Gál Ferenc Egyetem-Békéscsaba, műszaki menedzseri képzés levelezőn?
Figyelt kérdés
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a békéscsabai egyetem milyen képzési szinttel rendelkezik például a debrecenihez vagy az óbudaihoz képest.
El szeretném kezdeni, de emelt érettségik hiányában az utóbbiak kiestek.
febr. 5. 06:52
1/9 anonim 

válasza:

válasza:Nem tudom, mi van itt mostanság, de egyre több secunder suliról jönnek elő kérdések... ezek a nevesincs intézmények nem adnak mély tudást, egyetlen fegyverük a gyakorlati képzés lehet.
Megnéznék egy csabait, amint Variant tanulmányoz...
Ha oda is mész, legyél tisztában azzal, hol van a helyed a táplálékláncban.
2/9 anonim 

válasza:

válasza:A hülyék mennek csak ilyen helyre. Diplomád meglátja egy munkáltató, feltesz egy két szakmai kérdést és azt mondja köszönjük majd értesítjük.
3/9 anonim 

válasza:

válasza:A békéscsabai kar kb 20 éve a béka hátsója alatt van.
4/9 anonim 

válasza:

válasza:Az a gond, hogy a műszaki rész szinte teljesen hiányzik a képzésből. Vendégoktatókkal (az egyetemnek amúgy semmi műszaki háttere nincs) leadják a kötelező minimumot, de az nagyon kevés. És alapvetően kb. ez így egy gazdmen szak ahol kb 1-2 félévnyi anyagot kicseréltek fizika, informatika és gépész tárgyakra. De alapvetően ez csak azt eredményezi, hogy egyik területhez se fogsz igazán érteni.
5/9 anonim 

válasza:

válasza:Semmihez se fogsz érteni. Menj mérnöknek ha műszaki irány érdekel, vagy közgazdásznak ha a gazdasági rész érdekel. Tudod olyan ez mint a 4 évszakos gumi az autóra, van de minek, fossss.
6/9 anonim 

válasza:

válasza:Egyetértek. A műszaki tárgyak miatt jóval nehezebb, mint a többi gazdasági szak, viszont a tapasztalataim alapján sokkal rosszabbul lehet vele elhelyezkedni. Egyszerűen nincs arra igény, hogy valaki egy kicsit értsen a műszaki területekhez, egy kicsit a gazdaságtanhoz is, de igazán egyikhez se.
7/9 A kérdező kommentje:
Elhelyezkedésileg elég optimális lett volna. Szakmailag nézve egy magas és egy mélyépítő technikusim van ami szerintem alapnak jó, illetve építésvezető vagyok 7éve. Szeretnék egy diplomát ami a gazdasági oldalba is belépési lehetőséget ad. 2 tárgyból is újra érettségizni(sem anyagilag sem időben nem éri meg szerintem). Építő mérnökire is hasonló feltételek vonatkoznak nagyrészt. Azért érdeklődtem a békéscsabairól, mert semmilyen információt nem hallottam még róla.
febr. 5. 20:50
8/9 anonim 

válasza:

válasza:#8 "2 tárgyból is újra érettségizni(sem anyagilag sem időben nem éri meg szerintem)."
Egy egyetemhez képest 2 érettségi időben és energiában is semmi.
9/9 anonim 

válasza:

válasza:Egy nehezebb tárgy teljesítése több időbe, energiába kerül az egyetemen mint az egész érettségi egyben. Hogy lehetsz építésvezető diploma nélkül? Furcsa.. Műmen diplomától mégis mit vársz? Nem leszel se közgazdász se mérnök. MSc-re akartam menni gépész alapdiploma után, beszélgettem volt évfolyamtársakkal akik műmenen végeztek, kivétel nélkül mind megbánta, gyorsan lebeszéltek MSc-n is erről a szakról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!