Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Túl sokat írtam a töri érettsé...

Túl sokat írtam a töri érettségihez, baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A középszintű töri érettségiben a hosszú esszéhez (Rákosi-rendszer) nem egy, hanem 2 és kb. negyed oldalt írtam. Áthúzhatják a plusz rész?

segítség!!

máj. 6. 12:51
 1/2 anonim ***** válasza:
26%
Nem baj. Amire már nem kiváncsiak, nem veszik figyelembe.
máj. 6. 13:17
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha minden benne van, amit elvárnak a kérdésre. A javítási útmutatóban szó szerint felsorolják, melyek a lényeges kifejezések a maximális pontért. Ha az nincs benne mind, akkor hiába írsz többet, nem nullázzod le a hiányt. Ha viszont pluszban valami hülyeséget írsz, akkor azért levonhatnak pontot, és akkor ráfáztál.
máj. 7. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Mennyire kell sokat tanulni szobeli erettsegin magyar irodalom, és nyelvtanbol?

Peldaul a "Petofi Sandor Tajkolteszete" tetelre talalok tobb mint 10 kulonbozo kidolgozott tetelt, es mindegyik tele van olyan dologgal, ami a tobbiben nincs. Igy csak ebbol a tetelbol kb 3 oldalas kidolgozast tudnek csinalni. Ez normalis? Azt tudom, hogy majd...

Akiknek összességében igen jól sikerült az érettségijük, azoktól kérdezem, sokat kellett rá tanulni, sok munka volt vele?

Vagy elég hozzá az évközbeni tanulás a végén egy kis ismétléssel? ( A jó érettségihez 80+ )

Mennyire nehéz az érettségi? Sokat kell rá tanulnom, ha nem szeretnék tovább egyetemre menni?

Jelenleg tizedikes vagyok. 2025-ben fogok érettségizni ha minden jól megy de az összes tanár úgy beszél rólay mintha fel lenne fújva az egész. Tényleg ennyire nehéz lenne? Őszintén megmondom nagyon izgulok már előre. Középszintű érettségi lesz némettel.

Az érettségiért miért kell ilyen sokat fizetni?

Emelt szintű érettségit teszek 42000 forintért másodjára. Kormányhivatalon keresztül. Az előző érettségin meg szivattak szóbelin (pont az elnök) nem a témához illő kérdéseket tett fel. A tanárom szerint is szakmailag nem a témához illő volt,erre fellebbeztem,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!