Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középiskolások! Egy szombaton,...

Középiskolások! Egy szombaton, amikor munkanap van, milyen sulinapot szeretnétek, ha választhatnátok?

Figyelt kérdés

Amikor választasz, ne felindulásból tedd, hanem gondold végig a válaszodat! Gondold végig, mi kényelmes, gondolj arra is, hogy a dolgozatokra készülni kell, hogy évvégén, érettséginél mennyire fog hiányozni ez a pár óra gyakorlás, gondolj arra is, milyen nyűggel jár, milyen a közlekedés, milyen "költségei" és hasznai vannak a suliba menetelnek vagy épp az otthonmaradásnak.

Ha úgy érzed, valamit ebből kifejtenél, írd meg nyugodtan!

jan. 10. 15:27
A kérdező szavazást indított:
Teljesértékű napot, minden órát teljes egészében megtartva, akár számokérésekkel
Kevesebb és/vagy rövidített órákat, könnyített anyaggal, lényegi tartalom nélkül
Teljes szabadnapot, amikor be sem kell menni a suliba
12 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyenkor kéne kulturális programokat csinálni. Pl. korábbi sulimban egy ilyen napon néztük meg az osztállyal az István a királyt, de volt hogy múzeumba mentünk, meg ilyenek. A mostani sulimban meg semmittevés van, szombaton megismétlik a pénteki órarendet, de a tanárok többsége nem tanít rendesen, nekem konkrétan ma 1 olyan órám volt, ahol érdemben csináltunk valamit.
jan. 10. 15:41
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ:

akkor ha jól értem, ilyen napokra időzítenék az iskolán kívüli progikat és amikor meg jelenleg vannak, teljes értékű napot szeretnél 5-6-7-8 órával, kemény tanulással, számonkéréssel?

A soraidból erre következtetek

jan. 10. 15:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"amikor meg jelenleg vannak, teljes értékű napot szeretnél 5-6-7-8 órával, kemény tanulással, számonkéréssel?"

Azért én egy sulis napot se tudok teljesértékűnek tartani, tekintve hogy (11. osztály) minden nap olyan óráim vannak mint művészetek, tesi, angol (amiből amúgy már C1 nyelvvizsgám van csak a tanár nem engedte hogy tavaly osztályozózzak) stb... Lényegében az összes nemfaktos tárgyat minimális energiabefektetéssel lehet hozni 4/5-ösre (kivéve a matekot, oda azért tanulni kell), pedig ez egy erős gimi. A biosz, kémia faktos órák persze elég kemények, de összességében így se nehezek a sima sulis napok.

Ami a szombatokon van, az meg nonszensz.

jan. 10. 15:52
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Tengeni-lengeni felesleges, azért kár bemenni. HA MÁR bemegyek, annak legyen haszna, de azért a 3. lehetőségre szavaztam, mert azon a pár áthelyezett munkanapon nem lenne szabad semminek sem múlnia.
jan. 10. 16:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én a középső lehetőségre szavaztam. Már nem vagyok sulis de annak idején amikor ilyen ledolgozós szombatok voltak akkor mindig rövidített napok voltak és akkor volt sportnap, vagy különféle iskolai rendezvények, tehát nem feltétlen a tanulás volt azokon a napokon az első, pontosan azért hogy akkor 6. napon úgy is mindenki fáradt meg úgysem bírna nyugodtan lenni, és a tanároknak is jó volt ez ha már be kellett menniük, így akkor ezek a napok voltak egyéb programokra áldozva és a rendes munkanapokon meg rendes tanulás ahogyan kellett.

Gimibe például mindig téli szünet előtt kellett ledolgozni a karácsonyt meg volt hogy a szilvesztert. Január 2 ai ledolgozásra nem igazán emlékszek, olyanra ami most volt esedékes.

Egyébként amikor ezek voltak szombatonként gimibe akkor ugyanúgy tanítás volt és rövidített órák talán csak egyszer voltak, így. De a legtöbb ilyen szombati ledolgozós nap max fél 1 ig volt tanítás, meg voltak áthelyezett órák, például ha pénteki napot dolgoztunk le és olyan órarendet kértek alapból előre szóltak hogy úgy készüljünk hogy a fontosabb tantárgyak lesznek csak megtartva tehát, matek, magyar, történelem és áthelyezett órák lesznek tehát az elmaradt utolsó óra helyett előbb lesz a történelem és ami volt nem érettségis óra az maradt el inkább. Ez még így jó is volt mert az anyaggal haladni kellett, mert akkor nálunk az volt a módi hogy első fél év alatt letudjunk mindent amit lehet vagy max a következő fél év első hónapjáig és utána csak érettségivel kapcsolatos dolgok lesznek, átvesszük tömören a korábbi 4 év anyagait úgy összeszűkítve ami az érettségi szóbeli tételeiben is benne lesz, ez alapján dolgoztuk ki az összes megadott témakört ami lehet majd a szóbelin hogy mindenkinek teljesen 100% os tétele legyen amikor írásbeli után lesz az a picivel több mint 1 hónap felkészülésünk.

jan. 10. 16:45
 6/15 anonim ***** válasza:

"...hogy mennyire fog hiányozni az a pár óra gyakorlás"

Az a pár óra gyakorlás (ráadásul szombaton) pont nem hiányzik senkinek. Aki akar az tanul otthon úgyis, aki nem az meg nem fog az iskolában sem.

Az lenne a legértelmesebb ha nem lenne ilyen ledolgozós nap.

jan. 10. 23:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

#6 "Az lenne a legértelmesebb ha nem lenne ilyen ledolgozós nap."

Pontosan, ezek csak ilyen alibialkalmak, amiken gyakorlatilag senki se dolgozik. Egyébként Mo.-n EU-s szinten kevés munkaszüneti nap van, sok helyen van közel 2-szer ennyi, szóval nyugodtan megengedhetnék, hogy ne kelljen őket ledolgozni.

jan. 10. 23:22
 8/15 A kérdező kommentje:

Kedves 5-6; hadd képviseljem a másik oldalt...

5:

- ne feledd, azok csak papíron szombatok, valójában hétfők vagy péntekek. Ne úgy gondolj rájuk, mint szombat, mert azzal csak becsapod magad...

6:

- nézzük a másik oldalt: akkor ha nincs ledolgozós nap, akkor azt se támogatod, hogy amikor keddre, csütörtökre esik az ünnep, akkor hosszú hétvége legyen? akkor eszerint bemennél hétfőn/pénteken a suliba/munkahelyre? hisz ugye a ledolgozós azért ledolgozós, mert valamit, jelesül a hétfőt/pénteket ledolgozod. ha bemész, nincs mit ledolgozni, így nincs szombati nap. mit gondolsz erről?

jan. 11. 07:25
 9/15 anonim ***** válasza:

#8 Hát inkább lenne az igen, hogy ha tegyük fel pl Március 15 keddre esik akkor menni kell hétfőn is és csak a kedd szünet.

Mindegy, engem már nem érint. Ahol én dolgozom ott meg ünnepnapon is dolgozni kell szóval nekem aztán tényleg mindegy, de visszakanyarodva a sulis időkre így jobb lett volna.

jan. 11. 10:56
 10/15 anonim ***** válasza:

" ne feledd, azok csak papíron szombatok, valójában hétfők vagy péntekek"

Nem, azok valójában szombatok, amikor papíron pénteki, vagy hétfői órarend van, gyakorlatban meg nem.

"akkor ha nincs ledolgozós nap, akkor azt se támogatod, hogy amikor keddre, csütörtökre esik az ünnep, akkor hosszú hétvége legyen? "

De, támogatom, de mivel Magyarországon a többi EU-s országhoz képest kifejezetten alacsony (11) a munkaszüneti napok száma, egyszerűen ha még 2-3 napot hozzátesznek, nincs szükség rá, hogy helyettük szombati munkanapokat tartsanak. Egyébként ha bemész a szombatokon dolgozni, és voltál középiskolás, akkor tudnod kéne hogy 1. Az ilyen napokon a többség nem tud érdemben dolgozni/tanulni, mert elfáradt már, nem akar. 2 A 181 tanítási nap mellé nem oszt, nem szoroz hogy van-e még 2-3 (amikor ráadásul a diák jó része hullafáradt), ez lényegében 1-2%-os eltérés, ha figyelembe vesszük, hogy a többség számára ezek a napok szükségszerűen kevésbé produktívek, akkor 1% alatti. Egyszerűen gyakorlatilag ez semmit nem ad hozzá az iskolához, és nem segít a diákoknak, csak néhány hetüket megnehezíti.

jan. 11. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!