Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyiregyházi Krúdy-sok, Kölcsey...

Nyiregyházi Krúdy-sok, Kölcsey-sek segitenétek (többi lent)?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Idén leszek nyolcadikos és nem tudok dönteni a két suli között. Szeretnék szinvonalas suliba kerülni. Nagyon érdekelnek a nyelvek.Amikor elöször megláttam a Krúdyt beleszerettem, de félek, hogy mivel reál suli a nyelveket nem olyan jól tanitják. A Kölcsey is megfogott főleg, hogy ugye nyelves suli. Azt szeretném kérni, hogy irjatok véleményeket a suliról, a verébtáborról, a közösségről, a tanárokról, a testvériskoláról és ha van cserediákprogramról. Egyébként 7. év végek az átlaogm 5.0 volt 7 dicséretessel. És ha esetleg tudná valaki megmondaná hogy menyibe kerülne a felvételi előkészitő ?

2016. jún. 28. 22:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia, én most érettségiztem a Krúdyban, csak ajánlani tudom, a tanárok és a közösség is nagyon jó, van német és dán cserekapcsolatunk is. Nagyon jó suli ha reál beállítottságú vagy (legjobb :D ) DE! Ahogy te is írtad, a Krúdy egy reálsuli. Bár az osztályunkban már tizedikben majdnem mindenkinek volt nyelvvizsgája, nálunk a nyelvtudás csak másodlagos (egy alap ami kb. mindenkitől elvárt). Vannak nagyon jó nyelvtanáraink, de a fő profil a matek, fizika, kémia, biológia és a töri is. A Krúdyban töltött évek alatt találkoztam talán öt emberrel, akiket komolyabban érdekeltek a nyelvek, de ők is végül más pályán tanultak tovább. Szóval így én inkább a Kölcseyt javasolnám, több ismerősöm is van ott és szinte csak jót hallottam róla. Nem utolsó sorban pedig nekik a fő profiljuk a nyelvoktatás.
2016. jún. 29. 11:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszön szépen a válaszodat. Igen, jelenleg most a Kölcsey felé hajlok, de még nem tudok dönteni.
2016. jún. 29. 11:27
 3/5 anonim válasza:
Szia! Én idén leszek másodikos a Kölcseyben és szerintem nagyon színvonalas suli. (Belvárosi Elit Gimnázium, ugyebár...) Visszatérve a kérdésedre a nyelvoktatás nagyon jó. Én személy szerint nem nyelvi osztályos vagyok, lehet, hogy így annyira nem tudom elmondani neked úgy, mint egy nyelvi osztályos de amennyire engem érint a dolog szerintem már abból is leszűrheted amit szeretnél tudni. Szóval én angolt és németet tanulok és mind a kettőt ugyanúgy szeretem. A tanárok legtöbbje kedves és megértő, van pár aki nem annyira, de mindenkivel jóban lehet lenni. Sajnos a verébtábor időpontja nekem nem volt jó, így arról sokat nem tudok mondani neked. A sulinak több testvériskolája is van, erről és a cserediákprogramról a suli oldalán találsz bővebb infót. Az előkészítő szerintem kb. 10-20 ezer forint körül mozog, pontosan nemtudom. Ha lenne még bármilyen kérdésen nyugodtan írj privátba. :)
2016. júl. 1. 19:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Nemtudom, uügy már döntöttél e vagy esetleg figyeled e még a kérdést, de azért én leírom a tapasztalataimat eddig. Szóval én most vagyok 9.-es a Krúdyban és imádom.Szóval annyira szeretek oda járni hogy még én is csodálkozom rakta. A közösseg szerintem itt a legjobb. Szóval szerintem bármelyik Krúdyst megkérdeznéd ezt mondaná. A tanárok is kedvesek és jól tanítanak. A nyelvtanítás szerintem teljesen rendben van, én hakadó angolon és kezdő németen vagyok és én teljesen megvagyok vele elégedve. A Verébtábor szuper volt, nagyon sok mindenkivel megismerkedtem és bekerültem egy nagyon jó társoságba szóval mindenképp ajánlom hogy bárhova is mész a verébtábort ne hagyd ki.Van sok Krúdys program, nagyon összetartó közösség. imádom az egézs suli légkörét, sokkal gyerekbarátabb iskola mint a Kölcsey és sokkal szebb is mellesleg. Szoval egyertelmuen a Krúdyt ajánlom neked, es ha barmi kerdesed lenne írj nyugodtan
2016. nov. 16. 19:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a véleményt, de már döntöttem és a Kölcseyt választom.... és remélem, hogy felvesznek .. :)
2016. nov. 17. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!