Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A BME fog indítani fizikus-mér...

A BME fog indítani fizikus-mérnök mesterszakot is, vagy megmarad az alapszaknál hosszútávon?

Figyelt kérdés

jan. 27. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
megnézem a varázsgömbömben.
jan. 27. 19:18
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Ha eddig soha nem hirdettek ilyet, akkor két támpontod lehet. Az egyik, hogy megkérdezed az egyetemen belül mondjuk az alapszak szakfelelősét, ő valószínűleg tudni fogja, hogy tervben van-e ilyen képzés indítása, és ha igen, milyen stádiumban jár. Érdemesebb egy nyílt napon személyesen odamenni, e-mailben valószínűleg egy nagyon semmitmondó választ fogsz kapni ("a mindenkor elérhető képzési kínálat megtekinthető XY webhelyen" - vagy valamit hasonló).

A másik opció, hogy elkezdesz bogarászni a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság) weboldalán, hogy adtak-e be ilyen irányú kérelmet, és ha igen, annak mi lett a vége. Ha ott nincs ilyen képzésről hír, akkor az elkövetkező 2-3 évben valószínűleg biztos nem indítanak. Nem mintha egy támogató határozat automatikusan indítást jelentene, van, ahol X éve megkapták az akkreditációt, de még mindig nem indították el a képzést.

jan. 27. 21:54
 3/4 anonim ***** válasza:
81%
6. félévet kezdő fizmérnök vagyok. A szakfelelős még fél évvel ezelőtt azt mondta, hogy tervbe van egy átalakítás, hogy a fizikus MSc szét legyen bontva, és ne egy képzésen belül legyen több specializáció, hanem azok külön képzésekként menjenek (mint ahogy most az orvosi fizika is külön MSc képzés). Ezek közül az egyik képzés gyakorlatiasabb, kb fizikus-mérnök MSc-nek felelne meg, míg lenne egy elméletibb (a tipikus fizikus MSc-nek), és egy Nuclear Engineering. Arra nem emlékszem, hogy így a bsc fizmérnök természettudományos adatelemzés specnek mi lenne a folytatása, de talán arra is volt valami, meg kell kérdezni Halbrittert.
jan. 28. 02:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
jan. 28. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek hosszútávon fog maradni a középiskolai ösztöndíj?

Ha jól tudom a mindenkinek járó ösztöndíjat is csak pár éve hozták be. Mit gondoltok ezek hosszútávon maradni fognak, meg például a 25 év alattiak szja kedvezménye? Velünk maradnak, vagy a kormány a megszorító intézkedésekkel ezeket is megszünteti?

BGE: Gazdaságinformatikus vagy a Nemzetközi gazdálkodás éri meg jobban hosszútávon?

Jó vagyok a nyelvekkel ezért először felkeltette az érdeklődésem a Nemzetközi gazdálkodás. Sokat mozgom nemzetközi körökben és régebben sok időt tölöttem külföldön. Érdekelnek a nemzetközi ügyletek és azoknak a gazdasági és politikai vonzata. Azonban az időm nagy...

Iskolasok hogy eltetek meg sz online tanulast?

Nehezebb vagy konnyebb volt? Visszamennetek most ujra onlineba? Hosszutavon eredmenyes? Ugyan ugy lehet tanulni?

Turizmus es vendeglatas vagy kereskedelem es marketing?

Mindketto egyforman erdekel, nem tudom, melyik diploma lehet hasznosabb hosszutavon (esetleg kulfoldon. ) A BGF es a BKF ami kozott meg hezitalok. Velemenyek? Tapasztalatok? Nagyon koszonom.

Van egy 2 éves OKS-s logisztikai végzettségem. Az igaz, hogy hosszútávon csak az keres "sok" pénzt, aki főiskolát vagy egyetemet végzett?

Tehát, ha valaki nem megy főiskolára vagy egyetemre, akkor élete végéig nettó 120.000 HUF-ot fog keresni? Nekem milyen szakot ajánlanátok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!