Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » OE vagy BGE gazdaságinformatik...

OE vagy BGE gazdaságinformatikus szakon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bizonyos okok miatt jelenleg csak ezt a két lehetőséget fontolgatom: az Óbudai Egyetemet és a BGE-t. Szeretném megkérdezni, hogy van-e itt olyan, aki valamelyik egyetemen gazdaságinformatikus szakon tanul vagy tanult.

Különösen az OE érdekelne, azon belül is a KGK. Nagyon kíváncsi lennék arra, milyen ott tanulni: mennyire segítőkészek vagy barátságosak az oktatók, milyen a tanítás színvonala, milyen a kar belső légköre, illetve milyen a közösségi élet.

Természetesen a BGE is szóba jöhet nálam, viszont hallottam olyan véleményeket, hogy bizonyos belső rendszerek vagy szabályozások miatt a hallgatói élmény nem mindig a legjobb, és emiatt kicsit aggódom. Ha van itt olyan, aki BGE-n tanul gazdaságinformatikusként, nagyon örülnék, ha megosztaná a tapasztalatait.

Előre is köszönöm a segítséget!

jún. 3. 16:58
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon más a két hely. Az ÓE-n alapvetően az infós tárgyak nagy túlsúlyban vannak, majdnem olyan szinten, mint mérnökinfón, csak nincs fizika, elektronika, kevesebb a matek, és helyette gazdaság van. A BGE az ellentettje, ott teljesen a gazdasági részen van a hangsúly, szinte egy közgazdász szak amibe beletettek egy infós vonalat.

Elhelyezkedni mindkettővel el fogsz tudni, de mondjuk ha később infó, vagy adattudomány MSc-re akarsz menni, az a BGE után nehéz lesz.

jún. 4. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Gazdaságinformatikus szakon mennyire nehéz a matek?

Matekból mennyire kell jónak lenni, ha valaki ezen a szakon akar tanulni? Hogy döntsem el, hogy nekem való ez a szak?

Milton gazdaságinformatikus szakon milyen prog nyelvet használnak/tanítanak?

Próbáltam utána nézni, de sajnos nem találtam választ, vagy én nem jó helyen kerestem. 😅 A mintatantervben csupán annyi van leírva, hogy mi lesz az adott téma.

A BGE-n gazdaságinformatikus szakon miket oktatnak alkalmazott matematika, matematikai modellezés és irodai automatizálás alatt?

Jövő tanévben fogok végezni a középiskolában, jelenleg a gazdaságinformatikus szakon gondolkodom, hogy ilyen irányba menjek tovább, így elkezdtem nézegetni az egyetemi képzésköröket és a kérdésben 3 említett tantárgyat nem gazán tudom kitalálni, hogy mi szeretne lenni...

BCE Gazdaságinformatikus szakon, nappali alatt milyen munkalehetőségek vannak?

Ezt főleg olyanoktól kérdezném, akik oda járnak, mik a tapasztalatok, milyen munkákat és mennyiért szoktak gazdinfós bsc-sek csinálnék még a diploma előtt, hanyadik félévtől szokták csinálni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!