Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha hatóanyag, drog-, gyógyszer...

Ha hatóanyag, drog-, gyógyszerkutatással szeretnék foglalkozni melyik egyetem a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Eddig a gyógyszerészetire gondoltam, mert onnan másfele és sokfele lehet menni, de elbizonytalanítottak.

Jövőre érettségizem, az eddigi terveknek megfelelő faktokon vagyok.

2016. jún. 27. 21:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig leginkább a gyógyszerészek foglalkoznak ezzel.

De ha nem jön össze, akkor mehetsz vegyésznek vagy vegyészmérnöknek is, mindkét szakkal van esélyed elhelyezkedni egy gyógyszergyárban.

2016. jún. 27. 21:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát jah, csak gyógyszerészre még így is kevesebb kell mint vegyészre, de most a pont nem akkora kérdés így is komolyan akarom venni.
2016. jún. 27. 22:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért kell kevesebb pont gyógyszerészetire, mert két emelt szükséges hozzá. A másik kettőhöz pedig csak egy.

Szóval ha gyógyszerészetre lesz mondjuk 400 pontod, attól még lehet vegyészre 420 is, ha írtál mondjuk egy nagyon jó matek középszintűt. Szóval ne az előző évek pontszáma határozza meg a jelentkezési sorrendet, mert nem tudhatod, hogy jövőre hogy fognak alakulni a pontszámok.

2016. jún. 28. 10:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előzővel, nyilván kevesebb pont kell oda ahová 2 emeltet kérnek és emiatt alacsonyabb a ponthatár. Viszont szerintem gyógyszerkutatással a legegyszerűbben a gyógyszerésszel tudsz elhelyezkedni. Én is hasonló helyzetben voltam nemrég és utánaolvastam több helyen. Én azt találtam hogy a gyógyszerészt nagyobb eséllyel veszik fel ilyen helyekre mint mondjuk a vegyészmérnököt, de ezt csak az internet írta, még nem tudok róla mit mondani mert idén kezdek gytkn. :)
2016. jún. 28. 13:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Hát szerintem is többet kellene konyítson egy 5 éven át ezzel foglalkozó egyén, mint aki két évig tanulta mesterképzésben. (Gyógyszerész vegyész)

Am a mérnöki egyetem távolabb áll tőlem a komolyabb fizika, matek miatt. Középszinten elvagyok velük (matekkal inkább), de amilyen szinteken ott nyomatják nem bírnám. És a biosz amúgy is jobban érdekel, mint azok.

Hajrá gytk-hoz!!!

2016. jún. 29. 02:45
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
Kutatásban, laboratóriumban vegyész kell. Plussz doktori. Gyógyszerész nem annyira konyít a hatóanyagok szintéziséhez stb... A vegyész ezt 5 évig tanulja, míg a gyógyszerész csak belekóstol, mert a képzésben nem ezen van a hangsúly. Azon van, hogy tudd mi mire való, meg közforgalomban megálld a helyed. Nem is kell ilyen területre gyógyszerész.. Mert nem lehet vele mit kezdeni.Sem a szintézis módszerekben sem az analitikában nincs elegendő ismeretük.. Ilyen területen dolgozom. Gyógyszerész önéletrajz=kuka. Max. papírmunkáznak a minőségbiztosításon... Hirdetést sem látsz, hogy kellenének erre a területre... Ez egy baromi nagy tévedés.
2016. jún. 30. 23:34
 7/13 anonim ***** válasza:

:DDDDDDDDDDD

hahahahahha

:DDDD:D:D:D

:DDDDDDDDDDD

HAHAHHAHAHAHAHHA

:DDD:D:D:D::D:D:D

Köszi utolsó, most megnevettettél! :DD

Mi az, hogy "Gyógyszerész nem annyira konyít a hatóanyagok szintéziséhez", és hogy "a képzésben nem ezen van a hangsúly"? Hát akkor szerinted min? 10 félévből 4 félév analitika van. Meg végül is a gyógyszeranalitikai intézet semmit sem érhet, nem?

"Kutatásban, laboratóriumban vegyész kell". Ez viszont igaz. Ugyanis egy gyógyszerészt jobban meg kellene fizetni, de az emberek sajnálják a pénzt, ezért az olcsóbb munkaerőt alkalmazzák.

2016. júl. 1. 09:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Te már csak tudod, hiszen gytkás leszel. Biztos jobban tudod, mint aki ebben dolgozik. Mondjuk a 200 nettotól, amit patikában dobnak a gyógyszerésznek, kicsit jobb a gyári vegyész fizu. De tényleg olcsó munkaerő.... Nevetséges vagy, de majd rájössz te is.
2016. júl. 1. 13:13
 9/13 anonim ***** válasza:
4-es vagyok és szeretném jelezni hogy nem én írtam a 7est jó? És én bele is írtam hogy igen gytkra megyek idén és azért gondoltam azt amit írtam mert én ezt találtam neten de ez nem szentírás viszont más véleményre nem tudtam támaszkodni, szóval légyszíves ne sajnálj meg nevettségesezz le engem én csak igyekeztem megválaszolni a kérdést
2016. júl. 1. 15:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Persze, hogy jobb a gyári vegyész fizu mint a patikus fizu. Viszont a gyári gyógyszerész fizu szépen meghaladja a gyári vegyész fizut is.

Egyébként meg nélkülözhetetlen a gyógyszerész az ilyen területen, ugyanis ahogyan te is említetted, gyógyszerészeten megtanulja az ember a gyógyszerek hatásmechanizmusát. Ez meg ugye alapfeltétel a gyógyszergyártásnál. És ezt mikor tanulja egy vegyész? Azon a rövidke két éves mesterképzésen? Gyógyszerészeten ez 3 és fél év teljes anyaga.. Nehogymár azt mondd, hogy egy vegyész tud annyit a gyógyszerekről, mint egy gyógyszerész. A kémiai hátteret biztos tudja, még az is meglehet, hogy jobban, viszont a biológiai háttértudás miatt igenis alkalmaznak gyógyszerészt ilyen területen is. Muszáj.

Egyébként kedves kérdező, igaza van sok mindenben az előttem szólónak, tömegesen foglalkoztatnak a gyárak vegyészeket és vegyészmérnököket, viszont a gyógyszerészdiploma=kuka leminősítő és nem igaz, ugyanis egy gyógyszerészdiplomával és PhD-val vezetői pozícióba egy vegyésznél könnyebben be lehet kerülni egy kutatócsoportba, még ha ellenzi is ez az illető előttem..

2016. júl. 1. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!