Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valami tipp az emelt töri...

Valami tipp az emelt töri szóbelire?

Figyelt kérdés
Holnap lesz reggel az emelt töri szóbelim és eléggé izgulok miatta. Nagyon sokat készültem rá, de így is vannak persze olyan dolgok amik kevésbé mennek, illetve én szóbeliknél/feleléseknél eléggé be tudok stresszelni (attól függetlenül, hogy mennyit tanultam). Van esetleg valakinek bármi tanácsa, tapasztalata vagy bármi ami segíthetne a stresszt leküzdeni, felelés közben, hogy nyugtassam le magam? Illetve ha volt valaki hasonló helyzetben, mennyire ment így a beszéd, hogy sikerült a vizsga?

jún. 3. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Írj vázlatot akár úgy hogy bemutatkozás cím nagyjábóli vázlatpontok szereplők a történetben csata helyszín időpont szembenálló felek a végére meg hogy köszönöm ennyit szerettem volna mondani.

Azt még véletlenül se ejtsd ki a szádon hogy nem tudom nem emlékszem nem tanultuk nem adták le. Feltételes módot se használj.

Csak amiben biztos vagy.

Biztos így is izgulni fogsz de ez normális. Majd ha többet vizsgázol belejössz.

jún. 3. 11:17
 2/5 anonim válasza:
56%
Mivel emelt szinten készültél, biztos lehetsz benne, hogy sokkal többet tudsz mint akik nem emelteznek. Húzd ki az első tételt amire ránézel. Az szokott a jó tétel lenni. Vidd a kabaládat, velem is volt érettségin egy porcelán kis elefánt. Csak jó tételt húztam.
jún. 3. 15:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat! Igyekszem ezeket fejben tartani.
jún. 3. 16:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mostanra már túlvagy rajta. 🙂

Amúgy én emelt töri érettségi vizsgáztató vagyok, ma is vizsgáztattam (de kicsi az esély, hogy az egész országban pont téged is 😃).

De csak annyit mondok, hogy minden vizsgázó izgul. És ez teljesen természetes. Nem kevés az sem, akinek nem jutnak emiatt eszébe olyan dolgok, amiket amúgy tudna. Hidd el, mint bizottság az ég világon semmi negatívat nem gondolunk emiatt rólad. Szóval ebben nincs semmi ciki.

A vizsgázás rutin is. Normális bizottság pontosan tudja, hogy az érettségizőknek ez az első ilyen megpróbáltatása.

jún. 4. 19:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, szerencsére túléltem :).

Rossz tételt húztam, de úgy gondolom minden tőlem telhetőt megtettem és egész jól elmondtam.

Nagyon sokat segített, hogy a vizsgáztatók rendesek voltak. Örülök, hogy a tanárok ilyen rendesek és igyekeznek a diákokat is lenyugtatni, ez szerintem nagyon sokat ér nekünk.:)

jún. 7. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Mennyi az esélye annak, hogy szóbelire felkészülök 2 nap alatt? Esetleg bármi tanács, tipp?

Durván 150 oldalnyi anyagról van szó, szociálpszichológia a tárgy. Igazából annyira nem baj, ha nem jön össze, van lehetőségen pótvizsgára, de azért megpróbálnám, minnél előbb le van tudva annál jobb. Mindenki válaszát nagyon nagyon köszönöm :)

Van valamilyen tippetek szóbelire?

A Hunfalvy János közgazdasági technikumban lesz szóbelim. Tudtok valamilyen tanácsot adni? (pl:. a rövid és tömör válaszokat szeretik/azt szeretik, ha kifejted hosszabban a gondolataidat) Mire számíthatok?

Valami tipp magyar szóbelire?

Szinte semmit nem tudok, nem is igazán értek hozzá, és akárhányszor elolvasom az anyagot nem ragad meg semmi. Viszont még kellene 14 pont a négyeshez. Tudtok valami ötletet, amivel könnyebben megtanulhatom?

Ki hogyan készül a szóbelire?

Megadták nektek a kidolgozott tételeket vagy nektek kellett kidolgozni? Napi hányat tanultok meg és mennyi időt szántok rá? Én még a kidolgozásnál tartok. Eddig csak egy tantárgyból vannak meg :S

Pár tipp a matek szóbelire?

Júniusban fogok matekból emeltszinten szóbelizni.Tudna nekem valaki pár tippet adni hogy hogyan készüljek fel rá(Pl: könyvek,feladatok,tanulássegítő módszerek stb.)

Holnap Szóbelire valami jó tipp vagy tanács?

Sziasztok Holnap szóbelizek, és azt szeretném kérni hogy aki már érettségizett az írjon nekem valami jó tippet, vagy hasznos tanácsot amit érdemes megfogadni.Ma még tanulgatok, de nehezen ragadnak meg az anyagok, mégis azt mondják hogy szóbelin kiszedik belőlünk a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!