Hogyan készüljek angol szóbeli nyelvvizsgára?
Origó MONO nyelvvizsgát szeretnék tenni B2 szinten. Hogyan érdemes kidolgozni egy adott témát? Milyen kérdésekre lehet számítani? A képleírós részhez honnan keressek képeket a gyakorlásához?
Bármilyen egyéb tanácsot/tapasztalatot is szívesen fogadok akár az írásbeli részhez is :)

Nem angolból voltam és nem B2-es szinten, hanem C1-es szinten, de magas százalékot értem el, így hátha hasznos lesz, amit írok.
A tételt teljesen mindegy, hogy hogyan dolgozod ki, az a lénxeg, hogy neked segítsen. A vizsgáztatók arra kiváncsiak, hogy te hogy tudod a nyelvet nem pedig egy bemagolt szöveget akarnak hallani.
Én nagyon sok cikket olvastam az adott témákban és vázlatot írtam, hogy legyen fogalmam a dolgokról. (Anyanyelvieknek szóló cikkeket.) Amikor a képet megláttam a vizsgán, azt sem tudtam melyik tételhez tartozik, így mondtam, ami eszembe jutott róla és a végén el is kanyarodtunk a témától. De az egész természetes volt és tuti, hogy ha bemagolom a tételeket ott fagyok le. De ha neked az segít, hogy kidolgozod mindegyiket, akkor tedd azt. Még egy tanács: ha valamit nem tudsz, azt csak te tudod, hogy nem tudod. Keress helyette valami mást, amit biztosan tudsz, senki sem tudja, hogy nem azt akartad használni eredetileg.
Képleíráshoz szerintem nem szükségesek kinondottan képek. Elég csak beszélned arról, amit látsz magad előtt vagy ha újságban látsz képet akkor arról. Vagy akár egy videót is megállíthatsz.
Az eleje általában egy bemelegítő beszélgetéssel szokott kezdődni, pl. hogy mentél oda, mi a hobbid, tanulsz/dolgozol, utána jön a képes és a végén a párbeszéd. A párbeszéd is egy tételhez fog kapcsolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!