Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németből a felsőfok elérése...

Németből a felsőfok elérése könnyebb, mint az angol felsőfoké?

Figyelt kérdés

márc. 25. 17:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha B2-ig már eljutottál mindegyikből, akkor attól kezdve a németet könnyebb elérni, mert azon a szinten már teljesen kiszámítható, addigra már beégtek a ragozások, szórendek, stb., angolból meg akkor jönnek mindenféle finomságok. De a motiváció is rengeteget számít, szóval nem mindenkinél van így, csak úgy nagyjából.
márc. 25. 18:26
 2/4 Thunderfairy ***** válasza:
Én úgy tudom hogy a német az kezdetbe nehéz és minnél többet tudsz, annál könyebb lesz. Az angol meg fokozatosan egyre nehezebb. Tehát németből lesz könyebb a dolgod.
márc. 26. 11:59
 3/4 anonim ***** válasza:
A nemet felsöfok az azert mar olyan, hogy folyekonyan es nagyon jol kell beszelni. Szerintem ezt csakis nemet nyelvü orszagban lehet elerni, ha ott tanulod intenziven, es nagy motivacioval, ja, es nemet anyanyelvü tanartol, aki csak nemetül beszel veled kezdettöl fogva.
márc. 27. 11:02
 4/4 Májlon bácsi ***** válasza:
3-asnak van igaza. Én most végeztem el egy B2-es online tanfolyamot németből, igazi német tanártól. A lehető legjobb, ha igy tanulod, rengeteg szinonimát ismer 1-1 szóhoz és ezen a szinten ez számit már igazán, a nyelvtan sokkal kevesebb. Azt mondta, aki idáig eljut az a nyelvtan 95%-át már tudja, a C1 pedig nem másról szól, mint az igazi, helyes német beszédről és a szókincs kibővitéséről.
márc. 28. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!