Méltatlan hogy olyanok is kapnak diplomát akinek nincs nyelvizsgaja?

válasza:

válasza:Nem szoktam ilyet csinálni, de ha már erről van szó:
Méltatlan, hogy olyanok is kapnak diplomát, akiknek nincs nyelvvizsgája?

válasza:

válasza:Alapvetően nem. Azzal én is egyetértek, hogy akinek diplomát nyomunk a kezébe, az meg tudjon vakkanni legalább egy idegen nyelven, de én nem kötném papírhoz. Az a rendszer, ami a legtöbb egyetemen megy, hogy vagy nyelvvizsgád van, vagy megcsinálsz egy belsős nyelvi tesztet, vagy megcsinálsz X kurzust idegen nyelven, nekem tetszik.
Ha valaki amúgy napi szinten használja az angolt, felsőfokon beszél, de papírja nincs róla, az ne kapjon diplomát, aki meg 25 éve összeszedett valahogy egy nyelvvizsgát, de azóta egy mondatot nem mondott angolul, az meg igen?

válasza:

válasza:

válasza:#6: ja, csak nézd meg, mennyibe kerül egy diploma.
Egyébként az egész nyelvvizsgás dolog irreleváns, ha szakdolgozathoz/diplomamnkához előírnak x számú idegennyelvű szakirodalma, illetve kötelező idegennyelvű kurzust felvenni. Ez bizonyítja úgyis, hogy érti a nyelvet, tud az alapján tájékozódni.

válasza:A 19/20 as tanév lett volna az első, ahol bemeneti követelmény lett volna a nyelvvizsga. Aztán jött a covid, és minden a feje tetejére állt. Kiszórták a sok beragadt diplomát. Azokat is, amire jópár éve elveszettként tekintett a tulajdonosa, mert a nyelvvizsgáért egy keresztül szalmát nem tett.
Innentől a saját jól felfogott érdeked, hogy mennyire veszed komolyan a nyelvtanulást/ tudást.
Hogy miért nem "kell", arról meg megvan a magam kis véleménye, de erősen konteósnak hangzana, csak sajnos alighanem igaz.

válasza:Igen is, meg nem is.
Nekem még kötelező volt. Én úgy láttam, hogy nem sok értelme van. Nem lett több ettől senki sem. Nekem nem volt gond, mert általános és középiskolában is ugyanazt a nyelvet tanultam, középiskola alatt megcsináltam a nyelvvizsgát.
Viszont sokan nem beszéltek semmilyen idegen nyelvet, és nem is volt nyelvi képzés. Szerintem olyat nem lehet elvárni, amihez nem biztosítják a feltételeket. Nem lehet elvárás a nyelvvizsga, ha a képzés nem biztosítja, hogy megtanulj normálisan egy nyelvet.
Sokan próbálták minél egyszerűbben megoldani. Nagy "sikere" lett a lóvári nyelvvizsgának, tömegesen mentek rá, azok, akik korábban nem beszéltek semmilyen nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!