Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem vesznek fel SE-ÁOK-ra,...

Nem vesznek fel SE-ÁOK-ra, PTE-re igen. Halasztás?

Figyelt kérdés

Nagy dilemmában vagyok. Sajnos családi okok miatt nagyon nehéz volt az elmúlt másfél évem, és az emelt biológia és kémia érettségi nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Egyértelmű, hogy le fogok csúszni a Semmelweis Egyetem orvosi karáról, Pécsett viszont biztosan bent vagyok. Arra gondoltam, hogy egy évet halasztok, és jövő májusban újra érettségizem illetve újra jelentkezem a budapesti orvosira. Azért lenne fontos, hogy oda járjak egyetemre, mert a család nagy része ott él (lakhatás, segítség bármiben...), ismerem a várost, és nagyon tetszik, közelebb is van hozzánk, mint Pécs, ahol ezzel szemben teljesen ismeretlen vagyok. Még soha nem jártam ott és egyetlen ismerős sem lakik a környéken.

A halasztás mellett szól az is, hogy mentálisan nagyon rám férne egy év pihenő.

Ami hátrány, hogy ha halasztok, kénytelen lennék elmenni egy OKJ-s képzésre, mivel enélkül sajnos nem kapnánk árvaellátást. Nem tudom, hogy ez mennyi energiámat és időmet vinné el, amellett, hogy felesleges, hiszen nem fogom befejezni. Ráadásul elérhető távolságban nem tartanak egészségügyi pályához hasznos képzéseket.

Ti mitévők lennétek? Teljesen kétségbeestem. :(

2016. jún. 21. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%

"Nem kívánom, hogy a helyemben legyél, de ha az én cipőmben járnál, nem mondanál ilyet. "

Te sem vagy az én cipőmben. Nehéz neked, tény. De ne hidd hogy a te nehézséged és fájdalmad egyedi és más nem élt át ekkorát vagy nagyobbat. Sajnos sokan tudjuk miről van szó. De ettől még élünk és hajtunk. Ha orvos akarsz lenni, lehetsz. Ez sem sokaknak adatik meg. Ne csak a rosszat vedd észre, hanem a jót is.

Őszinte részvétem.

2016. jún. 21. 21:20
 12/16 A kérdező kommentje:

1. Ha odamegyek, nem veszem el senki elől a helyet, hanem elveszem, ami nekem jár.

2. Ha nem megyek, felvesznek helyettem mást, ergo nem veszem el senkitől a helyet.

3. Erősen kétlem.

4. Lány vagyok...

2016. jún. 21. 21:21
 13/16 A kérdező kommentje:
#11 Köszönöm a válaszod.
2016. jún. 21. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges halasztani, időhúzás. Nem garantált, hogy jobb érettségiket írnál következő alkalommal. Egy emelt érettségi 26 ezer, ha jól tudom. Ha most ősszel nem sikerülne, ki kell fizetnetek tavasszal. Ráadásul, ha dolgozni szeretnél abban az egy évben, olyan munkákat kapnál szakma nélkül, amiktől ilyen rossz lelkiállapotban minden délután sírva mennél haza. Tudom, hogy nehéz, de attól az 1 év pihenőtől nem fog gyorsabban elmúlni a fájdalom. Használd ki a lehetőséget!
2016. jún. 22. 07:19
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd el Pécsen. :) Lesz lehetőséged átjelentkezni másodévben a tárgyakat meg elfogadják mert ugyanaz a szak.Halasztani nem vészes egy 3 éves szaknál,de egy orvosinál ahol még a diplomaosztó után is éveket kell tanulnod? Lelkileg meg mindenki aki komolyan vette az értettségit elfáradt,persze megértem a helyzeted,a mi sulinkban is volt egy lány akinek az édesanyja pont idén járta meg ezt az utat,hát mondani sem kell ő se tudott 100%ot teljesíteni .. De a nyári szünetnek elégnek kell lennie,hogy pihenj. Töltsd el jól. :)
2016. jún. 22. 12:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, ami történt. Igaz, az én édesanyám nem a jelentkezésem előtt halt meg, hanem mikor 10-es (15 éves) voltam, de tudom, milyen végignézni ezt.

Ennek ellenére azt tanácsolom, hogy kezdd el. Le tudnád kötni magad az egyetemmel, új élethelyzet, új emberek. Szerintem ez többet használna, mintha otthon emésztenéd magad.

De a te döntésed persze.

2016. jún. 24. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!