Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy technikumos iskolában a...

Egy technikumos iskolában a 13. év végi jegyek bele számítanak a továbbtanulás esetén bármibe is?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogy?

márc. 10. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Itt már megvan az érettségi ha jól tudom szóval nem tud beleszámítani. Ha kettessel végzi el akkor annyival, egyetemre ha megy oda a 11. és 12 évi meg az érettségi jegyek kellenek a pontszámításhoz.
márc. 10. 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:
59%
A felsorolt tárgyak utolsó két éve számít, tehát ha lenne például matek akkor számítana. De mivel az már nincs, csak szakmai tárgyak, hacsak nem azt jelölöd, nem számít.
márc. 10. 14:20
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
Csak maga az elvégzett technikumi képzés adott egyetemtől, főiskolától függően
márc. 10. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
Hát igen a szakmai része szóval nem kellene elsumákolni meg jó lesz kettessel is átmenni. Vagy miért kérdezted? Teljesen egyértelmű. Ott leszel technikus szakmai tárgyakat tanulsz azelött meg a közismereti tárgyak voltak 4 évig.
márc. 10. 15:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert felvételi pontszámításban nem szerepel, legalábbis én nem értelmeztem azt, hogy a 13. évi átlag beleszámítana felvételi eredménybe. Csak annyi, hogy ha szakmával megyek tovább, oda kelleni fog az intézmény által meghatározott legalább két évig tanult tantárgy a kötelezőek mellett. De ha mondjuk nekem az a tantárgy ötös, a többi viszont nem elég jó, és év végén lehúzza az átlagot, az számít-e? Nem akarom elsumákolni, ugyan úgy adom a legjobb tőlem telhetőt, csak rástresszeltem és nem tudok rá konkrét választ, hogy az előbb leírtak számítanak-e. Köszönöm mindenkinek eddig is a válaszát :)
márc. 10. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Magyarországon milyen technikumokban tanulhatok biológia/természettudományi szakot?

Anyám nemrég eldöntötte, hogy én biológus leszek és, hogy egy jó technikumba menjek, de iskolát már nem mondott. Szeretném segítségeteket kérni. Tudnátok írni pár ilyen technikumot?

Miért válasszam a Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum-ot?

holnap felvételizek de nem tudom hogy mit válaszoljak arra a kérdésre hogy miért akarok oda járni

Szerintetek melyik suli milyen? -Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum -Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági...

Mivel most 8.-os vagyok,és nem tudom melyiket jelöljem elsőnek. Szóval aki tudja milyenek ezek az iskolák akkor kérlek írjon róluk véleményt. Előre is köszönöm a válaszokat!

Miért válasszam a Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum-ot?

holnap felvételizek de nem tudo mit válaszoljak arra a kérdésre hogy miért akarok oda járni.

Mi a véleményetek a kispesti Trefort Ágoston és az erzsébeti Eötvös Lóránd Technikumokról?

Olyan diákokat keresek, akik a kispesti Trefort Két Tanítási Nyelvű Technikumba járnak és elmondanák a véleményüket a suliról. Főleg az Elektronika&Elektrotechnika ágazat érdekel. Érdekel még vélemény az erzsébeti Eötvös Lóránd Technikumról is.Köszi

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!