Mit tennétek a helyemben? (Továbbtanulás)
Figyelt kérdés
Orvosira felvételizek, 2 egyetemet jelöltem be: SOTE, POTE, mivel a 2 város között lakom. Engem a pontjaim alapján valószínűleg csak Pécsre fognak felvenni, és a családom teljesen ki van akadva. Nálunk kb mindenki a Semmelweisen végzett, és apám konkrétan ordított velem, hogy én csak vidékre megyek és sose lesz belőlem sikeres, jó orvos. Jelenleg kb én vagyok a család szégyene. Mit gondoltok? Igazuk van? Vidékre tényleg csak a hulladék megy? (Apám ezt is mondta....többek között..)2016. júl. 2. 18:28
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem így van. Azt mondják az összes magyarországi orvosi egyetem elég színvonalas. A világon (de az EU-ban biztos) bárhol el lehet helyezkedni vele. A vidéki egyetemeknek lehetnek előnyei is: öszzetartóbb, kisebb létszámú hallgatói közösség. Plussz valószínűleg a felszerelés is jobb. A budapesti egyetemek kevés EU-s forráshoz jutnak, mert főváros 'gazdaságilag feljettnek' számít a statiszikák szerint.
2/8 anonim válasza:
Szerintem neked kelene a családodat szégyelned. Borzasztó, hogy még évekig ilyen légkör fog mérgezni, ha el akarod végezni az egyetemet. Talán az segít, ha kollégiumba mész, és csak akkor mész haza, ha nagyon muszáj.
3/8 anonim válasza:
Ne is hallgass rájuk!!! Most csak ki vannak hogy te nem Pestre mész de azért ez még nem a világ vége :) Ott is orvosnak fogsz tanulni és lehet hogy jobb orvos leszel mint sokan mások nemcsak a hely számít hanem a szorgalom, elhivatottság is. Meg igen tényleg Pestre mennek a legtöbben meg oda a legmagasabb a ponthatár és sokan csak Pécsre vagy más vidéki egyetemre jutnak be de ettől még nem hiszem hogy a végén majd mikor mennek a betegeid számítana hogy te most pesti vagy pécsi orvos vagy. Egyébként is lehet valaki pécsi orvos és sokkal empatikusabb és így szimpatikusabb és jobb orvosnak tartott orvos mint sokan mások akikben ezek nincsenek meg. Én egyébként biztosan visszadobtam volna, hogy ha ennyire félt hogy a család szégyene leszel akkor miért nem tanított külön meg magyarázott el mindent ha már egyszer ő ezt elvégezte meg bekerült valahogy. Ne törj le tanulj jól és vágj vissza. Egyébként is azt mondják hogy a pécsi diákélet sokkal jobb :) Ja és át lehet jelentkezni pár év után ha nem békélnek meg :)
4/8 anonim válasza:
Én ezt nem hiszem...
De ha mégis igaz, akkor bocs: a családod hülyékből áll...
5/8 anonim válasza:
Ohh én örülni fogok ha egyáltalán valamelyik orvosira felvesznek...
Sajnálom, hogy apukád így áll a dologhoz, Pécsen is ugyanolyan orvosokat képeznek, mint bárhol máshol. Semmivel sem rosszabbak a vidékiek.
Amúgy ne foglalkozz vele, nem tudsz mit tenni...:/
Majd megbékélnek idővel.
7/8 anonim válasza:
Szerintem örülj, hogy te leszel az első a családban, aki szakít a hagyományokkal és reálisan fogja látni, hogy nincs akkora különbség a 4 orvosi között. Én SOTE-s vagyok, de nem hinném, hogy emiatt elitebb lennék, mint bárki más...
8/8 anonim válasza:
Szerintem a pécsi orvosi színvonalas, nézd meg hány híres orvos van innen :) vagy legalább aki itt tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!