Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érti valaki, hogy lehet...

Érti valaki, hogy lehet megállapítani, hogy mennyit keresnék, ha tanár lennék?

Figyelt kérdés
Eddig nem tanítottam, egyetemi tanárképes végzettségem van. és eszembe jutott, hogy esetleg tanítanék, de nem az az érzésem, hogy anyagilag nagy bukta lenne... Nézem a bértáblát és nehéz kisakkoznom ebből. Valahol azt olvastam, hogy a másirányú munkaviszonyt is beszámolják, ez így van? És ha igen ezt honnan tudja az ember, hogy mennyi?

2018. júl. 9. 18:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

Jelentkezel és ott már közlik is, hogy milyen feltételekkel tudnak foglalkoztatni.

Intézményfüggő az extrák, csak a bértábla szerinti alap a fix.

2018. júl. 9. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha eddig még nem tanítottál és mondjuk középiskolában szeretnél tanítani akkor gyakornoki fokozatba kerülsz mivel nincsen legalább két éves pedagógusi tapasztalatod. Előtte bármit dolgozhattál.
2018. júl. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
55%
Nem gyakornok leszel, hanem ped.I. ha van előtte munkaviszonyod.
2018. júl. 9. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
33%

Véleményem szerint a hármas téved. Ha egyáltalán nem tanított a kérdező akkor gyakorlatilag most kezdené a pedagógus pályát tehát gyakornok lenne.


Googlizd meg a pedagógus gyakornok kifejezést!

2018. júl. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#4: A 326/2013.Korm. rendelet 6. § (3) szerint: "Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra." Tehát ha van egy mérnök, aki négy év mérnöki munka után elmegy mérnöktanárnak, akkor gyakornok lesz, két év múlva minősítő vizsgát tesz. Ám ha ehelyett felmond és újra jelentkezik, akkor már Ped. I.-be kerül besorolásba, mert van hat év munkaviszonya.

Egyebekben viszont sajnos nem számít be a nem tanári munka, tehát a bértábla alján kezd.

2018. júl. 9. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Akkor ugye jól értem, hogy hat év munkaviszonnyal, kezdő tanárként: bruttó 243600, ami 161994 kézhez kapva lenne a fizum?

Ez alapján(mondjuk már 2018 van, de nem találtam jobbat):

[link]

2018. júl. 9. 21:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sőt... A 2017 szeptemberi emelés ideiglenes volt. Ment a követelés a tanárok és főleg az igazgatók részéről, hogy legyen valami minőségi vagy többletmunka-pótlék az igazgatók kezében, erre kitalálták, hogy a béremelés utolsó darabja majd az igazgató szempontrendszere alapján lesz elosztva. Miután ez a szempontrendszer még nem volt készen, ideiglenesen egy évre mindenki megkapta. De 2018 szeptembertől már át lehet csoportosítani ezt a bértömeget a tanárok között.


Ez szervezetpszichológiai szempontból katasztrófa, ha szeptembertől elkezdik elvonni az addig adott emelést valakitől, az nagyon sértett lesz, tehát szerintem az igazgatók többsége nem fog ezzel élni.

2018. júl. 10. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!


Még kérdeznék egyet itt, mert látom, hogy elég sok ismerettel bírsz. Próbálom megérteni, hogy vannak a szabadságok. Ha jól értem van 20/21 alap nap és 25 pót, amiből 15-ben oktatással kell foglalkozni. Azaz igazából 30/31 nap van? Vagy az a 15 az mégis szabad eléggé? Az életben, hogy megy ez?


És azt jól értem, hogy év közben nincs szabi, csak a kötelezően kiadottak a szünetekben?

2018. júl. 11. 19:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

>Ha jól értem van 20/21 alap nap és 25 pót, amiből 15-ben oktatással kell foglalkozni.

-Az életben úgy megy, hogy tanárhiány van, ezért az igazgatók nem mernek élni azzal a jogukkal, hogy a pótszabadság terhére 2 hetet ledolgoztassanak (ez nem a normál oktatás, hanem pl. nyári táboroztatás). Kevés kivétellel.>És azt jól értem, hogy év közben nincs szabi, csak a kötelezően kiadottak a szünetekben?

-Elvileg van. A Mt. a tanárokra is vonatkozik, tehát ők dönthetnek 7 nap szabadságról, azt bármikor kivehetik, év közben is. Mióta nem fizetik a túlórát (bizonyos keretek között, de jellemzően nem), azóta a tanár kollégák egymással szúrnak ki ezáltal. Tantestületenként eltérő a kialakult szokásjog:

-mindenki kiveszi, cserébe mindenki kap helyettesít is mást ingyen.

-mindenki kiveszik, de előtte óracserékkel igyekeznek mérsékelni a kollégákat érő terhelést

-csak rendkívül indokolt esetben veszik ki tanítási napokon.

Az első két esetben tulajdonképpen részben ledolgozod a szabikat, mert vagy más, szabadságon lévő kolléga helyett tartod az órát, vagy a saját óráidat más napokon.


Aztán vannak a "gyereknapok", amiket ha tényleg halaszthatatlan, ki szoktak adni tanév közben, bár elvileg nem kötelező. Csak általában az van, hogy ha nem, akkor meg táppénzre menne a kolléga a gyerekkel, aztán később pluszban még a szabiját is ki kell, hogy vegye.

2018. júl. 11. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, asszem akkor mindent tudok, hogy értelmesen dönteni tudjak.
2018. júl. 12. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!