Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen füzetek és felszerelése...

Milyen füzetek és felszerelések kellenek egyetemen az alábbi tárgyakra?

Figyelt kérdés

A következő félévben az alábbi tárgyaim lesznek:

1. Ez a MInimum - bevezetés a mesterséges intelligencia egyetemi használatának alapjaiba

2. Közgazdaságtan I.

3. Közösség és egyén (társadalomtudományi alapozó, néhány bölcsészeti vonatkozással)

4. Marketing

5. Matematika I.

6. Menedzsment I.

7. Számvitel I.

8. Bevezetés a fizika alapjaiba

9. Idegen nyelv: angol nyelv

Úgy érzem, hogy milyen füzet, hogy négyzetrácsos, olyan sárga színű borítójú franciahálós (az a tipikus, amit számokhoz is lehet használni, de mivel állított téglalapok, ezért hosszabb szövegek írásához sorként is használható könnyebben), vonalas, sima, esetleg a nyelvhez szótár? Nagymamám közgazdász, ő mindig olyan téglalaposat használt, meg itt is olvastam, hogy akinek volt középsulis gazdasági tárgya, annak olyanja volt. Nem torzít a grafikonoknál nagyon? Hogy kell használni? Gimiben nekem csak emelt matekom és emelt fizikám volt, oda sima négyzetrácsos kellett. Emelt törihez, sima magyarhoz, meg földrajzhoz vonalas volt. Sima és franciahálós semmire sem kellett.

Baj, ha utálom a spirálfüzetet, folyton kiszakadnak a lapjaim, nyomja a kezem (kétkezes vagyok) és sima A/4-es alapú füzetből használok inkább 3-4-et egy félévben (gimiben fakton sokat írtunk, de ott elég volt egy ilyen füzet egy félévre)?

Hallottam olyat is, hogy egyetemen tilos papírra jegyzetelni. Ez igaz?

Mi kell még?

szept. 2. 23:58
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A következő félévben lesznek kacifántosabb tárgyak is egyek egy részének a II. kiadása mellett (pl. politikával, gazdtörivel, ilyenekkel kapcsolatosak).
szept. 3. 00:01
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ez mennyire segít, hogy mire készít.
szept. 3. 00:01
 3/16 A kérdező kommentje:

Persze gondolom, hogy itt már nem kapok felszereléshiányt. XD Már gimiben sem igazán adtak. Általánosban volt tipikus.

De gimiben is mondták, hogy magammal cs*szek ki, ha nincs ott az a felszerelés, ami a munkám könnyítené meg az órán.

szept. 3. 00:17
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Túlgondolod.

Toll és füzet...

szept. 3. 04:28
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én anno 17-22 éve jártam főiskolára.

Én sima A/4 lapokat hordtam magammal minden órára egy mappában, és ahol, amit kellett, arra írtam.

Volt, ahol specifikus dolgok kellettek nyilván, de ott az ki is derült az első órán.

A legtöbb esetben viszont mindegy volt, vagy eleve többet ért, ha figyeltem, és megértettem az órán, mert a könyvekben, jegyzetekben úgyis le volt írva minden. A maradék meg mikor hogy sikerült.

szept. 3. 04:53
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mibe jegyzetelsz. A legtöbb szakon van még maximum 1-2 oktató, aki sérelmezi, ha laptopon/tableten teszed, de a többséget nem érdekli, nyugodtan jegyzetelj papírra, ha az a kényelmes.

Közgazdásztanárként én is a francia kockás füzetet szoktam javasolni a diákoknak, talán az a legjobb kompromisszum, ha számokat és betűket is akarsz írni, de tőlem aztán hangjegyfüzetbe is írhatnak, ha nekik az a kényelmesebb. A grafikonoknál nem torzít, mert itt már nem derékszögű korrdinátarendszereket fogsz rajzolgatni, ahol számít az, hogy mindkét tengelyen megegyezzen az egység. De ha ez ennyire zavar, akkor vegyél magadnak egy 10 centis kis vonalzót, aztán ha nagyon grafikonokat kell rajzolgatni, majd megteszed azzal, és ki is tudod mérni az egységeket. Vagy vegyél egy sima négyzetrácsos füzetet, és használd azt.

Amúgy nyugi, a legtöbb tárgyból egyszerűen nem lesz annyi órád, hogy beteljen a füzeted - ha normális méretű betűkkel írsz.

szept. 3. 07:44
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem tilos papírra jegyzetelni... Most komolyan elhitted???
szept. 3. 08:07
 8/16 anonim ***** válasza:
25%
Én nem vittem semmiféle felszerelést magammal, beültem az előadásra és megjegyeztem amit mondanak. Vizsga előtt meg felcsaptam a jegyzeteket / diákat amiket feltöltöttek és szevasz.
szept. 3. 16:04
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem írják elő, hogy mibe jegyzetelj, nem tilos papírra jegyzetelni
szept. 3. 16:12
 10/16 XXXBalazs ***** válasza:
100%
Olyan füzetet vagy akármit viszel, amilyet akarsz. Én egy db négyzetracsos füzettel, egy tablettel, és egy laptoppal csináltam végig az egyetemet.
szept. 3. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Milyen felszereléssel/eszközökkel érdemes elkezdeni az orvosi egyetemet?

Sziasztok! Idén Szeptemberben minden bizonnyal orvosis leszek, viszont nemtudom egyáltalán , hogy mit kellene vennem, beszereznem az egyetemre. Kezdjük azzal, hogy mit ajánlotok nekem? Én személy szerint szeretem az "elektronikusságot" es a környezettudatosság...

Mennyi tantárgy lesz egyetemen/fősulin?

Maximum hány tantárgyra számíthatok? A füzetek miatt érdekelne... Tapasztalatok? Köszönöm!

Milyen felszerelésre lesz szükségem az Egyetemen?

Ősztől Egyetemista leszek, kommunikáció- és médiatudományt fogok tanulni. Milyen felszerelések (füzetek, tankönyvek) kellenek majd? A tankönyveket hol tudom majd beszerezni?

Mennyire felszereltek a magyar orvosi egyetemek?

Mindegyik egyetemre kíváncsi lennék, főleg a felszerelés mennyiségére és modernségére.

Egyetemen van kötelező testnevelés óra?

Ha igen, heti hányszor kb? És milyen felszerelés kérnek?

Egyetemeken, film szakon neked mennyire jelent problémát saját megfelelõ elektronikus eszközök (pl. laptop) beszerzése? Általában mennyire támogatóak...

Még egyetem idején vettem a gyakorlatokhoz megfelelõ gépet, amin dolgozhatok, de pár év múltán már eléggé lerobbant, és elég kínos vele folyamatosan dolgozni, miközben lelassul. Egyenlõre azt sem tudom, hogyan tegyek félre pénzt új gépre. Az elején, amikor...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!