Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyek azok a főiskolák ahol...

Melyek azok a főiskolák ahol havi juttatások vannak?

Figyelt kérdés
Hallottam hogy vannak bizonyos szakok ahol havonta fizetnek a diáknak,de pontosan nem tudom miről van szó!
2010. jan. 27. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez minden főiskolán, egyetemen így van. Meg kell pályázni a tanulmányi és szociális ösztöndíjat és ha elnyered, havonta rendszeresen megkapod őket. Sőt, megpályázhatod a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjat, azt is megkapod havonta, ha elnyered. Ezen kívül pedig még rengeteg alapítványi, céges és egyéb ösztöndíj van (no meg a köztársasági, de azt meredek dolog elnyerni).
2010. jan. 27. 14:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Hú látom Te otthon vagy a témában Én meg most állok suliválasztás előtt és semmiről gőzöm sincs. És ezeket a pályázatokat nehéz elnyerni?
2010. jan. 27. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk a szoctám pontrendszeren alapszik és mindig függ az adott évi ráfordítható összegtől,de ha mondjuk elváltak a szüleid,vagy sok testvéred van,esetleg önfenttartó vagy mindenképpen próbáld meg.Ha a szüleidnek van munkája és egyke vagy,esetleg van egy egészséges tesód,akkor nincs sok esélyed.A suli viszont adhat eseti szoctámot is,ami egyszeri támogatás(pl eltört a szemcsid és nincs rá pénzed mert szegények vagytok és ezt jövedelem igazolásokkal alá is tudod támasztani.)A tanulmányi az évfolyam átlagtól függ,tehát minél jobbnak kell lenni,nálunk az az elv,hogy az évfolyam fele kapjon ösztöndíjt,így ott húzzák meg a határt,attól függ,hogy az utolsónak akia leggyengébb ,milyen a átlaga.A bursa Hungaricat a városod önkormányzata dönti el,hogy indít e és ha igen,náluk kell érdeklődni a pályázáshoz.

Ezek a Szegedi Tud. Egyetemen vannak,de ez helyenként változó.

2010. jan. 27. 15:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod! A szüleim elváltak és önnfenntartó is vagyok habár ezt nem tudom hogyan lehet igazolni,de elvégre is ezért szeretnék levelező tagozatra menni,hogy közben tudjak dolgozni is. Levelezőn is járhat támogatás? Az iskolák honlapjain miért nem mehet erről olvasni?
2010. jan. 27. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!