Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák

A kérdés

Mit tegyek, ha egyszerűen nem megy a szakdolgozatírás?

Annyira tanácstalan vagyok! A legkeményebb tárgyakat is simán megcsináltam, mert robotikusan, céltudatosan tudtam, hogy miből mit kell készülni, de a szakdogával már 2 félév óta szenvedek úgy, hogy EGY azaz EGYETLEN EGY TÁRGYAM SINCS MÁR HÁTRA. Következő félévem már fizetős lesz és csak a szakdoga miatt ki kell fizetnem a 150 ezres csökkentett kredites tandíjat. Annyira reménytelen a helyzetem, hogy a tartalomjegyzéket és az ajánlott irodalmakat egy szakdolgozatíró oldalon vásároltam meg, hogy majd azokból összeollózom a fix szöveget, de amikor a témavezető módosított a tartalomjegyzéken és adott egy újabb feladatot akkor megint nyeltem egy nagyot. Azt se tudom milyen újat kell írni, azt se tudom melyik könyvből mennyit/hogyan/milyen szöveget ollózzak ki. Eleve azt se értem, hogy most akkor azt a több ezer oldalas ajánlott irodalmat végig kellene olvasnom és utána hozzákezdeni az íráshoz? Nulla vagyok önálló munkából, nekem az a jó, ha megmondják mit kell csinálni. Félek, hogy nem vagyok alkalmas a diplomaszerzésre dacára, hogy már minden tárgyam megvan. Nem az hogy lusta vagyok, hanem nem tudok elindulni egyik irányba se. Már azon is gondolkoztam, hogy megíratom egy "erre szakosodott csapattal", de akkor meg tartok, hogy nem tudom megvédeni vagy a témavezetőm nem fogadja el/belerondít és kidobtam 100-150 ezret az ablakon (ráadásul nem is bölcsész vagyok, szóval gyakorlati munka is kell). Attól is tartok, hogy - mivel magyar nyelvből mindig is gyenge voltam - egyszerűen nem fogok tudni min. 30 oldal szöveget írni még ha céltudatosan tudni is fogom miket kell kifejteni. Már tiszta depressziós vagyok. Hogy éljem túl ezt az időszakot vagy mit tegyek?


  ápr. 12. 12:30  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Jelentkezz a mekibe/burgerbe/kfcbe (szakirány tetszés szerint választható).

A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/21Időpont ápr. 12. 12:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Állj neki. Mivel szakdolgozatot előre megadott témából írnak a hallgatók, kismillióan megírták már ugyanezt a témát. Fogod elballagsz egy-két-három-négy könyvtárba kikéred a szakdolgozatokat, és azokat olvasd végig.


Az ajánlott irodalom-ajánlott. Ezt hülyeség volt megvenni, bármelyik könyvtár ingyen vagy bagóért megcsinálta volna neked. Ezt ott szokták.


A tartalomjegyzék az utolsó dolog, tudom le kell adni, de igazándiból az a legvége. Nem a tartalomjegyzékhez írod a dolgozatot, a dolgozathoz a tartalomjegyzéket.


Az irodalomjegyzéket meg még azután.


Kb ez úgy néz ki, mint aki megvette a cserepet a házhoz és álldogál mit kezdjen vele. Semmit, alappal kezdünk építkezni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/21Időpont ápr. 12. 12:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"Mivel szakdolgozatot előre megadott témából írnak a hallgatók, kismillióan megírták már ugyanezt a témát. "


Ezt totál nem értem. Az oké, hogy előre megadott témából kell írni (vagy saját téma, ha van ötlet és hozzá megfelelő konzulens), de ezek a témák mindig frissülnek miután megírták és nem véletlen, hogy ezek a szakdogát felkerülnek másolás- és írásvédett formában az egyetemi adatbázisba. Eddig úgy tudtam, hogy minden szakdoga egyedi és önálló új gondolatot tartalmaz ezért is hülyeség megnézni a többi szakdogát (amit már megtettem), mert nincs olyan szakdoga ami akár minimálisan is egyezne az enyémmel (másolni amúgy is plágium).


"Nem a tartalomjegyzékhez írod a dolgozatot, a dolgozathoz a tartalomjegyzéket."


Na én ezt pont fordítva tudom. Először kell lennie egy váznak amire föl kell építeni a rizsát (meg mivel én nem bölcsész vagyok egy gyakorlati munkát pl. programkód). Ha nincs meg a tartalomjegyzék, akkor mégis miről lehet írni meg mit? Szerintem inkább ez az alap, nem? Először nem a pontokat kell bővebben kifejteni minthogy szállingózzanak a nem létező gondolataim (amelyeket papírra vetek) és hozzájuk illesztem a tartalomjegyzéket?


"Az irodalomjegyzéket meg még azután."


Ja, akkor a legvégén kell minden hivatkozást jelölni és visszakeresni, hogy xy szövegrészt honnan merítettem ahelyett, hogy előre tudom az irodalomjegyzéket és abból ollózom ki hivatkozással? Meg ez eleve logikailag hülyeség: ha az irodalomjegyzék az utolsó a sorban akkor a szöveget/szakdogát mégis miből tudod összeszedni ha nem ebből? De okés, te tudod. :D# 3/21Időpont ápr. 12. 13:55 Privát üzenet

Nézd, én tudom. Nekem van diplomám, amit időre megszereztem. Írtam diplomamunkát, fel sem merült, hogy vegyek egyet, én írtam, se irodalomjegyzéket, se tartalomjegyzéket nem vettem hozzá.


Te vagy az akinek nincs. De csináld úgy ahogy akarod, a te pénzed, a te időd, a te elvesztegetett éveid...Te tudod.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/21Időpont ápr. 12. 14:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

szia, átérzem...egy barátom mással fogja megiratni nekem azt kellene...

itt ülök és azt se tudom mit csináljak,hogy kezdjem el,hogy írjak?nincs nekem olyan tudásom,hogy írjak a szakmáról 40 oldalt.mit képzelnek ezek? meg a könyveket sem fogom végigolvasni,főleg,hogy a könyvtárban 30 éves könyvek vannak,nekünk meg fél évnél régebbi dolgokról nem is lehet írni...

azzal nyugatom amgam,minden buta ember kapott diplomát és megírt vlaamit.Akkor ne én legyek a kitvétel.A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/21Időpont ápr. 12. 14:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Vannak olyan oldalak ahol pénzért megcsinálják a vázlatot vagy az egész szakdogat. Az egészet megvenni szerintem hülyeség. Viszont vázlatot és segítséget kérhetsz tőlük, hogy elindulj. Bár ez pénzbe kerül.

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/21Időpont ápr. 12. 14:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Persze egyetemi szakdolgozat íróknak támad új és egyedi gondolatuk. Einstein is szakdolgozatírás közben jött rá a relativitás elméletre...ja nem.


Ezt senki nem várja és nem is számít erre, hiszen ez létezhetetlen. Majd sok sok sok sok éves kutató munka, tapasztalat után, esetleg. De téged ez a veszély nem fenyeget. Sem az hogy valami újat találj ki, sem az hogy továbbtanulj.


A szakdolgozat arról ad számot hogy ismered a munkád elvégzéséhez szükséges szakirodalmat, és azt képes vagy feldolgozni.A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/21Időpont ápr. 12. 14:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"Viszont vázlatot és segítséget kérhetsz tőlük, hogy elindulj. Bár ez pénzbe kerül."


Írtam is a kérdésben, hogy azt meg is vettem és nagy segítség volt, de a konzulens így is belekavart a fejezetpontokba. Ha valaha megírom ezt a szakdogát, akkor elmondhatom, hogy k****ra megérte azt a 25 ezret.

---

"De téged ez a veszély nem fenyeget. Sem az hogy valami újat találj ki, sem az hogy továbbtanulj."


Hát igen, nekem elég lesz, ha 2-essel átvergődöm az egészen és meglesz a BSc-m. Ennyi év után már eleve csak az motivál, hogy ne fizessem vissza a tandíjat, ha nem sikerül diplomát szerezni (mondjuk lehet akkor ér véget az életem is).# 8/21Időpont ápr. 12. 15:11 Privát üzenet
Milyen területről van szó? Szívesen adok konkrét tanácsot ha olyasmi amihez értek minimálisan. Én dolgozom szakdolgozatíró cégnek, de ezt most nem hirdetésnek szánom, hanem azért írom hogy tényleg tudok esetleg tanácsot adni hogy merre indulj, csak kéne konkrétumot tudnom.

A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/21Időpont ápr. 12. 16:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Amikor én írtam a szakdolgozatomat, réges régen egy messzi messzi galaxisban kb 1 hónapig sírtam, meg voltam győződve róla hogy pszichiátriai gondozott leszek.

Aztán összekaptam magam, megírtam, aztán sírva bedobtam egy postaládába mert onnan nem tudtam visstavenni, postán visszakértem volna..És azt mondta konzulensem, tökéletes, jeles lehet vinni köttetni....

Aztán jeles lett. A védésem is jól sikerült. A záróvizsgám is jeles lett. A diplomám meg négyes.


Kapd össze magad írj valamit, bármit, akármit. Ha úgy érzed nem jó a konzulensed-nem tudom milyen témád van-keress egyet cégeknél. Én annó beballagtam az APEH-hoz, elmondtam szakdolgozat íráshoz kell segítség, azonnal segítettek.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/21Időpont ápr. 12. 16:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A témavezetőnek illik venni valamilyen ajándékot a szakdolgozatírás folyamán nyújtott segítségért?
Miért jelent a hallgatók nagy részének nehézségeket a szakdolgozatirás?
Szakdolgozatírás pénzért. Mi a véleményetek erről?
Van valaki. aki elvàllalnà a kozmetikai mestervizsga szakdolgozatom megìràsát?
Van valakinek tapasztalata a szakdolgozatiras.hu oldallal kapcsolatban?
Van valamelyikőtöknek bármilyen tapasztalata a szakdolgozatiras.hu csapattal? Akinek igen, legyen szíves ossza meg, minden érdekel!

Kérdések a Közoktatás, tanfolyamok rovatbólKérdések a Magyar iskolák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!