Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz egy orvosi...

Doxxxa kérdése:

Mennyire nehéz egy orvosi egyetem?

Figyelt kérdés
Tovább tanuláson gondolkodok. Fő célom a fogorvosi kar de egy cél kevés tehát ha az nem jönne össze kellenének más célok is.Kémia nem az erősségem bár nagyon rossz tanárom van.De a fogorvosiért megszenvednék az érettségivel de akkor nincs értelme ha megszakadok a fogorvosin vagy a sima orvosin. Tanulással nincs probléma csak ne kelljen hozzá sok logika inkább magolós.Fogorvosin milyen típusú az oktatás vagy egy orvosi egyetemen. Mit válasszak?

2014. máj. 6. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Isten mentse a FOK-t és az ÁOK-t azoktól akik ilyet írnak:

"Tanulással nincs probléma csak ne kelljen hozzá sok logika inkább magolós."

Egyébként rossz felé tapogatózol. Attól, hogy orvosin rengeteget kell tanulni még nem jelenti azt, hogy logika nem kell hozzá. Jól is néznénk ki...

Ui.: A magolást nem nevezném tanulásnak...

2014. máj. 6. 20:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Röviden. Nagyon nehéz. Kémia, sejtbiológia, fizika, szövettan, latin, anatómia, és utána a felsőbb években..... Ja, asszem most már van matek is elsőben, amikor én jártam orvosira akkor nem volt. Szerintem elég sok logika kell hozzá. Mert ha mondjuk csak bemagolni akarnád az anatómia atlaszt az nem menne. Vagy pl. a kémia sem magolós, vagy az igazságügyi orvostan, vagy akármelyik tantárgyat mondhatnám. A fogorvosiról nem tudok véleményt írni, de szerintem ott sem csak magolni kell. Ha magolni akarsz menj jogra! :)
2014. máj. 6. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Nem vagyok jártas a témában,de fogadj meg egy tanácsot,tőlem,laikustól:Ha magolsz,azzal semmire se mész.:) Még most "mondj le" erről,mert utána nagyon fogsz szenvedni.:) Vagy tanulj normálisan.Mi érdekel?
2014. máj. 6. 20:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem az hogy csak magolok mert értem amit megtanulok de erősségem a szó szerinti dolgok megtanulása.Kémiából is minden oké míg tanulni kell de már a számítások nem mennek... Mennyire nehéz végig csinálni egy orvosi egyetemet? Inkább hagyjam ha csak erős 4-es tanuló vagyok? Nagyon nehéz lenne?
2014. máj. 6. 20:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy 4-es vagy. De ha nehezen érted meg az összefüggéseket, nincs elég jó logikai érzéked, akkor ne ezt a pályát válaszd.
2014. máj. 6. 22:08
 6/7 anonim ***** válasza:
26%

A probléma ott kezdődik, hogy egy 4 soros szöveget nem tudtál helyesen leírni. Azért egy középiskolástól talán elvárható lenne, hogy használjon vesszőket:)

Persze, nem lehet mindenki magyar zseni, de ha valakinek ennyire alapvető problémái vannak, akkor ebből azért már lehet sejteni, hogy a bonyolultabb dolgokkal még több gondja akad.

Az orvosi nagyon nem egyszerű. És tény, hogy rengeteg mindent be kell "magolni" (pl. a normálértékekben sok logikát nem talál az ember...), de azért kell hozzá logika is.

2014. máj. 7. 00:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, be kell magolni egy csomó dolgot, hogy utána azokkal tudj logikázni :D Például egy-egy jobb biokémia tételnek csak az alapja, hogy megjegyzed a 20-25 fehérje nevét, és akkor onnantól indul, hogy egyáltalán el kezded megérteni a funkciójukat (jobb esetben van logika a nevekben, rosszabb esetben meg...).

Na meg a normálértékeknél sem az a nehéz, hogy bemagold (mondjuk számomra pont de:), hanem amikor ki kell találnod, hogy az esetleges eltérések milyen változásokra utalhatnak.

(Azt halkan jegyzem meg, hogy az orvosok többségének a fogalmazási és helyesírási képessége katasztrófa. :)

2014. máj. 7. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!