A BME fog indítani fizikus-mérnök mesterszakot is, vagy megmarad az alapszaknál hosszútávon?

válasza:Ha eddig soha nem hirdettek ilyet, akkor két támpontod lehet. Az egyik, hogy megkérdezed az egyetemen belül mondjuk az alapszak szakfelelősét, ő valószínűleg tudni fogja, hogy tervben van-e ilyen képzés indítása, és ha igen, milyen stádiumban jár. Érdemesebb egy nyílt napon személyesen odamenni, e-mailben valószínűleg egy nagyon semmitmondó választ fogsz kapni ("a mindenkor elérhető képzési kínálat megtekinthető XY webhelyen" - vagy valamit hasonló).
A másik opció, hogy elkezdesz bogarászni a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság) weboldalán, hogy adtak-e be ilyen irányú kérelmet, és ha igen, annak mi lett a vége. Ha ott nincs ilyen képzésről hír, akkor az elkövetkező 2-3 évben valószínűleg biztos nem indítanak. Nem mintha egy támogató határozat automatikusan indítást jelentene, van, ahol X éve megkapták az akkreditációt, de még mindig nem indították el a képzést.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha jól tudom a mindenkinek járó ösztöndíjat is csak pár éve hozták be. Mit gondoltok ezek hosszútávon maradni fognak, meg például a 25 év alattiak szja kedvezménye? Velünk maradnak, vagy a kormány a megszorító intézkedésekkel ezeket is megszünteti?
Jó vagyok a nyelvekkel ezért először felkeltette az érdeklődésem a Nemzetközi gazdálkodás. Sokat mozgom nemzetközi körökben és régebben sok időt tölöttem külföldön. Érdekelnek a nemzetközi ügyletek és azoknak a gazdasági és politikai vonzata. Azonban az időm nagy...
Nehezebb vagy konnyebb volt? Visszamennetek most ujra onlineba? Hosszutavon eredmenyes? Ugyan ugy lehet tanulni?
Mindketto egyforman erdekel, nem tudom, melyik diploma lehet hasznosabb hosszutavon (esetleg kulfoldon. ) A BGF es a BKF ami kozott meg hezitalok. Velemenyek? Tapasztalatok? Nagyon koszonom.
Tehát, ha valaki nem megy főiskolára vagy egyetemre, akkor élete végéig nettó 120.000 HUF-ot fog keresni? Nekem milyen szakot ajánlanátok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!