Ha hatóanyag, drog-, gyógyszerkutatással szeretnék foglalkozni melyik egyetem a legjobb választás?
Eddig a gyógyszerészetire gondoltam, mert onnan másfele és sokfele lehet menni, de elbizonytalanítottak.
Jövőre érettségizem, az eddigi terveknek megfelelő faktokon vagyok.
Hát pedig leginkább a gyógyszerészek foglalkoznak ezzel.
De ha nem jön össze, akkor mehetsz vegyésznek vagy vegyészmérnöknek is, mindkét szakkal van esélyed elhelyezkedni egy gyógyszergyárban.
Azért kell kevesebb pont gyógyszerészetire, mert két emelt szükséges hozzá. A másik kettőhöz pedig csak egy.
Szóval ha gyógyszerészetre lesz mondjuk 400 pontod, attól még lehet vegyészre 420 is, ha írtál mondjuk egy nagyon jó matek középszintűt. Szóval ne az előző évek pontszáma határozza meg a jelentkezési sorrendet, mert nem tudhatod, hogy jövőre hogy fognak alakulni a pontszámok.
Hát szerintem is többet kellene konyítson egy 5 éven át ezzel foglalkozó egyén, mint aki két évig tanulta mesterképzésben. (Gyógyszerész vegyész)
Am a mérnöki egyetem távolabb áll tőlem a komolyabb fizika, matek miatt. Középszinten elvagyok velük (matekkal inkább), de amilyen szinteken ott nyomatják nem bírnám. És a biosz amúgy is jobban érdekel, mint azok.
Hajrá gytk-hoz!!!
:DDDDDDDDDDD
hahahahahha
:DDDD:D:D:D
:DDDDDDDDDDD
HAHAHHAHAHAHAHHA
:DDD:D:D:D::D:D:D
Köszi utolsó, most megnevettettél! :DD
Mi az, hogy "Gyógyszerész nem annyira konyít a hatóanyagok szintéziséhez", és hogy "a képzésben nem ezen van a hangsúly"? Hát akkor szerinted min? 10 félévből 4 félév analitika van. Meg végül is a gyógyszeranalitikai intézet semmit sem érhet, nem?
"Kutatásban, laboratóriumban vegyész kell". Ez viszont igaz. Ugyanis egy gyógyszerészt jobban meg kellene fizetni, de az emberek sajnálják a pénzt, ezért az olcsóbb munkaerőt alkalmazzák.
Persze, hogy jobb a gyári vegyész fizu mint a patikus fizu. Viszont a gyári gyógyszerész fizu szépen meghaladja a gyári vegyész fizut is.
Egyébként meg nélkülözhetetlen a gyógyszerész az ilyen területen, ugyanis ahogyan te is említetted, gyógyszerészeten megtanulja az ember a gyógyszerek hatásmechanizmusát. Ez meg ugye alapfeltétel a gyógyszergyártásnál. És ezt mikor tanulja egy vegyész? Azon a rövidke két éves mesterképzésen? Gyógyszerészeten ez 3 és fél év teljes anyaga.. Nehogymár azt mondd, hogy egy vegyész tud annyit a gyógyszerekről, mint egy gyógyszerész. A kémiai hátteret biztos tudja, még az is meglehet, hogy jobban, viszont a biológiai háttértudás miatt igenis alkalmaznak gyógyszerészt ilyen területen is. Muszáj.
Egyébként kedves kérdező, igaza van sok mindenben az előttem szólónak, tömegesen foglalkoztatnak a gyárak vegyészeket és vegyészmérnököket, viszont a gyógyszerészdiploma=kuka leminősítő és nem igaz, ugyanis egy gyógyszerészdiplomával és PhD-val vezetői pozícióba egy vegyésznél könnyebben be lehet kerülni egy kutatócsoportba, még ha ellenzi is ez az illető előttem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!