Kecskeméti Református Internátus?
Tudom, hogy sok információ fent van a honlapon , ez alapján nagyon tetszik az internátus viszont saját tapasztalatra is kiváncsi vagyok. Nagyon ki néznek, ha nem vagy vallásos? Természetesen tudom, hogy református tudom, hogy templomba és hittanra kell járni (katolikus iskolába jártam eddig) viszont érdekel mennyire kell elköteleznem magam a vallás mellett. Mivel lány vagyok az öltözködési szabályok is érdekelnek. A kollégiumi szobák átlagosnak tűntek viszont ha jól láttam ez a fiú kollégium volt, a lány az milyem¿ Mennyire szigorúak a szabályok, véresen komolyan kezelik a házi rendet? Jók a nevelők? Milyen a közösség, a diákélet? A 3 óra szilícium kicsit megrémiszt, nem csak a tanulás miatt, hanem mert általában egyedül tanulok és nem tudom milyen az ottani tanító mert ha rossz és azért kell 3 órát elpazarolnom, hogy utána egyedül tanuljam az nem szeretném. Az időkorlát eléggé szabott, aki sportol annak milyen lehetőségei vannak? Jelenleg nem sportolók de szeretnék valamit elkezdeni :)
Elsősorban a kollégium érdekel de aki a gimnáziumról tudd írni az is írjon nyugodtan.

válasza:

válasza:Mivel minden iskola vadássza a gyereket, ezért nem nagyon válogatnak, hogy ki mennyire vallásos, vagy nem. Persze a kötelező hitéletet gyakorolni kell, illetve ne tegyél a református egyházra nézve sértő megjegyzéseket, vagy "istenkéromlást" nyíltan.
Biztosan fognak hülyeségekkel agitálni a kollégiumban (ne élj szexuális életet házasságig, ne hordj tanga bugyit, ne használj tampont stb.), de ez egyik füleden menjen be, a másikon ki. (Ezt az unokahugomtól tudom, aki egy békés megyei refomátus gimnáziumban tanult.)
Én egyébként - már felnőtt fejjel - elkerülnék mindenféle egyházi iskolát. A Református Egyházból is kiléptem végleg, nem élek hitéletet stb. De te tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!