Melyik lenne a legjobb?
Figyelt kérdés
A koreai kultúra a kedvencem, azonban szeretem a japán és kínai kultúrát is. Történelemre szeretnék menni, de emellett szeretnék megtanulni egy távol-keleti nyelvet is.
Az egyetemen a koreait nem tudnám tanulni, csupán magánúton.
Kínait a helyi Konfuciusz intézetben tudnám tanulni.
A japánt a szakomon tudnám felvenni.
Melyiknek van legjobban jövője?
Ha lehet, indokokat is várok.
Nem ez alapján fogom eldönteni.
febr. 23. 12:13
A kérdező szavazást indított:
Koreai
Japán
Kínai
18 szavazat
1/6 anonim 

válasza:

Ha nem ezek alapján döntesz, akkor minek kérdezed?
2/6 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok mások mit gondolnak róla.
febr. 23. 12:18
3/6 anonim 

válasza:

Ha tényleg kíváncsi vagy én azt gondolom, hogy felesleges. Az én időmben ütött be igazán az anime mánia, a 90-es évek közepén. Mindenki elkezdett japánul tanulni, sokan fordultak a keleti nyelvek felé, sokan ki is jutottak pl kínába. Aztán - nyilván csak az ismerősi körömre tudok támaszkodni - senki a büdös életben nem használta többé a nyelveket és éveket dobtak a kukába, mert olyan szinten rétegtudást adott, amire nem volt sehol szükségük. Szóval én szerintem jobban járnál egy spanyol, vagy valamilyen északi nyelv tanulásával. De ez csak az én véleményem.
4/6 anonim 

válasza:

Attól függ, mit szeretnél kezdemi vele.
Ha a megélhetés a cél, akkor 3.-al teljesen egyet értek, de ha muszáj lenne választani a kínai lenne.
Ha meg csak úgy tanúlgatni szeretnél egy nyelvet, mert tetszik, akkor én a koreait választanám.
5/6 anonim 

válasza:

Ha a megélhetés a cél, akkor arabul tanulj, de ha szórakozásból tanulnál, akkor azt tanuld, amelyik a legjobban érdekel.
6/6 anonim 

válasza:

Fordítónak talán mindhárom nyelv megfelel, de hogy egy ilyen nyelvtudással elhelyezkedj, ahhoz nagyon komoly elköteleződés kell, ill. szerencse, kapcsolatok... Ha én válaszhatnék, a japánt választanám, szerintem a legszebb nyelv a világon. De korea is olyan szinten fejlett ország lett, hogy azzal se nagyon foghatsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!