Lesz valamilyen hatása az angol nyelv iskolai (közép) tanítására, tanulásár, népszerűségére a britek uniós kilépésének?
Figyelt kérdés
Nem lenne hasznosabb más nyelveket preferálni a közoktatásban?jan. 2. 13:03
1/9 anonim 

válasza:

Az angol nyelvet eddig sem Anglia miatt tanultuk. Jelenleg a legfőbb világnyelv és ez nehezen fog megváltozni.
2/9 anonim 

válasza:

Butaság lenne bármilyen más nyelvet preferálni. Eddig sem azért volt az angol az első számú idegennyelv, mert uniós tagállam volt az Egyesült Királyság, hanem mert az angol A világnyelv.
3/9 anonim 

válasza:

Nem. Egyrészt az angol marad az egyik hivatalos nyelv az írek és a máltaiak miatt. Másrészt ki fog alakulni egyfajta euro-angol, mint munkanyelv.
Én az alternatív megoldásoknak is örülnék, de nincs sok esély, hogy bármelyik opció megtörné az angol dominanciáját.
4/9 A kérdező kommentje:
Már megírták, hogy az Erasmus+-nak vége GBR felé. Érettségi után, egyetem alatt is az egyik kedvelt cél volt Anglia, akár rövid távú munkavállalás-önkéntes munka céljából, most vsz. ez is sokkal körülményesebb lesz. Ilyenekre gondoltam. Tehát pl. egy gimis gondolhatja, hogy Németbe könnyebben kijutok tanulni, diákmunkára, akkor inkább azt tanulom.
jan. 2. 13:17
5/9 anonim 

válasza:

Egy gimis jó eséllyel eleve két nyelvet tanul. Az angol mellett lehet a német a másik.
6/9 hollófernyiges 

válasza:

Az angol az a nyelv, amivel egy némettel, egy finnel vagy egy japánnal egyaránt meg tudod értetni magad.
7/9 csirek2 

válasza:

Az angol egy eléggé univerzális nyelv, nem fog egész Európa németre váltani a brexit miatt
9/9 anonim 

válasza:

az hogy hisztizik...
az angol világnyelv és az is marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!