberséges bánásmód egy EMBERI JOG!

2010. nov. 13. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A megalázás meg a vizsgálat az két különböző dolog. A megalázás nem normális, a vizsgálat normális. Megalázást nem kell hagyni, sőt fel kell jelenteni, intézkedni kell. Érthetetlen túlkapások nem indokolják, hogy valaki ne engedje megmérni, hogy hány centi és hány kiló, nincs-e feltűnő szívhibája és nem ferde-e a gerince. A normális iskolaorvosi vizsgálatok ugyanis erre terjednek ki. A fenti, a kelleténél kissé hosszabbra nyúlt linken túl soha nem hallottam még iskolaorvosi abszurditásokról, pedig iskolában dolgozom 25 éve!
2010. nov. 13. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

09:07-es!

Ha nem titok megkérdezhetem milyen minőségben dolgozol iskolában? Tanárként? Vagy más munkakörben?


A témára visszatérve az interneten jópár helyen találtam erről fórumokat ahol sok lány és fiú (általános és középiskolások) panaszkodtak erről, hogy megalázzák őket iskolaorvosi vizsgálatokon.

Egy kis ízelítő más fórumokról:írta: 2009.05.03 (22:02) 17/L


a csúcs az az volt mikor egyik osztálytársamat épp vizsgálat a dokinő, majd az asszisztens miután kopogtak, teljes szívnyugalommal nyitotta ki az ajtót, és leállt beszélgetni. úgy hogy osztálytársam, konkrétan egyszál semmiben állt az orvosiban


írta: 2009.05.03 (22:17) 17/L


én azért közel sem aztmondtam hogy a dokik p*rverzióból vetkőztetnek le mindenkit, mert egyértelmű hogy nem, de semmiféle értelmét nem látom akkorsem, annak a 15-20 perc kínlódásnak + az előtte való várakozásnak bugyiban, zokni nélkül hideg kövön jó sokáig. még jó hogy beteg lesz az ember mire odajut hogy megvizsgálják


(28/F) írta: 2009.05.03 (22:25)


Egyébként szerintem simán vissza lehet utasítani, nem hiszem, hogy bármiféle törvény kötelezne arra, hogy levetkőztessék az embert. Aki gondolja, levetkőzik, aki nem, az simán megtagadhatja. Nem tudom most hirtelen az ide vágó jogszabályokat, de valami azt súgja, hogy néhány perverz doki csak élvezi, hogy a tinilányok nem tudnak a jogaikról...érdemes utánanézni mindenesetre, mert szabad akarata ellenére nem lehet ilyet csinálni az emberrel, kivétel az említett két hely, ahol kötelező. De egy egyszerű diák az szabad állampolgár, sem nem felesküdött, sem nem elítélt, tehát teljes mértékben joga van az emberi méltóságához, és aki ebben korlátozza, az nemcsak hogy bűncselekményt követ el, de az Alkotmány ellen is vét, az Alkotmány pedig az első számú törvénykönyvnek számít. Tehát ezek a vizsgálatok úgy ahogy vannak alkotmányellenesek, ha másra nem, erre hivatkozva lazán le lehet szerelni a szakmai szövegeket mormogó ál-dokikat.(17/L) írta: 2009.05.04 (19:11)


továbbra sem azzal van bajom hogy orvos és hogy le kell előtte vetkőzni, hanem azzal amilyen módon. meg hogy egy iskolaorvost továbbra sem tartok nőgyógyásznakírta: 2009.05.04 (22:48)


jó persze igaz de ez mondjuk 8.ban volt. és egyik osztálytársam fent fekszik az asztalon azt bejött vmi másik orvos is és ott elkezdtek beszélgetni. nem volt azért ciki egyáltalán.....(16/L) írta: 2009.05.04 (22:56)


kérdés az hogy miben feküdt ott, mert én ha normálisan felöltözve fekszem egy asztalon akkor baromira nem zavar, ha vannak körülöttem emberekírta: 2009.05.04 (22:58)


mivel a levetkőzésről volt szó gondolom nem ruhában.....(16/L) írta: 2009.05.04 (23:11)


jólvan, sejtettem csakhát épp ez a gáz, hogy nagyon nem érdekli Őket, hogy Neked kellemetlen(17/L) írta: 2009.05.04 (23:23)


tényleg az ajtónyitogatás a legjobb az egészben. ha nem éreznéd elég kellemetlenül magad, akkor azért könnyen megoldják

a másik rossz, hogy nekünk általában sosem szólnak a történés előtt, hogy legalább ha már erről van szó, akkor ne teljes váratlansággal érjen a dolog. pl, egyik osztálytársamnak sikerült "behatolni tilos" feliratú tangában díszelegnie a doki előtt, aki természetesn azonnal megjegyzéseket tett szegény csajszira, aki egyébként is "nagyon jól" érezte magát(17/L) írta: 2009.05.12 (22:53)


egyik barátnőmnek most volt orvosi (9-es), náluk is nagy felháborodás volt, mikor a váróba rendelték a lányokat 4esével, és közölték velük hogy csak bugyi maradjon, és hogy ne ijedjenek meg, de bent azt is le kell venni, mivel teljeskörű vizsgálatot kell tenniük és hogy ez a szabály. (mondjuk pozitív hogy a rendelőbe már csak egyesével mentek)

nagyon rosszul érezték magukat... azthiszem elhiszem(17/L) írta: 2009.05.12 (23:35)


nálunk is így volt, idén is, fogalmam sincs, hogy mire szolgál, de k*rvára idegesítő és megalázó. egy szál bugyi és semmi más..mit akarnak ezek ennyire vizsgálgatni?


írta: 2009.05.12 (23:39)


vöhöhö...nekünk egy vén tata(80és a halál közt) a doki...meg egy kevésbé vén védőnő...nem kell vetkőzni,csak a pólót le,amikor a gerincünket vizsgálja...

viszont,ha arra kérnének,h vetkőzzek le,és csak bugyi maradjon,nem díjaznám a dolgot,és inkább mennék helyette órára... :P nehogymár megalázzanak! mit tud tenni,ha otthagyom? semmit,nem?de.na ennyi(16/L) írta: 2009.05.13 (17:13)én ilyet nem tapasztaltam. nálunk csak cipőt kell levenni magasságméréshez :Oírta: 2009.05.21 (08:16)


nálunk annak idején bugyira kellett vetkőzni, hajolgat

s terpeszállásban...gerinc vizsgálat volt, magasság, súly, vérnyomás...stb...Nekünk egyesével kellett bemenni. És az évenkénti egy orvosi vizsgálaton ugyanezt eljátszotta, még a 19 évesekkel is...(19/L) írta: 2009.05.21 (08:21)


Nálunk derékig meztelennek kellet lenni + cipőt levenni. Hármasával kellett bemenni. Én személy szerint mindig is utáltam.. :S 3 doki 4 féle szögből vizslantja ahogy én végrehajtom a különböző hajolásokat, lefeküdni, mérlegre állni.. :P(15/L) írta: 2009.05.22 (14:09)


túlvagyunk a vizsgálaton. elég ciki volt az egész, behívtak egyszerre 10 lányt a váróba, ott bugyi-melltartóra kellett vetkőzni a rendelőbe 5ösével kellett bemenni. addig a másik 5 lány kinn várt bugyiban és melltartóban a hideg kövön :S rendelőben melltartót is le kellett venni, súly, magasság, vérnyomás, gerinc, mellvizsgálat, asztalra fekvés. ott egy kicsit a bugyit is lentebb kellett tolni, nyomkodás mindenhol.. :S szóval nagyon rossz volt, de legalább túléltük, és egy évig békén vagyunk hagyva.

a vizsgálat közben az volt a ciki, hogy gyakorlatilag végignéztük ahogy épp a másikat vizsgálja a doki, és ez amikor a bugyit is le kellett tolni az asztalon, nagyon kellemetlen volt. főleg annak akit épp vizsgáltak....


(17/L) írta: 2009.05.25 (10:44)


igen, azért van, viszont az osztálytársak nem azért vannak hogy végignézzék a vizsgálatot vagy az orvos csak úgy tudja észrevenni a bajokat, ha egyszerre 5 mezitelen lányt figyel?(15/L) írta: 2009.05.25 (17:31)


csak csatlakozni tudok, nálunk is szinte mindenki szégyenlős volt. de most tényleg, nagyon kellemetlen azért egy kis tangában várakozni egy fél órát jópár másik csajjal, majd odabent miközben kérdezősködik a doki, és mindenféle, akkoris a többiekkel együtt bent lenni számomra zavaró nagyon(17/L) írta: 2009.05.28 (22:58)


én értem a viccet, de azért akárki akármit mond, nem hiszem el hogy van aki élvezi hogy végignézik az osztálytársai mondjuk 14 és 19 éves kor között hogy az orvos miként vizsgálja meg gyakorlatilag mezitelenül. ez szerintem azoknak sem a legkellemesebb élmény, akik nem szégyenlősek. szerintem ha már ilyen komolynak kell lennie néhol a vizsgálatnak, úgy hogy más sulikban meg elég a cipőt levenni, akkor legalább annyit elvárhatna az ember, hogy egyedül legyen benn a vizsgálaton, elég kínos az egyébként is...


17/L) írta: 2009.05.31 (15:19)


egyik barátnőm mesélte, hogy nekik is le kell vetkőzni, de az orvos gyakorlatilag hozzájuk sem ér, csak kérdezősködik, meg torokba néz. namost akkor miért nem lehet ezt megtenni ruhában?15/L) írta: 2009.06.01 (18:18)


az egyik lány mondta a dokinak, hogy szégyenlős, és ráripakodott az orvos hogy nem gondolja komolyan ugye, hogy pulóverben vizsgálja meg, és hogy vetkőzzön le gyorsan...23/L) írta: 2009.06.01 (19:11)


nem kell parázni! Nem kell pucérnak lenni! Nálunk pl nem kellett levenni a melltartót sem!

2 perc alatt végeznek az emberrel! aztán még 43 percet vársz a többire, hogy ne kelljen órára bemenniXDXD


(15/L) írta: 2009.06.02 (15:25)


de egyébként Nálatok is, "tömegvizsgálat" volt? mert többen is írták, hogy bugyira kellett vetkőzni. namost, ez annyira azért nem is gáz, orvos előtt, baromi kellemetlen persze, de túlélhető. a legrosszabb az hogy egymás előtt történik a vizsgálat, és már bocsánat de engem tényleg nagyon flusztrált ugyanúgy ahogy másokat is hogy mások végignézték ahogy a doki nyomkodja a melleimet, vagy ugye az asztalon fekve le kell tolni a bugyit is. tiszta gáz ez....(15/L) írta: 2009.06.02 (15:50)


nemrég leírtam hogy hogy nézett ki a vizsgálat, lényeg az egészben hogy nagyon gáz volt. csak egy kis tanga maradhatott, 5 lány egyszerre benn, az asztalra fekvés után még a bugyit is le kellett tolni, és nyomkorászás mindenhol...


(15/L) írta: 2009.06.06 (12:53)


tegnap tartott előadást a védőnő az osztálynak, és megkérdeztük Tőle, hogy a vizsgálat miért is ilyen formában történik, és aztmondta hogy ez mindenhol ígyvan, és hogy ki lehet bírni, meghát az orvos úgyis látott már mezitelen lányokat, meg mi is egymást az öltözőben nem kell ettől félni... nem sikerült megértenie hogy ez akkoris megalázó valamilyen szinten...(32/F) írta: 2009.06.11 (18:24)


De mi a kellemetlen? Az hogy a férfiorvos előtt kellett bugyit tologatni vagy az hogy többen voltatok félmeztelen lányok?(15/L) írta: 2009.06.11 (18:25)


a kettő együtt


(15/L) írta: 2009.06.11 (18:37)


nem is feltétlenül a szégyenlősség, hanem az hogy azért elég kellemetlen az amikor fekszel a vizsgálóasztalon és ott a bugyit is le kellett tolni, aztán végignézzük hogy hogyan nyomkodja a doki a másikat mindenhol... kíváncsi lennék egyébként hogy más lányok mit gondolnak erről, lehet hogy csak én reagálom túl, de szerintem ez elég megalázó.32/F) írta: 2009.06.11 (18:39)


Egyáltalán nem reagálod túl. Hidd el a többségnek kellemetlen.15/L) írta: 2009.06.11 (20:21)


nálunk a fiúkat meg is mogyorózták, természetesen egymás előtt.. ....(20/F) írta: 2009.06.11 (23:25)


Én középiskolás éveim alatt nem találkoztam ilyen orvosi vizsgálattal, hogy megfogdossanak övvonal alatt, meg gatya tologatás se volt. Ja, és általánosban sem. Az én évfolyamomból ez kimaradt ezek szerint. Mondjuk nem bánom


(24/F) írta: 2009.06.12 (13:09)


basszus... van ilyen?... ezt lehet h. nem kellene, mert az iskolaorvos nem nőgyógyász!!!!!(15/L) írta: 2009.06.12 (13:57)


pedig néha úgy viselkedik mintha az lenne.. Nemtudom, más sulikban is divatos ez?24/F) írta: 2009.06.12 (19:21)


régesrégen amikor általános suliba jártam :D... 8ikban ... fúú ez kb 2000-2001ben volt, már azon voltak a lányok felháborodva h. melltartó-bugyi kombinációra kellett levetkőzniük!... nekünk meg boxerra-alsóra....


de most meg...pffff


nem ez az első eset amúgy, rengeteg ilyet hallani h. megalázó módon levetkőztetik a lányokat majdnem teljesen a sz*rf*szú-pedofilfejű iskolaorvosok, és végigtaperolják őket olyan helyeken ahol elvileg nem illene nekik! és a másik az h. a fél osztály szeme láttára


Szerintem a nemiszervek nézegetése-tapogatása nélkül is meg lehet állapítani h. egészséges-e valaki vagy sem... de most komolyan...ha meg kell vizsgálni akkor írjanak szakorvosi beutalót mindenkinek... és mindenki szépen egyesével elmegy...


Visszaélnek azzal h. orvosok és kvázi vizsgálat céljából teszik.... ! Én ha szülő lennék én tuti h. elkezdenék utánajárni a dolgoknak h. vajon tehetnek-e ilyet vagy sem!


Ilyen régebben nem volt!(32/F) írta: 2009.06.12 (19:25)


De eggyáltalán miért kelle akislányok nuniját fogdosni?!(16/L) írta: 2009.06.13 (11:24)


én nem tartom pedofilnak őket, szimplán nagyon magasról tesznek rá hogy ez nekünk mennyire kellemetlen...7/L) írta: 2009.06.19 (16:22)


Nekünk a mostaninál semmit sem kell levenni. Megmérnek ruhástól, magasságot, vérnyomást és a szemedet nézik.(63/L) írta: 2009.06.19 (17:10)


na most, általánosban is doktornő volt, ott kettesével kellett bemenni, és tiszta se*gfej volt, úgy utasítgatott mintha a katonaságnál lettünk volna. bár akkor se volt kellemetlen maga a vizsgálat, csak a nő stílusa volt kissé különös. bunkó volt(16/L) írta: 2009.06.19 (23:48)


lesz ez még rosszabb is

én nemértem ezt egyébként hogy erre miért nem lehet egy rendszer kitalálni hogy van egy alapvizsgálat és ennyi. de ez, hogy egyik helyen pulcsiban nézik meg a gerincet úgy hogy egy ember van a rendelőben, másik helyen bugyi nélkül mérik a vérnyomást, úgy hogy egyszerre öten vagyunk ott... én ezt nem tudom felfogni..(15/L) írta: 2009.07.03 (10:45)


nálunk szinte mindenki elég szégyenlős volt, és baromi kellemetlen ha végignézik ahogy az orvos tapogat mindenhol...(17/L) írta: 2009.07.07 (12:29)


de azt mondja meg nekem valaki hogy a lányoknak a bugyit miért kell levenni? mit néz ott, vagy mit vizsgál egyáltalán, vagy miért? fiúknál oké, hogy a heréket megvizsgálja, de csajoknál egyszerűen nemtudok rájönni hogy mi értelme van.(16/L) írta: 2009.07.14 (02:44)


hidd el vagyunk ezzel még egy páran

de az a fura, hogy senki nem adott még olyan választ a kérdésre, hogy azért meg azért kell mondjuk pucérra levetkőzni 4-5 lánynak egyszerre, mert ez meg ez az értelme van, és ilyen meg olyan "szabályok" miatt történik, vagy bármit, amivel az orvos v. a védőnő megmagyarázta volna, azt hogy ez azért történik hogy....

egyértelmű számomra az, hogy nagyon sok suliban magasról tesznek a diákok érzéseire, arra, hogy esetleg van aki nem feltétlenül mutatkozna mások előtt mezitelenül...stb..(19/F) írta: 2009.08.15 (16:17)


Olyan nincs. Ha nekem ezt mondták volna és nem engedtek volna ki, amíg meg nem teszem, akkor az orvos pár foggal kevesebbel beszélt volna utána.rta: 2010.01.15 (12:52)


nálunk anno a bugyit is le kellett venni, sőt felfeküdni egy ágyra és széttenni a lábunkat...a doki meg vígan kukucskált...pfffff


(16/L) írta: 2010.04.15 (17:49)


teljesen pucérra kell vetkőzni,maximum a bugyi maradhat, és megnézi a doki, van e mellrákod, áttapogat és egy nőgyógyászati vizsgálatra is sok kerülhet. majd megnézi, tudsz e olvasni és beszélni, és ha tudsz akkor kérdezd már meg a kedves ofődet vagy szüleidet -.-

2010. nov. 13. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is utáltam. Persze jogod van hozzá elvileg, hogy megtagadd a részvételt, de téged fog mindenki hülyének nézni, orvos, tanárok, osztálytársak...Osztályfőnök megutál, ha elkezdesz problémázni, stb...de csak pár óra, ki lehet bírni...ha jóban vagy az oszttársaiddal nem lesz olyan vészes, egymást vigasztalhatjátok:-)

nálunk mondjuk szerencsére nem volt minden évben...

2010. nov. 15. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!